Gör skillnad. Varje dag.
Centrum för sällsynta diagnoser (CSD) Syd är ett kompetenscentrum i Södra sjukvårdsregionen, som inkluderar Skåne, Blekinge, Kronoberg och södra Halland. Vi fungerar som stödjande enhet för vårdgivare, patienter och anhöriga samt andra aktörer som berörs av sällsynta hälsotillstånd. CSD Syd är en del av det nationella CSD i samverkan och arbetar nära kunskapsstyrningen, både regionalt och nationellt.
CSD Syd arbetar på uppdrag av... Visa mer
Gör skillnad. Varje dag.
Centrum för sällsynta diagnoser (CSD) Syd är ett kompetenscentrum i Södra sjukvårdsregionen, som inkluderar Skåne, Blekinge, Kronoberg och södra Halland. Vi fungerar som stödjande enhet för vårdgivare, patienter och anhöriga samt andra aktörer som berörs av sällsynta hälsotillstånd. CSD Syd är en del av det nationella CSD i samverkan och arbetar nära kunskapsstyrningen, både regionalt och nationellt.
CSD Syd arbetar på uppdrag av Södra sjukvårdsregionen och har till uppgift att bidra till allmän ökad kunskap inom sällsynta hälsotillstånd samt till ett personcentrerat och sammanhållet omhändertagande för patientgruppen. Vi arbetar bland annat för förbättrad möjlighet till tidig diagnostik samt för utveckling av patientorienterade vårdprocesser där samarbeten mellan olika specialiteter är centralt. CSD Syd verkar också för att nätverk och expertteam inom sällsynta hälsotillstånd kartläggs, bildas och upprätthålls. Vi arbetar även för att bistå patienter och närstående samt hälso- och sjukvården med information och kontaktvägar. Därutöver verkar CSD Syd även för en samlad kunskapsbild av diagnostik, behandling och omhändertagande samt har nationellt uppdrag att förvalta och utveckla kvalitetsregistret RaraSwed.
Vi är en del av sektion Klinisk genetik inom verksamhetsområdet klinisk genetik, patologi och molekylär diagnostik i Region Skåne. CSD Syd och genetikmottagningen har ett nära samarbete i frågor som rör sällsynt hälsotillstånd. Under 2024 har ett gemensamt arbete påbörjats för att stötta familjer och nydiagnostiserade patienter där det förekommer komplexa behov.
ARBETSUPPGIFTER
Arbetet på CSD Syd utgår från områden inom verksamhetsutveckling och processarbete. I din roll hos oss ingår du i arbetet utifrån CSD Syds uppdragsbeskrivning som beskrivit ovan och ingår i arbetsgruppen för CSD Syd.
Förutom att ingå i utvecklingsarbetet på enheten, har du ansvar för uppföljning av patienter och familjer med sällsynt diagnos efter utredning via genetikmottagningen. Uppföljningen sker via telefon eller videosamtal och fokuserar bland annat på om uppföljningar inom hälso- och sjukvården påbörjats, om nödvändiga kontakter etablerats och om det finns obesvarade frågor som behöver tas om hand. Uppföljningsfunktionen är ny och under utveckling, där du får vara delaktig i arbetsrollens utformning tillsammans med enhetschef och projektgrupp. Funktionen kräver ett nära samarbete med kollegor på CSD, läkare och vägledare på genetikmottagningen samt med våra samordnare i Södra sjukvårdsregionen.
Dina arbetsuppgifter innebär dessutom viss tjänstgöring på genetikmottagningen. Där deltar du i arbetet med genetiska vägledare med bland annat kontakt med och kartläggning av familjer med ärftliga sjukdomar, hantering av inkommande ärenden, remisser, rådgivning via telefon och 1177 samt eventuellt egna mottagningsbesök. Upplärning och introduktion planeras i dialog utifrån dina behov och önskemål.
I arbetet finns god möjlighet för utveckling och även vidareutbildning inom området genetisk vägledning. CSD Syd ansvarar för uppdragsutbildningen Klinisk genetik och genetisk vägledning 15 högskolepoäng i samarbete med Klinisk genetik och Lunds universitet. Vi ser gärna att du med tiden går denna kurs som en del av din utveckling hos oss.
Observera att denna annons finns publicerad under flera olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.
KVALIFIKATIONER
För den här tjänsten söker vi dig som:
- tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter, är initiativrik samt tycker om att driva projekt framåt
- planerar, strukturerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt
- samarbetar bra med andra, lyssnar och kommunicerar konstruktivt och har ett problemlösande förhållningssätt
- är trygg med att professionellt interagera med både patienter och närstående utifrån ett personcentrerat förhållningssätt samt samverka med olika aktörer inom hälso- och sjukvård
- har god kommunikativ förmåga i både skrift och tal.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från klinisk verksamhet i hälso- och sjukvården där kontakt med patienter och närstående har varit centralt i ditt arbete. Därtill är det fördelaktigt om du har erfarenhet av komplexa vårdsystem och kontakt med externa aktörer utöver egen verksamhet. Erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete i hälso- och sjukvården är meriterande.
Till denna tjänst välkomnar vi dig som har en akademisk examen på lägst kandidatnivå inom hälso- och sjukvårdsområdet. Tillhör du en legitimerad yrkesgrupp är språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala ett krav.
Vi hoppas att du, precis som vi, gillar utveckling, är positiv och ser möjligheter och stimulans i att kunna gå icke upptrampade stigar. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.
Medicinsk service är en av Region Skånes elva hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Även smittskydd och vårdhygien tillhör förvaltningen. Inom förvaltningen bedriver vi även forskning.
På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Visa mindre