Lediga jobb som Lärarassistent i Lund

Se lediga jobb som Lärarassistent i Lund. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Lund som finns hos arbetsgivaren.

Amanuens som övningsledare vid institutionen för bygg- och miljöteknologi

Ansök    Apr 2    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Anställningarna är placerade vid Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola, Institutionen för bygg- och miljöteknologi, Avdelningen för teknisk vattenresurslära.

Avdelningen bedriver undervisning och forskning kring vattenresurser, hydrologi och hydraulik. Vid avdelningen arbetar cirka 25 personer uppdelade på kategorierna lärare/forskare, doktorander, teknisk-administrativ personal samt studentmedarbetare. Amanuenserna ska utföra arbetsuppgifter inom grundutbildning samt viss administration. Arbetsplatsen är belägen i V-huset, på LTHs campus i Lund.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier. Som övningsledare vid teknisk Vattenresurslära (VVRF10) kommer du att handleda studenter i kursen Strömningslära. Du kommer också ansvara för övningar och handleda pass (torsdagar och fredagar kl 10.00-12.00). Viss administration förekommer. Vi kommer att anställa två stycken amanuenser. 

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- Pågående heltidsstudier inom W-utbildningen på LTH eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
- Godkänd på alla kurser på W-utbildningens årskurs 1, 2, och 3 eller motsvarande kurser på utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
- Kursbetyget 5 på kursen VVRF10 Strömningslära eller motsvarande betyg på kurs som bedöms som relevant av arbetsgivaren

Meriterande för anställningen är:

- Högsta betyg inom vattenresursteknik
- Tidigare undervisningserfarenhet
- Tålamod och förmåga att utrycka dig tydligt
- God förmåga att samarbeta
- Självständighet och initiativförmåga

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitets webbplats om atthttps://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-09-01 till 2024-10-31 och avser omfattning 10% av heltid, vilket i genomsnitt motsvarar 4 h i veckan. 

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Arbetstidsavtal för lärare. 

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuenser som SI-ledare vid Statsvetenskapliga institutionen

Ansök    Maj 8    Lunds Universitet    Lärarassistent
Är du Statsvetenskapliga institutionens nästa SI-ledare? Statsvetenskapliga institutionen söker nu flera SI-ledare (Samverkans-Inlärning) till höstterminen 2024. Vi söker erfarna studenter som läst våra ämnen och som vill jobba några timmar per vecka med att hjälpa andra studenter på kurser som de själva redan har läst.? SI-PASS (Samverkans-Inlärning / Peer Assisted Study Sessions) är en mycket framgångsrik pedagogisk modell som utvecklades i USA unde... Visa mer
Är du Statsvetenskapliga institutionens nästa SI-ledare?

Statsvetenskapliga institutionen söker nu flera SI-ledare (Samverkans-Inlärning) till höstterminen 2024.

Vi söker erfarna studenter som läst våra ämnen och som vill jobba några timmar per vecka med att hjälpa andra studenter på kurser som de själva redan har läst.?

SI-PASS (Samverkans-Inlärning / Peer Assisted Study Sessions) är en mycket framgångsrik pedagogisk modell som utvecklades i USA under 1970-talet och har spridits till många lärosäten världen över, bland annat de flesta lärosätena i Sverige. European Centre for SI-PASS på Lunds universitet är ett av fem centra i världen med ansvar för att informera om, utbilda i och utvärdera SI-PASS, och har helhetsansvar för SI-PASS i Europa.?

Beskrivning av arbetsplatsen

Som SI-ledare i statsvetenskap alternativt freds- och konfliktvetenskap är du anställd som amanuens på Statsvetenskapliga institutionen och får din SI-ledarutbildning från European Centre for SI-PASS. Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl lärare som ansvariga för SI-programmet på institutionen, samt med andra SI-ledare, både inom och utanför samma ämne.

Mer information på Statsvetenskapliga institutionens hemsida

Bli ledare för SI-PASS vid Lunds universitet

Arbetsuppgifter

Som SI-ledare kommer du att regelbundet (i genomsnitt 1 gång/vecka) ordna möten där du leder studentgrupper i ditt ämne enligt gängse SI-metodik. Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets begrepp och frågeställningar och tillsammans komma fram till svar och lösningar. Studenterna lär sig att se varandra som läranderesurs och tränas i kollaborativt lärande.

SI-ledaren har som uppgift att leda studenterna och strukturera SI-passen. SI-ledaren ska inte undervisa eller presentera något, utan gruppen ska tillsammans bearbeta kursinnehållet som redan presenterats av lärarna. SI-ledaren agerar som stöd och bollplank i denna process.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar mer specifikt:

I genomsnitt 1 gång/vecka förbereda och leda ett SI-pass i statsvetenskap alternativt freds- och konfliktvetenskap
Registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
Skriva en sammanfattning efter varje SI-pass
Schemalägga dina egna SI-pass och i övrigt bistå med SI-administration
Delta i SI-handledning när denna erbjuds
Arkivering och andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma
Uppsatsmentorskap kan förekomma
Behörighetskrav

För att kunna anställas som amanuens måste du enligt 5 kap 10 § i Högskoleförordningen vara antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Examen får ej vara uttagen.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

Du ska vara antagen till en utbildning inom Lunds universitet
Du ska ha deltagit i SI-pass som student
Du ska ligga i fas med dina studier
Du ska relativt nyligen ha läst och blivit godkänd på grundkursen i statsvetenskap alternativt freds- och konfliktvetenskap
Du ska vara ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Krav för att vara SI-ledare är dessutom genomgången SI-ledarutbildning. Denna erbjuds för blivande SI-ledare i början på varje termin. Du kan alltså söka tjänsten utan att ha genomgått SI-ledarutbildning. Utöver detta läggs mycket stor vikt vid personlig lämplighet. 

Det är meriterande om:

Du har varit SI-ledare vid statsvetenskapliga institutionen under våren 2024
Du har ledarskapserfarenhet (inom till exempel idrott, scoutrörelsen eller liknande)
Du har lätt för att samarbeta med andra
Du kan arbeta självständigt
Du är intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap
Du har blivit rekommenderad av din SI-ledare eller en lärare
Du har goda studieresultat
Du studerar på mastersnivå
Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad till perioden 2024–08–26 till 2024–12–13 och avser omfattning 10 procent. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8–12 §§, ej LAS-grundande. I anställningen ingår semester som i samråd planeras ut inom anställningen.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av att vara SI-ledare och på vilket sätt du är lämplig för detta uppdrag. Bifoga utdrag från LADOK som visar att du är i fas med studierna och godkänd på kursen som du vill vara SI-ledare på (ange tydligt i din ansökan vilket ämne som du vill bli SI-ledare i). Ansökan bör även innehålla en skriftlig personlig reflektion om SI och dess betydelse för studenterna (max 100 ord). De högst rankade sökande kallas eventuellt till intervju.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor.

Läs mer på Lunds universitets webbsida ”Jobba hos oss”

Att vara anställd som SI-ledare ger dig ledarskapserfarenhet och en attraktiv ledarskapsutbildning. Genom SI-ledarskapet får du fördjupade ämneskunskaper och pedagogisk erfarenhet, samt värdefulla professionella kontakter med såväl institutionen som andra SI-ledare och med studentgruppen. Erfarenheten visar att före detta SI-ledare är eftertraktade i yrkeslivet.

Välkommen med din ansökan!
Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Statsvetenskapliga institutionen kombinerar gamla anor med modern forskning och utbildning. Institutionen värnar ämnesbredd och metodologisk mångfald och har under lång tid varit framgångsrik i konkurrensen om externa forskningsmedel. Centrala forskningsområden är bl.a. demokrati och demokratisering, makt och förvaltning, diplomati, fred och konflikt, underrättelseanalys, politisk psykologi, genus, miljöpolitik samt välfärd. Statsvetenskapliga institutionens starka forskningsprofil avspeglas i undervisningen. Utbildningsmiljön är sedan länge starkt internationaliserad. Visa mindre

Amanuenser till Institutionen för elektro- och informationsteknik

Ansök    Apr 12    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Institutionen för elektro- och informationsteknik på Lunds tekniska högskola, LTH, Lunds universitet, är en av de större institutionerna med cirka 120 anställda.

Institutionen består av fyra avdelningar samt en teknisk och administrativ grupp. Vi är placerade i E-huset på LTH:s campus i norra Lund, men har även undervisningsverksamhet på campus Helsingborg.

Vi söker nu omkring 20-25 amanuenser för arbete i undervisningsverksamheten under läsperiod 1 2024/2025 och i vissa fall även läsperiod 2 2024/2025.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Du kommer huvudsakligen att hjälpa till med undervisning i institutionens kurser samt assistera kursansvariga med relaterade arbetsuppgifter, till exempel bedömning av inlämningsuppgifter, frågestunder, kursutveckling och annan administration beroende på det aktuella behovet.

Vi söker amanuenser för engagemang i följande kurser:

- EITF65 Digitalteknik, läsperiod 1 och 2
- EITA35 Elektronik, läsperiod 1 och 2
- ETEF15 Krets- och mätteknik, fortsättning (Helsingborg)
- EITF35 Digitala strukturer på kisel
- EITA15 Digitala system (Helsingborg)

Det kan även förekomma arbete i andra kurser än ovan.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.


Krav för anställningen:

- Antagen till grundutbildning i elektroteknik eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
- Goda betyg från kurser inom ämnet.
- Utåtriktad, ha lätt för att ta kontakt med andra människor och god pedagogisk förmåga.

Meriterande för anställningen:

- Tidigare undervisningserfarenhet som amanuens eller timanställd på institutionen eller närliggande områden.
- Betyg i andra kurser inom ämnen som är relevanta för den valda kursen/kurserna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka undervisningen inom institutionen.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.
Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-09-02-2024-10-23 eller enligt överenskommelse och avser omfattning mellan 5-25% av heltid enligt överenskommelse. För de kurser som pågår under både läsperiod 1 och 2 är perioden 2024-09-02-2024-12-20.

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskole-förordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av ”Arbetstidsavtal för lärare”.

Så här söker du
Du ansöker via universitetets rekryteringssystem och behöver bifoga utdrag från Ladok som intygar din behörighet samt besvara urvalsfrågor.

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuenser på avdelningen Teknisk logistik MTTF25

Ansök    Mar 7    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Masterkursen Logistik och verksamhetsstyrning (MTTF25) ges vid avdelningen för Teknisk Logistik.

Det är en obligatorisk kurs för International Master in Logistics and Supply Chain Management. Vi har två lediga tjänster som amanuens för att bistå i kursen som ges lp 1 under hösten 2024. Arbetet bedrivs i nära samarbete med kursansvarig och examinator.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar undervisning på engelska i kursen MTTF25 Logistik och verksamhetsstyrning. Du kommer ha ansvar för att förbereda och hålla i övningar, rätta inlämningsuppgifter, samt hjälpa till med rättning av obligatorisk tentamen. I uppdraget ingår även att vara behjälplig med viss kursadministration.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Dela upp kvalifikationer i krav och meriterande, det ska vara tydligt vad som är vad. Använd ”du har/ska/kan/har erfarenhet av” eller ”Det är meriterande om du har/ska/kan/har erfarenhet av”. Skriv i punktform då det underlättar för de sökande.

Krav för anställningen är:

- att studenten är antagen till civilingenjörsutbildning alternativt det internationella masterprogrammet ”Logistics and Supply Chain Management” eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
- Mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
- Avklarat kursen MTTF25 Logistik och verksamhetsstyrning alternativt MTTF01 Logistik.
- Tjänsten kräver utmärkt kommunikations-, koordinations- och samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

- Avklarade kurser inom logistik med mycket goda studieresultat
- Tidigare undervisningserfarenhet

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-09-01 till 2024-10-31 och avser omfattning 5-15%. 

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

En anställning som amanuens får vara högst 50% av full arbetstid och får vara tidsbegränsad till högst ett år, sammanlagt max tre år. Ange vilket arbetstidsavtal som gäller. Vid huvudsaklig sysselsättning inom undervisning väljs: ”Anställningen omfattas av Arbetstidsavtal för lärare”. Vid huvudsaklig sysselsättning inom forskning eller administration väljs: ”Anställningen omfattas av Flextidsavtal för T/A-personal”.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuenser vid avdelningen för Teknisk logistik, MTTF01 och MTTF30

Ansök    Mar 7    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för teknisk logistik ger drygt tio kurser.

Kursblocket inleds med grundläggande kursen MTTF01 Logistik, en obligatorisk kurs för M- och I-programmen (valfri för fler program) och den nya kursen MTTF30 Logistik och risker i försörjningskedjor som kommer vara obligatorisk för R-programmet från och med höstterminen 2024.

Därefter erbjuds ett antal funktionellt orienterade kurser inom exempelvis Materialhantering, Industriellt inköp och Internationell distributionsteknik. Dessa kompletteras med processorienterade kurser som Processbaserad verksamhetsutveckling och Logistik i försörjningskedjor.

Vi eftersträvar en pedagogik som bygger på studenternas deltagande i form av exempelvis projektarbete och praktikfall. Vi eftersträvar också en nära koppling till industri, till exempel genom studiebesök, gästföreläsare samt uppgifter som utförs med företag som värdar.

Som avslutning på studierna erbjuds möjlighet att göra exjobb. 

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Vi söker nu tre till fyra amanuenser som kommer att hjälpa till i kursen MTTF01 Logistik som ges i läsperiod 1 och 2 hösten 2024 och kursen MTTF30 Logistik och risker i försörjningskedjor som ges i läsperiod 1 för första gången under hösten 2024. Arbetet med undervisningen i kurserna sker i nära samarbete med kursansvariga.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar undervisning i kurserna MTTF01 Logistik och MTTF30 Logistik och risker i försörjningskedjor. Du kommer ha ansvar för att förbereda och hålla i övningar, seminarium laborationer, rätta inlämningsuppgifter, samt hjälpa till med rättning av obligatorisk tentamen. I uppdraget ingår även att vara behjälplig med viss kursadministration.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

-      att du är antagen till civilingenjörsutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
-      mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
-      avklarad kurs MTTF01 Logistik med betyg 5
-      avklarad kurs MIOA01 eller MIOA12 Industriell ekonomi eller motsvarande.
-      Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Personliga egenskaper som krävs är samarbetsförmåga, och självständighet.

Meriterande för anställningen är:

-         Avklarade kurser inom programmet
-         Tidigare undervisningserfarenhet

Vi erbjuder 
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss 

Övrigt 
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-09-02 och 2024-12-20 avser omfattning 5-15%.  

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

”Anställningen omfattas av Arbetstidsavtal för lärare”. 

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens vid Institutionen för elektro- och informationsteknik

Ansök    Mar 4    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Amanuens vid Institutionen för elektro- och informationsteknik för arbete med den övergripande koordinationen av institutionens grundutbildningslab 

Beskrivning av arbetsplatsen
Institutionen för elektro- och informationsteknik på Lunds tekniska högskola, LTH, Lunds universitet, är en av de större institutionerna med cirka 120 anställda.

Institutionen består av fyra avdelningar samt en grupp med teknisk och administrativ personal. Vi är placerade i E-huset på LTH:s campus i norra Lund, men har även undervisningsverksamhet på campus Helsingborg. 

Institutionen bedriver forskning och undervisning inom ämnen relaterat till halvledarteknik, elektromagnetism, elektroteknik, elektroniksystem, kommunikationsteknik, kommunikationsnätverk, internet och informationssäkerhet. 
Vi har 70-75 kurser på ett år fördelat på civilingenjörs- och mastersutbildningarna i Lund och högskoleingenjörs-utbildningen i Helsingborg. På institutionen har vi mycket laborativ verksamhet, både inom forskning och undervisning. Vi har ett större forskningslab med infrastruktur för forskning inom elektroniksystem och trådlös kommunikation samt inom 5G- och 6G-nätverk och applikationer. Inom undervisning har vi flera specialanpassade lab för exempelvis elektronikkonstruktion och kommunikationsnätverk.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier. Vi söker en amanuens som ska arbeta med att vara kontakt för den övergripande koordinationen av institutionens grundutbildningslab och dess utrustning. Arbetet sker under ledning av studierektor. Vissa undervisningsrelaterade arbetsuppgifter kan ingå i tjänsten.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Övergripande skötsel av undervisningslab och utrustning.
- Assistera i utveckling av laborationslokaler och utrustning för grundutbildning.
- Administration kopplat till undervisningslab och utrustning.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- Antagen till utbildning på LTH.
- Goda betyg från kurser inom institutionen, speciellt tillämpade och laborativa kurser.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

- Arbetslivserfarenhet inom relevanta områden.
- Förmåga att ta eget ansvar och att arbeta individuellt såväl som i grupp.
- Erfarenhet av undervisning.

Vi erbjuder 
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.
Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Övrigt 
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-03-04 – 2024-06-16, eller enligt överenskommelse. Önskat tillträdesdatum är så snart som möjligt. Omfattningen är 25%, eller enligt överenskommelse. 
Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Flextidsavtal för T/A-personal vad gäller arbetstid.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig också att bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. 
Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuenser till Institutionen för elektro- och informationsteknik

Ansök    Feb 9    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Institutionen för elektro- och informationsteknik på Lunds tekniska högskola, LTH, Lunds universitet, är en av de större institutionerna med cirka 120 anställda.

Institutionen består av fyra avdelningar samt en teknisk och administrativ grupp. Vi är placerade i E-huset på LTH:s campus i norra Lund, men har även undervisningsverksamhet på campus Helsingborg. 

Vi söker nu omkring 9 amanuenser för arbete i undervisningsverksamheten under läsperiod 4 2024.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Du kommer huvudsakligen att hjälpa till med undervisning i institutionens kurser samt assistera kursansvariga med relaterade arbetsuppgifter, till exempel bedömning av inlämningsuppgifter, frågestunder, kursutveckling och annan administration beroende på det aktuella behovet. 

Vi söker amanuenser för engagemang i följande kurser:

- ESSF01 Analog elektronik 
- EITA10 Elektronik
- EITF90 Ellära och elektronik 
- EITG20 Kösystem
- EITA40 Krets- och mätteknik (Helsingborg)

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen:

- Antagen till grundutbildning i elektroteknik eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
- Goda betyg från kurser inom ämnet.
- Utåtriktad, ha lätt för att ta kontakt med andra människor och god pedagogisk förmåga.

Meriterande för anställningen:

- Tidigare undervisningserfarenhet som amanuens eller timanställd på institutionen eller närliggande områden.
- Betyg i andra kurser inom ämnen som är relevanta för den valda kursen/kurserna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka undervisningen inom institutionen.

Vi erbjuder 
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Övrigt 
Anställningen är tidsbegränsad under perioden från den 18 mars till den 24 maj, 2024, och avser omfattning mellan 5-25% av heltid enligt överenskommelse. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskole-förordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av ”Arbetstidsavtal för lärare”. 

Så här söker du
Du ansöker via universitetets rekryteringssystem och behöver bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet, men inte ett CV och personligt brev, samt besvara urvalsfrågor.

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Två amanuenser vid Institutionen för elektro- och informationsteknik

Ansök    Feb 9    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Du kommer att arbeta på Institutionen för elektro- och informationsteknik (EIT), och främst inom avdelningarna för kommunikationsteknologi och integrerade elektroniksystem.

Dessa avdelningar arbetar tätt tillsammans med att utveckla nästa generations trådlösa system, från teori till praktik. 

Institutionen för elektro- och informationsteknik på Lunds tekniska högskola, LTH, Lunds universitet, är en av de större institutionerna med cirka 120 anställda. Institutionen består av fyra avdelningar samt en teknisk och administrativ grupp. Vi är placerade i E-huset på LTH:s campus i norra Lund, men har även undervisningsverksamhet på campus Helsingborg.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Du kommer att delta i SSF-CHI-projektet “Large Intelligent Surfaces – Architecture and Hardware” och dina arbetsuppgifter innefattar medverkan i forskning. 

Mer specifikt innefattar arbetsuppgifterna hårdvaruimplementation av MIMO-behandlingsalgoritmer och mjukvaru-implementation av PYNQ-ramverket. Tjänsten som amanuens är i området effektiva hårdvaruimplementationer för 6G trådlös kommunikation, inkluderande massiv MIMO och stora intelligenta ytor. Målplattformar inkluderar field programmable gate arrays (FPGA) och mjukvarubaserad radio (SDR). 

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- Antagen till utbildning i elektro- och informationsteknik eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Kunskaper om hårdvaruimplementering (FPGA, RFSoC) av signalbehandling.

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av utvecklingsverktyg för digitala plattformar (speciellt Zynq FPGA).
- Erfarenhet av verktyg och språk för implementering av FPGA, till exempel Vivado, Python, VHDL/Verilog.

Vi erbjuder 
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.
Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Övrigt 
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-03-04 till 2025-03-04, eller enligt överenskommelse, och avser omfattning 20%. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildnings-anställning som amanuens finns i Högskole-förordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Flextidsavtal för T/A-personal. 

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens vid Institutionen för elektro- och informationsteknik

Ansök    Feb 8    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Amanuens vid Institutionen för elektro- och informationsteknik för arbete med den övergripande koordinationen av institutionens grundutbildningslab 

Beskrivning av arbetsplatsen
Institutionen för elektro- och informationsteknik på Lunds tekniska högskola, LTH, Lunds universitet, är en av de större institutionerna med cirka 120 anställda.

Institutionen består av fyra avdelningar samt en grupp med teknisk och administrativ personal. Vi är placerade i E-huset på LTH:s campus i norra Lund, men har även undervisningsverksamhet på campus Helsingborg. 

Institutionen bedriver forskning och undervisning inom ämnen relaterat till halvledarteknik, elektromagnetism, elektroteknik, elektroniksystem, kommunikationsteknik, kommunikationsnätverk, internet och informationssäkerhet. 
Vi har 70-75 kurser på ett år fördelat på civilingenjörs- och mastersutbildningarna i Lund och högskoleingenjörs-utbildningen i Helsingborg. På institutionen har vi mycket laborativ verksamhet, både inom forskning och undervisning. Vi har ett större forskningslab med infrastruktur för forskning inom elektroniksystem och trådlös kommunikation samt inom 5G- och 6G-nätverk och applikationer. Inom undervisning har vi flera specialanpassade lab för exempelvis elektronikkonstruktion och kommunikationsnätverk.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier. Vi söker en amanuens som ska arbeta med att vara kontakt för den övergripande koordinationen av institutionens grundutbildningslab och dess utrustning. Arbetet sker under ledning av studierektor. Vissa undervisningsrelaterade arbetsuppgifter kan ingå i tjänsten.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Övergripande skötsel av undervisningslab och utrustning.
- Assistera i utveckling av laborationslokaler och utrustning för grundutbildning.
- Administration kopplat till undervisningslab och utrustning.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- Antagen till utbildning på LTH.
- Goda betyg från kurser inom institutionen, speciellt tillämpade och laborativa kurser.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

- Arbetslivserfarenhet inom relevanta områden.
- Förmåga att ta eget ansvar och att arbeta individuellt såväl som i grupp.
- Erfarenhet av undervisning.

Vi erbjuder 
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.
Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Övrigt 
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-03-04 – 2024-06-16, eller enligt överenskommelse. Önskat tillträdesdatum är så snart som möjligt. Omfattningen är 25%, eller enligt överenskommelse. 
Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Flextidsavtal för T/A-personal vad gäller arbetstid.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig också att bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. 
Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens till institutionen för Kommunikation och medier

Ansök    Nov 23    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet och erbjuder goda anställningsvillkor.

Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera, men du måste studera vid den fakultet där arbetet ska bedrivas och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar:
Planera och förbereda SI-pass varje vecka
Registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
Skriva en reflektiv rapport efter varje SI-pass
Schemalägga dina egna SI-pass i kontakt med berörda lärare
Närvara på obligatoriska möten
Även andra arbetsuppgifter kan förekomma

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som aktivt bedriver studier på grund- eller avancerad nivå vid aktuell fakultet och som ännu inte tagit ut sin examen.

Krav för anställningen är att du:
Läser en utbildning vid den samhällsvetenskapliga fakulteten
Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
Du har goda studieresultat och du ligger i fas med dina studier, dvs du har minst godkänt i samtliga kurser från tidigare terminer
Du har godkänt betyg i den aktuella SI-kursen, eller i kurs som vi bedömer som motsvarande
Du är ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
Du har lätt för att samarbeta med andra
Du är självgående

Meriterande för anställningen är att du:
Du bör relativt nyligen ha läst och blivit godkänd i den aktuella SI-kursen, eller annan kurs som vi bedömer som motsvarande
Du bör vara intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap
Du har ledarskapserfarenhet (inom till exempel idrott, scoutrörelsen eller motsvarande)
Du har blivit rekommenderad av din SI-ledare eller en lärare

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden januari till juni 2024 och avser omfattning på 40% av heltid.

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. ”Anställningen omfattas av flextidsavtalet”.

Så här söker du
Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Du behöver även bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

På institutionen för kommunikation och medier bedrivs forskning och utbildning på hög internationell nivå i medie- och kommunikationsvetenskap, mediehistoria, journalistik, och retorik. Institutionens ämnen är hemmahörande både i samhällsvetenskap och humaniora. Institutionen rymmer således en dynamisk forskningsmiljö, tre etablerade forskarutbildningar, internationella gästforskare, regelbundna forskningsseminarieserier och internationella konferenser. Institutionen är delaktig i nätverk och samarbetsprojekt på nationell, nordisk och internationell nivå. Medie- och kommunikationsvetenskap är rankat bland de 100 bland medie- och kommunikationsinstitutioner (QS World University Rankings by subject 2020). Inom medie- och kommunikationsvetenskap ges en eftertraktad internationell masterutbildning med studenter från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Lärarassistent

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Lärarassistent till flexibel grupp/lärstudio och vikariebank.

Internationella Engelska Skolan (IES) Lund är en åk 4-9 skola med 730 elever och 80 medarbetare. Vi söker nu en engagerad och drivande lärarassistent till vårt Specialpedagogiska team med inriktning på vår Studio för mellan- och högstadiet. Du tror på att varje elev kan och har möjlighet att nå sin fulla potential och du hjälper gärna elever tillrätta med anpassningar där det behövs. Du brinner för specialpedagogik och är intresserad av att utveckla och ta del av den senaste forskningen kring  lärande. Du delar IES värderingar och etos och tycker att en säker och trygg skolmiljö är grunden för lärande. Som person är du självständig men tycker om att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en sann pedagog som både kan jobba individuellt med eleverna men också trivs att samarbeta i team. Du är utbildad lärarassistent eller annan relevant utbildning och du pratar både engelska och svenska flytande. Känner du att det här är du? I så fall är du välkommen att söka till vår skola i Lund.

Om tjänsten

Tjänsten går ut på att finnas till hands för elever som behöver extra stöttning i våra Studior. Till Studion kommer elever som behöver tillfällig stöttning med skolarbete eller behöver en extra avskalad och lugn miljö för att klara av självständiga uppgifter. Du kommer att ingå i ett specialpedagogiskt team tillsammans med tre speciallärare, två specialpedagoger, totalt tre andra lärarassistenter och två socialpedagoger.

Varje ämneslärare ansvarar för innehållet i arbetet eleven utför i Studion, vilket innebär att du som lärarassistent även kommer att samarbeta med flera olika lärare. Arbetet innefattar arbete i båda våra studior, dvs både på mellanstadiet och högstadiet och är primärt för att fylla i med personal då ordinarie personal tar sig an andra uppgifter. Övrig tid kan komma att fyllas med vikariearbete i klasser från åk 4 till 9. 

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

- Delar IES värderingar och etos
- Utbildad lärarassistent eller annan relevant utbildning eller erfarenhet av liknande sammanhang.
- Intresserad av olika digitala hjälpmedel, Chromebook i synnerhet
- Förmåga att bygga relationer med elever i behov av stöd 
- Goda kunskaper i engelska språket
- Mycket goda kunskaper i svenska språket
- Flexibel

Om IES

Vi är en skola med en tydlig struktur som möjliggör för lärare att fokusera på att undervisa och där eleverna vet vad som förväntas av dem. Vår värdegrund utgår från att vi tror på elevernas förmåga och potential och vi sätter lärande och kunskap i första rummet. Eleverna lär sig att ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och skolans miljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva.

Vi är en internationell skola som följer den svenska läroplanen och undervisningen bedrivs både på svenska och på engelska. I ämnet svenska och SO bedrivs undervisningen bara på svenska. IES är unikt med den breda kompetens våra internationella och svenska lärare tillsammans utgör. Erfarenhet och utbildning från hela världen möts för att skapa den bästa lärmiljön för våra elever. 

Tjänsten riktar sig till elever i årskurs 4-9 och är ett vikariat under hela vårterminen 2024. Tjänstgöringsgraden är 100%. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola. 

Välkommen med din ansökan. Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Amanuenser till Institutionen för elektro- och informationsteknik

Ansök    Dec 15    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Institutionen för elektro- och informationsteknik på Lunds tekniska högskola, LTH, Lunds universitet, är en av de större institutionerna med cirka 120 anställda.

Institutionen består av fyra avdelningar samt en teknisk och administrativ grupp. Vi är placerade i E-huset på LTH:s campus i norra Lund, men har även undervisningsverksamhet på campus Helsingborg.

Vi söker nu mellan 5-10 amanuenser för arbete i undervisningsverksamheten under läsperiod 3 2024.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Du kommer huvudsakligen att hjälpa till med undervisning i institutionens kurser samt assistera kursansvariga med relaterade arbetsuppgifter, till exempel bedömning av inlämningsuppgifter, frågestunder, kursutveckling och annan administration beroende på det aktuella behovet.

Vi söker amanuenser för engagemang i följande kurser:

- ESSF01 Analog elektronik
- ETIN35 IC-projekt 1
- EITF90 Ellära och elektronik
- EITF70 Datorteknik
- EITA60 Datorkommunikation (Helsingborg)
- EITF15 Digitala system (Helsingborg)

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen:

Antagen till grundutbildning i elektroteknik eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
- Goda betyg från kurser inom ämnet.
- Utåtriktad, ha lätt för att ta kontakt med andra människor och god pedagogisk förmåga.

Meriterande för anställningen:

- Tidigare undervisningserfarenhet som amanuens eller timanställd på institutionen eller närliggande områden.
- Betyg i andra kurser inom ämnen som är relevanta för den valda kursen/kurserna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka undervisningen inom institutionen.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden från den 15 januari till den 8 mars, 2024, och avser omfattning mellan 5-25% av heltid enligt överenskommelse.

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av ”Arbetstidsavtal för lärare”.

Så här söker du
Du ansöker via universitetets rekryteringssystem och behöver bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet, men inte ett CV och personligt brev, samt besvara urvalsfrågor.

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens för arbete med koordinationen av grundutbildningslabb vid EIT

Ansök    Jun 19    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Institutionen för elektro- och informationsteknik, Lunds tekniska högskola, har ungefär 120 anställda.

Vi bedriver forskning och undervisning inom ämnen relaterat till Halvledarteknik, Elektromagnetism, Elektroteknik, Elektroniksystem, Kommunikationsteknik, kommunikationsnätverk, Internet och Informationssäkerhet. Vi har 70-75 kurser på ett år fördelat på civilingenjörs- och Mastersutbildningarna i Lund och Högskoleingenjörsutbildningen i Helsingborg. På institutionen har vi mycket laborativ verksamhet, både inom forskning och undervisning. Vi har ett större forskningslabb med infrastruktur för forskning inom elektroniksystem och trådlös kommunikation samt inom 5G- och 6G-nätverk och applikationer. Inom undervisning har vi flera specialanpassade lab för exempelvis elektronikkonstruktion och kommunikationsnätverk.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Vi söker en amanuens som ska arbeta med att vara kontakt för den övergripande
koordinationen av institutionens grundutbildningslabb och dess utrustning. Arbetet sker under ledning av studierektor. Vissa undervisningsrelaterade arbetsuppgifter kan ingå i tjänsten.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Övergripande skötsel av undervisningslabb och utrustning.
- Assistera i utveckling av laborationslokaler och utrustning för grundutbildning.
- Administration kopplat till undervisningslabb och utrustning.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- att vara antagen till utbildning inom sektionerna för Elektroteknik eller Datateknik, eller närliggande program.
- goda betyg från kurser inom institutionen, speciellt tillämpade och laborativa kurser.
- god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande för anställningen är:

- arbetslivserfarenhet inom relevanta områden.
- förmåga att ta eget ansvar och att jobba individuellt såväl som i grupp.
- erfarenhet av undervisning.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss 

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 21 augusti 2023 – 14 januari 2024 och avser omfattning 25%, eller enligt överenskommelse. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Flextidsavtal för T/A-personal.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuenser som SI-ledare vid Statsvetenskapliga institutionen

Ansök    Nov 23    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Statsvetenskapliga institutionen söker nu flera SI-ledare till vårterminen 2024.

Vi söker erfarna studenter som läst våra ämnen och som vill jobba några timmar per vecka med att hjälpa studenter på kurser som de redan har läst.??

Beskrivning av arbetsplatsen
Som SI-ledare i statsvetenskap alternativt freds- och konfliktvetenskap är du anställd som amanuens på https://www.svet.lu.se/ och får din SI-ledarutbildning från https://www.si-pass.lu.se/om-si-pass/si-pass-vid-lunds-universitet/si-ledarutbildning. Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl lärare som ansvariga för SI-programmet på institutionen, samt med andra SI-ledare, både inom och utanför samma ämne. 

SI-PASS (Samverkans-Inlärning / Peer Assisted Study Sessions) är en mycket framgångsrik pedagogisk modell som utvecklades i USA under 1970-talet och har spridits till många lärosäten världen över, bl.a. de flesta lärosätena i Sverige. European Centre for SI-PASS på Lunds universitet är ett av fem centra i världen med ansvar för att informera om, utbilda i och utvärdera SI-PASS, och har helhetsansvar för SI-PASS i Europa.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Att vara anställd som https://www.si-pass.lu.se/om-si-pass/si-pass-vid-lunds-universitet/arbeta-som-si-ledare ger dig ledarskapserfarenhet och en attraktiv ledarskapsutbildning. Genom SI-ledarskapet får du fördjupade ämneskunskaper och pedagogisk erfarenhet, samt värdefulla professionella kontakter med såväl institutionen som andra SI-ledare och med studentgruppen. Erfarenheten visar att före detta SI-ledare är eftertraktade i yrkeslivet.

Arbetsuppgifter
Som SI-ledare kommer du att regelbundet (i genomsnitt 1 gång/vecka) ordna möten där du leder studentgrupper i ditt ämne enligt gängse SI-metodik. Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets begrepp och frågeställningar och tillsammans komma fram till svar och lösningar. Studenterna lär sig att se varandra som läranderesurs och tränas i kollaborativt lärande.

SI-ledaren har som uppgift att leda studenterna och strukturera SI-passen. SI-ledaren ska inte undervisa eller presentera något, utan gruppen ska tillsammans bearbeta kursinnehållet som redan presenterats av lärarna. SI-ledaren agerar som stöd och bollplank i denna process. 

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar mer specifikt:

- i genomsnitt 1 gång / vecka förbereda och leda ett SI-pass i statsvetenskap alternativt freds- och konfliktvetenskap
- registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
- skriva en sammanfattning efter varje SI-pass
- schemalägga dina egna SI-pass och i övrigt bistå med SI-administration
- delta i SI-handledning när denna erbjuds
- arkivering och andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma
- uppsatsmentorskap kan förekomma

Behörighet
För att kunna anställas som amanuens måste du enligt 5 kap 10 § HF vara antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Examen får ej vara uttagen. 

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Du ska vara antagen till en utbildning inom Lunds universitet
- Du ska ha deltagit i SI-pass som student
- Du ska ligga i fas med dina studier
- Du ska relativt nyligen ha läst och blivit godkänd på grundkursen i statsvetenskap alternativt freds- och konfliktvetenskap
- Du ska vara ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
- Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Krav för att vara SI-ledare är dessutom genomgången https://www.si-pass.lu.se/om-si-pass/si-pass-vid-lunds-universitet/si-ledarutbildning. Denna erbjuds för blivande SI-ledare i början på varje termin. Du kan alltså söka tjänsten utan att ha genomgått SI-ledarutbildning. Utöver detta läggs mycket stor vikt vid personlig lämplighet. 

Det är meriterande om:

- Du har varit SI-ledare vid statsvetenskapliga institutionen under hösten 2023
- Du har ledarskapserfarenhet (inom t.ex. idrott, scoutrörelsen osv.)
- Du har lätt för att samarbeta med andra
- Du kan arbeta självständigt
- Du är intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap
- Du har blivit rekommenderad av din SI-ledare eller en lärare
- Du har goda studieresultat 
- Du studerar på mastersnivå

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till perioden 2024-01-11 – 2024-05-31 och avser omfattning 10 procent. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§, ej LAS grundande. I anställningen ingår semester som i samråd planeras ut inom anställningen.? 

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av att vara SI-ledare och på vilket sätt du är lämplig för detta uppdrag. Bifoga utdrag från LADOK som visar att du är i fas med studierna och godkänd på kursen som du vill vara SI-ledare på (ange tydligt i din ansökan vilket ämne som du vill bli SI-ledare i). Ansökan bör även innehålla en skriftlig personlig reflektion om SI och dess betydelse för studenterna (max 100 ord). De högst rankade sökande kallas eventuellt till intervju. 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Amanuenser som SI-ledare vid Statsvetenskapliga institutionen

Ansök    Jun 2    Lunds Universitet    Lärarassistent
Statsvetenskapliga institutionen söker nu flera SI-ledare till höstterminen 2023. Vi söker erfarna studenter som läst våra ämnen och som vill jobba några timmar per vecka med att hjälpa studenter på kurser som de redan har läst.?? Beskrivning av arbetsplatsen Som SI-ledare i statsvetenskap alternativt freds- och konfliktvetenskap är du anställd som amanuens på https://www.svet.lu.se/ och får din SI-ledarutbildning från https://www.si-pass.lu.se/om-si-p... Visa mer
Statsvetenskapliga institutionen söker nu flera SI-ledare till höstterminen 2023.

Vi söker erfarna studenter som läst våra ämnen och som vill jobba några timmar per vecka med att hjälpa studenter på kurser som de redan har läst.??

Beskrivning av arbetsplatsen
Som SI-ledare i statsvetenskap alternativt freds- och konfliktvetenskap är du anställd som amanuens på https://www.svet.lu.se/ och får din SI-ledarutbildning från https://www.si-pass.lu.se/om-si-pass/si-pass-vid-lunds-universitet/si-ledarutbildning. Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl lärare som ansvariga för SI-programmet på institutionen, samt med andra SI-ledare, både inom och utanför samma ämne. 

SI-PASS (Samverkans-Inlärning / Peer Assisted Study Sessions) är en mycket framgångsrik pedagogisk modell som utvecklades i USA under 1970-talet och har spridits till många lärosäten världen över, bl.a. de flesta lärosätena i Sverige. European Centre for SI-PASS på Lunds universitet är ett av fem centra i världen med ansvar för att informera om, utbilda i och utvärdera SI-PASS, och har helhetsansvar för SI-PASS i Europa.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Att vara anställd som https://www.si-pass.lu.se/om-si-pass/si-pass-vid-lunds-universitet/arbeta-som-si-ledare ger dig ledarskapserfarenhet och en attraktiv ledarskapsutbildning. Genom SI-ledarskapet får du fördjupade ämneskunskaper och pedagogisk erfarenhet, samt värdefulla professionella kontakter med såväl institutionen som andra SI-ledare och med studentgruppen. Erfarenheten visar att före detta SI-ledare är eftertraktade i yrkeslivet.

Arbetsuppgifter
Som SI-ledare kommer du att regelbundet (i genomsnitt 1 gång/vecka) ordna möten där du leder studentgrupper i ditt ämne enligt gängse SI-metodik. Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets begrepp och frågeställningar och tillsammans komma fram till svar och lösningar. Studenterna lär sig att se varandra som läranderesurs och tränas i kollaborativt lärande.

SI-ledaren har som uppgift att leda studenterna och strukturera SI-passen. SI-ledaren ska inte undervisa eller presentera något, utan gruppen ska tillsammans bearbeta kursinnehållet som redan presenterats av lärarna. SI-ledaren agerar som stöd och bollplank i denna process. 

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar mer specifikt:

- i genomsnitt 1 gång / vecka förbereda och leda ett SI-pass i statsvetenskap alternativt freds- och konfliktvetenskap
- registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
- skriva en sammanfattning efter varje SI-pass
- schemalägga dina egna SI-pass och i övrigt bistå med SI-administration
- delta i SI-handledning när denna erbjuds
- arkivering och andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma
- uppsatsmentorskap kan förekomma

Behörighet
För att kunna anställas som amanuens måste du enligt 5 kap 10 § HF vara antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Examen får ej vara uttagen. 

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Du ska vara antagen till en utbildning inom Lunds universitet
- Du ska ha deltagit i SI-pass som student
- Du ska ligga i fas med dina studier
- Du ska relativt nyligen ha läst och blivit godkänd på grundkursen i statsvetenskap alternativt freds- och konfliktvetenskap
- Du ska vara ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
- Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Krav för att vara SI-ledare är dessutom genomgången https://www.si-pass.lu.se/om-si-pass/si-pass-vid-lunds-universitet/si-ledarutbildning. Denna erbjuds för blivande SI-ledare i början på varje termin. Du kan alltså söka tjänsten utan att ha genomgått SI-ledarutbildning. Utöver detta läggs mycket stor vikt vid personlig lämplighet. 

Det är meriterande om:

- Du har ledarskapserfarenhet (inom t.ex. idrott, scoutrörelsen osv.)
- Du har lätt för att samarbeta med andra
- Du kan arbeta självständigt
- Du är intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap
- Du har blivit rekommenderad av din SI-ledare eller en lärare
- Du har goda studieresultat 
- Du studerar på mastersnivå

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till perioden 2023-08-24 – 2023-12-12 och avser omfattning 10 procent. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§, ej LAS grundande. I anställningen ingår semester som i samråd planeras ut inom anställningen.? 

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av att vara SI-ledare och på vilket sätt du är lämplig för detta uppdrag. Bifoga utdrag från LADOK som visar att du är i fas med studierna och godkänd på kursen som du vill vara SI-ledare på (ange tydligt i din ansökan vilket ämne som du vill bli SI-ledare i). Ansökan bör även innehålla en skriftlig personlig reflektion om SI och dess betydelse för studenterna (max 100 ord). De högst rankade sökande kallas eventuellt till intervju. 

Välkommen med din ansökan!

Statsvetenskapliga institutionen kombinerar gamla anor med modern forskning och utbildning. Institutionen värnar ämnesbredd och metodologisk mångfald och har under lång tid varit framgångsrik i konkurrensen om externa forskningsmedel. Centrala forskningsområden är bl.a. demokrati och demokratisering, makt och förvaltning, diplomati, fred och konflikt, underrättelseanalys, politisk psykologi, genus, miljöpolitik samt välfärd. Statsvetenskapliga institutionens starka forskningsprofil avspeglas i undervisningen. Utbildningsmiljön är sedan länge starkt internationaliserad. Visa mindre

Amanuens för arbete med koordinationen av grundutbildningslabb vid EIT

Ansök    Maj 17    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Institutionen för elektro- och informationsteknik, Lunds tekniska högskola, har ungefär 120 anställda.

Vi bedriver forskning och undervisning inom ämnen relaterat till Halvledarteknik, Elektromagnetism, Elektroteknik, Elektroniksystem, Kommunikationsteknik, kommunikationsnätverk, Internet och Informationssäkerhet. Vi har 70-75 kurser på ett år fördelat på civilingenjörs- och Mastersutbildningarna i Lund och Högskoleingenjörsutbildningen i Helsingborg. På institutionen har vi mycket laborativ verksamhet, både inom forskning och undervisning. Vi har ett större forskningslabb med infrastruktur för forskning inom elektroniksystem och trådlös kommunikation samt inom 5G- och 6G-nätverk och applikationer. Inom undervisning har vi flera specialanpassade lab för exempelvis elektronikkonstruktion och kommunikationsnätverk.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Vi söker en amanuens som ska arbeta med att vara kontakt för den övergripande
koordinationen av institutionens grundutbildningslabb och dess utrustning. Arbetet sker under ledning av studierektor. Vissa undervisningsrelaterade arbetsuppgifter kan ingå i tjänsten.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Övergripande skötsel av undervisningslabb och utrustning.
- Assistera i utveckling av laborationslokaler och utrustning för grundutbildning.
- Administration kopplat till undervisningslabb och utrustning.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- att vara antagen till utbildning inom sektionerna för Elektroteknik eller Datateknik, eller närliggande program.
- goda betyg från kurser inom institutionen, speciellt tillämpade och laborativa kurser.
- god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande för anställningen är:

- arbetslivserfarenhet inom relevanta områden.
- förmåga att ta eget ansvar och att jobba individuellt såväl som i grupp.
- erfarenhet av undervisning.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss 

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 21 augusti 2023 – 14 januari 2024 och avser omfattning 25%, eller enligt överenskommelse. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Flextidsavtal för T/A-personal.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens för arbete i kurs EITF65 Digitalteknik

Ansök    Maj 17    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Institutionen för elektro- och informationsteknik, Lunds tekniska högskola, har ungefär 120 anställda.

Vi bedriver forskning och undervisning inom ämnen relaterat till Halvledarteknik, Elektroteknik, Elektromagnetism, Elektroniksystem, Kommunikationsteknik, kommunikationsnätverk, Internet och Informationssäkerhet. Vi har 70-75 kurser på ett år fördelat på civilingenjörs- och Mastersutbildningarna i Lund och Högskoleingenjörsutbildningen i Helsingborg. På institutionen har vi mycket laborativ verksamhet, både inom forskning och undervisning. Vi har ett större forskningslabb med infrastruktur för forskning inom elektroniksystem och trådlös kommunikation samt inom 5G- och 6G-nätverk och applikationer. Inom undervisning har vi flera specialanpassade labb för exempelvis elektronikkonstruktion och kommunikationsnätverk.

Arbetsuppgifter
Amanuensen kommer huvudsakligen att hjälpa till att koordinera laborationerna i kursen EITF65 Digitalteknik. Arbetet innefattar koordinering av labbhandledare till kursen samt medverkan vid laborationer som handledare.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Koordinering av laborationsmomenten i kursen EITF60 Digitalteknik.
- Laborationshandledning i kursen EITF60 Digitalteknik.
- Administration kring laborationsmomenten i kursen EITF60 Digitalteknik.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- att vara antagen till civilingenjörsutbildning inom Elektro- eller Datateknik
utbildning, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer
relevant.
- mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
- goda betyg från kursen EITF65 Digitalteknik.
- att vara utåtriktad, ha lätt för att ta kontakt med andra människor och god
pedagogisk förmåga.

Meriterande för anställningen är:

- tidigare undervisningserfarenhet på institutionen eller närliggande områden till exempel som amanuens eller timanställd.
- andra kurser inom ämnen som är relevanta för kursen.
- god förmåga att leda och fördela arbetet med laborationshandledningen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka undervisningen inom institutionen.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss 

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-08-21 till 2024-01-14 eller enligt överenskommelse och avser omfattning med 25% eller enligt överenskommelse. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Anställningen omfattas av Arbetstidsavtal för lärare. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuenser för arbete i projekt SSF-CHI LIS

Ansök    Jun 2    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet. ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Du kommer att arbeta på Institutionen för elektro- och informationsteknik och främst inom avdelningarna för Kommunikationsteknologi och Integrerade 
elektroniksystem.

Dessa avdelningar arbetar tätt tillsammans med att utveckla nästa generations trådlösa system, från teori till praktik. Amanuenserna kommer att delta i SSF-CHI projektet “Large Intelligent Surfaces – Architecture and Hardware”. 

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en 
inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Arbetsuppgifterna innefattar medverkan i forskning. Mer specifikt innefattar 
arbetsuppgifterna hårdvaruimplementation av MIMO-behandlingsalgoritmer och mjukvaruimplementation av PYNQ-ramverket. Tjänsten som Amanuens är i 
området effektiva hårdvaruimplementationer för 6G trådlös kommunikation, 
inkluderande massiv MIMO och stora intelligenta ytor. Målplattformar inkluderar field programmable gate arrays (FPGA) och mjukvarubaserad radio (SDR). 

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma 
institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- Antagen till utbildning i elektro- och informationsteknik eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Goda kunskaper om hårdvaruimplementering (FPGA, RFSoC) av signal-behandling.

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av utvecklingsverktyg för digitala plattformar (speciellt Zynq FPGA).
- Erfarenhet av verktyg för implementering och prototypframställning av signalbehandlingssystem, med PYNQ (Python för Zynq FPGA).

Vi erbjuder 
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena 
studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk 
arbetslivserfarenhet inom akademin.

Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Övrigt 
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-09-01 till 2024-04-30 och 
avser omfattning om 30%.  

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte 
kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Anställningen omfattas av Flextidsavtal för T/A-personal. 

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är 
intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till 
referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuenser inom GU i elektro- och informationsteknik, läsperiod 1

Ansök    Maj 4    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Arbetsuppgifter
Institutionen för elektro- och informationsteknik, LTH, söker amanuenser under läsperiod 1 2023.

Amanuenserna kommer huvudsakligen att hjälpa till med undervisning i institutionens kurser samt assistera kursansvariga med relaterade arbetsuppgifter, till exempel bedömning av inlämningsuppgifter, frågestunder, kursutveckling och annan administration beroende på det aktuella behovet.

Amanuenserna kommer att engageras i följande kurser:

- EITF65 Digitalteknik (LP 1-2)
- EITA35 Elektronik (LP 1-2)
- ETIN20 Digital IC-konstruktion
- EITF35 Digitala strukturer på kisel
- ETIN40 IC-projekt 2 (LP 1-2)
- EITA15 Digitala system (Helsingborg, LP 1-2)
- EITF85 Electromagnetic Field Theory (LP 1)
- ETEF15 Krets- och mätteknik, fortsättningskurs (Helsingborg)
- EITG01 Dator- och telekommunikation (Helsingborg)

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får ej vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- goda betyg från kurser inom ämnet.
- god pedagogisk förmåga.
- goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. I de fall kursen normalt ges på engelska är språkkravet enbart engelska.
- kommunikativ förmåga och god förmåga att skapa relationer
- samarbetsförmåga

Meriterande för anställningen är:

- tidigare undervisningserfarenhet som amanuens eller timanställd på institutionen eller närliggande områden.
- betyg i andra kurser inom ämnen som är relevanta för den valda
kursen/kurserna.

Övrigt
Vi planerar att anställa ca 15 amanuenser. Anställningen är tidsbegränsad med start 2023-08-21 och pågår till kursslut eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 2024-01-13. Omfattningen varierar mellan 5% - 25% enligt överenskommelse. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Anställningen omfattas av https://www.hr-webben.lu.se/sites/hr-webben.lu.se/files/arbetstidsavtal-120229-saco-larare.pdf. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens kan du som student förena studier med arbete och komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Så här söker du
Vid din ansökan kommer du att bli ombedd att svara på urvalsfrågor. Du behöver inte
bifoga personligt brev eller CV, endast ett utdrag ur LADOK som intygar din behörighet.

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

SI-ledare (amanuenser) till Graduate school

Ansök    Maj 3    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen

SI-PASS (Samverkans-Inlärning/Peer Assisted Study Sessions) är en mycket framgångsrik pedagogisk modell som utvecklades i USA under 1970-talet och har spridits till många lärosäten världen över, bl.

a. de flesta lärosätena i Sverige. European Centre for SI-PASS på Lunds universitet är ett av fem centra i världen med ansvar för att informera om, utbilda i och utvärdera SI-PASS, och har helhetsansvar för SI-PASS i Europa.

Som SI-ledare är du anställd på Graduate School och får din SI-ledarutbildning från European Centre for SI-PASS. Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl lärare som ansvariga för SI-programmet samt med andra SI-ledare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss.

Att vara anställd som SI-ledare ger dig ledarskapserfarenhet och en attraktiv ledarskapsutbildning. Genom SI-ledarskapet får du fördjupade ämneskunskaper och pedagogisk erfarenhet, samt värdefulla professionella kontakter med såväl institutionen/fakulteten som andra SI-ledare och studentgruppen. Erfarenheten visar att f.d. SI-ledare är mycket konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden

Som SI-ledare är du även en del av ett världsomspännande nätverk som omfattar SI-ledare i ett antal länder (som t.ex. USA, Australien, Sydafrika, Kanada, Storbritannien och Irland), med bl.a. möjlighet att delta i internationella konferenser och events.

Arbetsuppgifter

Som SI-ledare kommer du att regelbundet (i genomsnitt en gång/vecka) ordna möten där du leder studentgrupper på specificerade kurser enligt gängse SI-metodik. Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets begrepp och frågeställningar och tillsammans komma fram till svar och lösningar. Studenterna lär sig att se varandra som lärresurser och tränas i kollaborativt lärande.

SI-ledaren har som uppgift att leda studenterna och strukturera SI-passen så att dessa fungerar optimalt. SI-ledaren agerar som stöd och bollplank i denna process.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar mer specifikt:

- Delta i obligatorisk SI-ledarutbildning (augusti 2023)
- Medverka vid Graduate Schools introduktionsdag för nya studenter, 25 augusti 2023
- Schemalägga och leda SI-pass, i genomsnitt 1 gång/vecka förbereda
- registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
- skriva en reflekterande rapport efter varje SI-pass och delta i utvärderingar av SI-programmet
- delta på möten och andra aktiviteter som anordnas av European Centre for SI-PASS
- Planera och genomföra sociala/programrelaterade aktiviteter för studenterna på Graduate School
- andra administrativa arbetsuppgifter

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- du är antagen till, och går första året på en av Graduate Schools fem program: - Master of Arts in Middle Eastern Studies
- Master of Science in Development Studies Master of Science in Global Studies
- Master of Science in Social Scientific Data Analysis
- Master of Science in Social Studies of Gender


- du har goda kunskaper engelska, både muntligt och skrifligt
- du ligger i fas med dina studier
- Som SI-ledare krävs att du genomgår en SI-ledarutbildning. Denna erbjuds för blivande SI-ledare inför varje termin. Du kan alltså söka tjänsten utan att ha genomgått SI-ledarutbildning.
- Utöver detta läggs mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om:

- du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter (ex. SI-ledare, amanuens mm)
- du kan arbeta självständigt, flexibelt och har lätt för att samarbete med andra

Övrigt information

Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12 under sju månader med en omfattning av 10%.  Anställningen påbörjas i augusti (enligt överenskommelse) och avslutas 25 mars 2024. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av att vara SI-ledare och på vilket sätt du är lämplig för detta uppdrag. Bifoga utdrag från LADOK som visar att du är behörig och i fas med studierna. Ansökan bör också innehålla alla andra dokument som du vill uppmärksamma (t.ex. kopior av betygsutskrifter, uppgifter om referenser, rekommendationsbrev).

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuenser inom GU i elektro- och informationsteknik, läsperiod 1

Ansök    Apr 19    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Arbetsuppgifter
Institutionen för elektro- och informationsteknik, LTH, söker amanuenser under läsperiod 1 2023.

Amanuenserna kommer huvudsakligen att hjälpa till med undervisning i institutionens kurser samt assistera kursansvariga med relaterade arbetsuppgifter, till exempel bedömning av inlämningsuppgifter, frågestunder, kursutveckling och annan administration beroende på det aktuella behovet.

Amanuenserna kommer att engageras i följande kurser:

- EITF65 Digitalteknik (LP 1-2)
- EITA35 Elektronik (LP 1-2)
- ETIN20 Digital IC-konstruktion
- EITF35 Digitala strukturer på kisel
- ETIN40 IC-projekt 2 (LP 1-2)
- EITA15 Digitala system (Helsingborg, LP 1-2)
- EITF85 Electromagnetic Field Theory (LP 1)
- ETEF15 Krets- och mätteknik, fortsättningskurs (Helsingborg)
- EITG01 Dator- och telekommunikation (Helsingborg)

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får ej vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- goda betyg från kurser inom ämnet.
- god pedagogisk förmåga.
- goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. I de fall kursen normalt ges på engelska är språkkravet enbart engelska.
- kommunikativ förmåga och god förmåga att skapa relationer
- samarbetsförmåga

Meriterande för anställningen är:

- tidigare undervisningserfarenhet som amanuens eller timanställd på institutionen eller närliggande områden.
- betyg i andra kurser inom ämnen som är relevanta för den valda
kursen/kurserna.

Övrigt
Vi planerar att anställa ca 15 amanuenser. Anställningen är tidsbegränsad med start 2023-08-21 och pågår till kursslut eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 2024-01-13. Omfattningen varierar mellan 5% - 25% enligt överenskommelse. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Anställningen omfattas av https://www.hr-webben.lu.se/sites/hr-webben.lu.se/files/arbetstidsavtal-120229-saco-larare.pdf. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens kan du som student förena studier med arbete och komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Så här söker du
Vid din ansökan kommer du att bli ombedd att svara på urvalsfrågor. Du behöver inte
bifoga personligt brev eller CV, endast ett utdrag ur LADOK som intygar din behörighet.

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens till institutionen för Kommunikation och medier

Ansök    Apr 14    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet och erbjuder goda anställningsvillkor.

Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Komplettera gärna med ytterligare fördelar med anställningen.

Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter

Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera, men du måste studera vid den fakultet där arbetet ska bedrivas och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar:

- Planera och förbereda SI-pass varje vecka
- Registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
- Skriva en reflektiv rapport efter varje SI-pass
- Schemalägga dina egna SI-pass i kontakt med berörda lärare
- Närvara på obligatoriska möten
- Även andra arbetsuppgifter kan förekomma 

Kvalifikationer

Behörig att anställas som amanuens är den som aktivt bedriver studier på grund- eller avancerad nivå vid aktuell fakultet och som ännu inte tagit ut sin examen.

Krav för anställningen är att du:


- Läser en utbildning vid den samhällsvetenskapliga fakulteten
- Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
- Du har goda studieresultat och du ligger i fas med dina studier, dvs du har minst godkänt i samtliga kurser från tidigare terminer
- Du har godkänt betyg i den aktuella SI-kursen, eller i kurs som vi bedömer som motsvarande
- Du är ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
- Du har lätt för att samarbeta med andra
- Du är självgående 

Meriterande för anställningen är att du:


- Du bör relativt nyligen ha läst och blivit godkänd i den aktuella SI-kursen, eller annan kurs som vi bedömer som motsvarande
- Du bör vara intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap
- Du har ledarskapserfarenhet (inom till exempel idrott, scoutrörelsen eller motsvarande)
- Du har blivit rekommenderad av din SI-ledare eller en lärare

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-08-21 – 2023-01-14 och avser omfattning på 20% av heltid. 

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. ”Anställningen omfattas av flextidsavtalet”.

Så här söker du

Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Du behöver även bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

På institutionen för kommunikation och medier bedrivs forskning och utbildning på hög internationell nivå i medie- och kommunikationsvetenskap, mediehistoria, journalistik, och retorik. Institutionens ämnen är hemmahörande både i samhällsvetenskap och humaniora. Institutionen rymmer således en dynamisk forskningsmiljö, tre etablerade forskarutbildningar, internationella gästforskare, regelbundna forskningsseminarieserier och internationella konferenser. Institutionen är delaktig i nätverk och samarbetsprojekt på nationell, nordisk och internationell nivå. Medie- och kommunikationsvetenskap är rankat bland de 100 bland medie- och kommunikationsinstitutioner (QS World University Rankings by subject 2020). Inom medie- och kommunikationsvetenskap ges en eftertraktad internationell masterutbildning med studenter från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens till institutionen för Kommunikation och medier

Ansök    Mar 10    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet och erbjuder goda anställningsvillkor.

Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Komplettera gärna med ytterligare fördelar med anställningen.

Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter

Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera, men du måste studera vid den fakultet där arbetet ska bedrivas och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar:

- Planera och förbereda SI-pass varje vecka
- Registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
- Skriva en reflektiv rapport efter varje SI-pass
- Schemalägga dina egna SI-pass i kontakt med berörda lärare
- Närvara på obligatoriska möten
- Även andra arbetsuppgifter kan förekomma 

Kvalifikationer

Behörig att anställas som amanuens är den som aktivt bedriver studier på grund- eller avancerad nivå vid aktuell fakultet och som ännu inte tagit ut sin examen.

Krav för anställningen är att du:


- Läser en utbildning vid den samhällsvetenskapliga fakulteten
- Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
- Du har goda studieresultat och du ligger i fas med dina studier, dvs du har minst godkänt i samtliga kurser från tidigare terminer
- Du har godkänt betyg i den aktuella SI-kursen, eller i kurs som vi bedömer som motsvarande
- Du är ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
- Du har lätt för att samarbeta med andra
- Du är självgående 

Meriterande för anställningen är att du:


- Du bör relativt nyligen ha läst och blivit godkänd i den aktuella SI-kursen, eller annan kurs som vi bedömer som motsvarande
- Du bör vara intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap
- Du har ledarskapserfarenhet (inom till exempel idrott, scoutrörelsen eller motsvarande)
- Du har blivit rekommenderad av din SI-ledare eller en lärare

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-04-01 – 2023-06-30 och avser omfattning på 20% av heltid. 

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. ”Anställningen omfattas av flextidsavtalet”.

Så här söker du

Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Du behöver även bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

På institutionen för kommunikation och medier bedrivs forskning och utbildning på hög internationell nivå i medie- och kommunikationsvetenskap, mediehistoria, journalistik, och retorik. Institutionens ämnen är hemmahörande både i samhällsvetenskap och humaniora. Institutionen rymmer således en dynamisk forskningsmiljö, tre etablerade forskarutbildningar, internationella gästforskare, regelbundna forskningsseminarieserier och internationella konferenser. Institutionen är delaktig i nätverk och samarbetsprojekt på nationell, nordisk och internationell nivå. Medie- och kommunikationsvetenskap är rankat bland de 100 bland medie- och kommunikationsinstitutioner (QS World University Rankings by subject 2020). Inom medie- och kommunikationsvetenskap ges en eftertraktad internationell masterutbildning med studenter från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuenser/SI-ledare till Institutionen för Kommunikation och Medier

Ansök    Apr 14    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet och erbjuder goda anställningsvillkor.

Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Läs mer om att jobba hos oss på universitets webbplats https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera, men du måste studera vid den fakultet där arbetet ska bedrivas och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen.
Som SI-ledare kommer du att regelbundet ordna möten där du leder studentgrupper i ditt ämne enligt gängse SI-metodik. Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets begrepp och frågeställningar och tillsammans komma fram till svar och lösningar. Studenterna lär sig att se varandra som lärresurser och tränas i kollaborativt lärande.

SI-ledaren har som uppgift att leda studenterna och strukturera SI-passen så att dessa fungerar optimalt. SI-ledaren ska inte undervisa eller presentera något nytt stoff, utan gruppen ska tillsammans bearbeta kursinnehållet som redan presenterats av lärarna. SI-ledaren agerar som stöd och bollplank i denna process.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar:
•    i genomsnitt 1 gång/vecka (samt 3 timmar för förberedning) förbereda och leda ett SI-pass i ämnet medie och kommunikationsvetenskap, efter genomgången SI-ledarutbildning 
•    registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
•    skriva en reflekterande rapport efter varje SI-pass
•    schemalägga dina egna SI-pass och i övrigt bistå med SI-administration
•    delta i SI-handledning när denna erbjuds
•    även andra arbetsuppgifter på institutionen kan förekomma

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som aktivt bedriver studier på grund- eller avancerad nivå vid aktuell fakultet och som ännu inte tagit ut sin examen.

Krav för anställningen är att du:

•    läser en utbildning vid samhällsvetenskapliga fakulteten
•    har mycket goda kunskaper i svenska och/eller engelska, i tal och skrift
•    du har goda studieresultat och du ligger i fas med dina studier
•    du är ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
•    du har lätt för att samarbeta med andra samt är självgående

Meriterande för anställningen är att du:

•    är intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap
•    har ledarskapserfarenhet (inom till exempel idrott, scoutrörelsen eller motsvarande)

Övrigt 
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-08-21 – 2023-01-14  och avser omfattning på 10% av heltid.  
Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Anställningen omfattas av flextidsavtalet.

Så här söker du
Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Du behöver även bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

På institutionen för kommunikation och medier bedrivs forskning och utbildning på hög internationell nivå i medie- och kommunikationsvetenskap, mediehistoria, journalistik, och retorik. Institutionens ämnen är hemmahörande både i samhällsvetenskap och humaniora. Institutionen rymmer således en dynamisk forskningsmiljö, tre etablerade forskarutbildningar, internationella gästforskare, regelbundna forskningsseminarieserier och internationella konferenser. Institutionen är delaktig i nätverk och samarbetsprojekt på nationell, nordisk och internationell nivå. Medie- och kommunikationsvetenskap är rankat bland de 100 bland medie- och kommunikationsinstitutioner (QS World University Rankings by subject 2020). Inom medie- och kommunikationsvetenskap ges en eftertraktad internationell masterutbildning med studenter från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens vid Institutionen för elektro- och informationsteknik

Ansök    Mar 9    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Du kommer att arbeta på Institutionen för elektro- och informationsteknik (EIT), och främst inom avdelningarna för kommunikationsteknologi och integrerade elektroniksystem.

Dessa avdelningar arbetar tätt tillsammans med att utveckla nästa generations trådlösa system, från teori till praktik. Amanuenserna kommer att delta i EU-projektet BEYOND5 (Building the fully European supplY chain on RFSOI, enabling New RF Domains for Sensing, Communication, 5G and beyond, https://www.kdt-ju.europa.eu/projects/beyond5) och SSF-CHI-projektet “Large
Intelligent Surfaces – Architecture and Hardware”.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Arbetsuppgifterna i denna anställning innefattar medverkan i forskning. Tjänsten som amanuens är i området effektiva hårdvaruimplementationer för 6G trådlös kommunikation, inkluderande massiv MIMO och stora intelligenta ytor. Målplattformar inkluderar ”field programmable gate arrays” (FPGA) och mjukvarubaserad radio (SDR).

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

- att vara antagen till elektro- och informationsteknikutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
- mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- kunskaper om trådlös kommunikation, särskilt MIMO och massiv MIMO.
- goda kunskaper om hårdvaruimplementering (FPGA, RFSoC) av signal-behandling och mjukvarubaserad radio (SDR).

Meriterande för anställningen är:

- erfarenhet av utvecklingsverktyg för digitala plattformar (speciellt FPGA, RFSoC, och SDR).
- erfarenhet av verktyg för implementering och prototypframställning av trådlösa kommunikationssystem, med PYNQ (Python för Zynq FPGA).

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-04-01 till 2023-07-31 och avser omfattning 45%. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Flextidsavtal för T/A-personal.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Bli studiecoach – Sveriges mest flexibla extrajobb!

Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Är du student och vill ha extrajobb vid sidan om dina studier? Vi söker dig som vill göra skillnad i andra människors liv och i samhället genom ett flexibelt extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier. Som studiecoach hjälper du yngre elever med skolarbetet och läxorna. I hemmet eller online. För att få ett extrajobb som studiecoach hos oss behöv... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Är du student och vill ha extrajobb vid sidan om dina studier? Vi söker dig som vill göra skillnad i andra människors liv och i samhället genom ett flexibelt extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier. Som studiecoach hjälper du yngre elever med skolarbetet och läxorna. I hemmet eller online.
För att få ett extrajobb som studiecoach hos oss behöver du:
Studera vid högskola eller universitet
Vilja jobba minst 4h / vecka
Kunna kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift

Vi erbjuder
Tjäna 130 - 180 kr/h och få en tydlig lönetrappa
Var med och gör skillnad i samhället
Värdefull merit på ditt CV
Flexibla arbetstider

Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Bli studiecoach – Sveriges mest flexibla extrajobb!

Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Är du student och vill ha extrajobb vid sidan om dina studier? Vi söker dig som vill göra skillnad i andra människors liv och i samhället genom ett flexibelt extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier. Som studiecoach hjälper du yngre elever med skolarbetet och läxorna. I hemmet eller online. För att få ett extrajobb som studiecoach hos oss behöv... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Är du student och vill ha extrajobb vid sidan om dina studier? Vi söker dig som vill göra skillnad i andra människors liv och i samhället genom ett flexibelt extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier. Som studiecoach hjälper du yngre elever med skolarbetet och läxorna. I hemmet eller online.
För att få ett extrajobb som studiecoach hos oss behöver du:
Studera vid högskola eller universitet
Vilja jobba minst 4h / vecka
Kunna kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift

Vi erbjuder
Tjäna 130 - 180 kr/h och få en tydlig lönetrappa
Var med och gör skillnad i samhället
Värdefull merit på ditt CV
Flexibla arbetstider

Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Amanuens vid avdelningen för teknisk logistik (kurs MTTN25)

Ansök    Feb 24    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Masterkursen Lager och materialhantering (MTTN25) ges vid avdelningen för teknisk logistik.

Det är en valbar kurs för inriktningar inom M- och I-ingenjörsprogrammen samt för International Master i Logistics and Supply Chain Management. Vi har fyra lediga tjänster som amanuens för att bistå i kursen som ges lp 1 under hösten 2023.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

I arbetsuppgifterna ingår handledning i kursen MTTN25. Du kommer att ansvara för frågestunder en gång i veckan och vägleda studenter i deras kursprojekt. Du kommer också att läsa och ge feedback på studentrapporter och koordinera studiebesök till lager. Arbetsuppgifterna innebär även viss kursadministration. Arbetet bedrivs i nära samarbete med kursansvarig och examinator.

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får ej vara uttagen.

Kvalifikationer
Kvalifikationer som krävs för tjänsten är:

- att studenten är inskriven som student på ingenjörsprogrammet eller motsvarande relevant program.
- mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
- att ha avklarat kursen MTTN25 lager och materialhantering.
- Tjänsten kräver utmärkt kommunikations-, koordinations- och samarbetsförmåga. 

Meriterande för anställningen är:

- avklarade kurser inom programmet.
- tidigare undervisningserfarenhet.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens kan du som student förena studier med att arbeta och komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-08-28 till 2023-11-30 och avser omfattning 20%. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Arbetstidsavtal för lärare.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Bli studiecoach – Sveriges mest flexibla extrajobb!

Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Är du student och vill ha extrajobb vid sidan om dina studier? Vi söker dig som vill göra skillnad i andra människors liv och i samhället genom ett flexibelt extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier. Som studiecoach hjälper du yngre elever med skolarbetet och läxorna. I hemmet eller online. För att få ett extrajobb som studiecoach hos oss behöv... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Är du student och vill ha extrajobb vid sidan om dina studier? Vi söker dig som vill göra skillnad i andra människors liv och i samhället genom ett flexibelt extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier. Som studiecoach hjälper du yngre elever med skolarbetet och läxorna. I hemmet eller online.
För att få ett extrajobb som studiecoach hos oss behöver du:
Studera vid högskola eller universitet
Vilja jobba minst 4h / vecka
Kunna kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift

Vi erbjuder
Tjäna 130 - 180 kr/h och få en tydlig lönetrappa
Var med och gör skillnad i samhället
Värdefull merit på ditt CV
Flexibla arbetstider

Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Amanuens vid avdelningen teknisk logistik (kurs MTTF01)

Ansök    Feb 24    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Vid avdelningen för teknisk logistik ges en grundkurs i logistik som är obligatorisk för studenter som går programmen M och I samt valfri för E, Pi, och MD.

Vi söker nu tre amanuenser som kan hjälpa till i kursen MTTF01 Logistik som ges i läsperiod 1 och 2 under hösten 2023. 

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar undervisning i kursen MTTF01 Logistik. Du kommer ha ansvar för att förbereda och hålla i övningar, seminarium laborationer, rätta inlämningsuppgifter, samt hjälpa till rättning av obligatorisk tentamen. I uppdraget ingår även att vara behjälplig med viss kursadministration. Arbetet med undervisningen i kursen Logistik sker i nära samarbete med kursansvarig.

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får ej vara uttagen.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- att studenten är antagen till civilingenjörsutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
- mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.
- avklarad kurs MTTF01 Logistik.
- avklarad kurs MIOA01, MIOA12 Industriell ekonomi eller motsvarande.
- Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Personliga egenskaper som krävs är samarbetsförmåga, och självständighet.

Meriterande för anställningen är:

- avklarade kurser inom programmet.
- tidigare undervisningserfarenhet.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens kan du som student förena studier med att arbeta och komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-08-28 till 2023-12-31 och avser omfattning 15 %.  Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av arbetstidsavtalet för lärare.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Lärarassistent

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Lärarassistent till flexibel grupp/lärstudio

Internationella Engelska Skolan (IES) Lund är en åk 4-9 skola med 730 elever och 80 medarbetare. Vi söker nu en engagerad och drivande lärarassistent till vårt Specialpedagogiska team med inriktning på vår Studio för mellanstadiet. Du tror på att varje elev kan och har möjlighet att nå sin fulla potential och du hjälper gärna elever tillrätta med anpassningar där det behövs. Du brinner för specialpedagogik och är intresserad av att utveckla och ta del av den senaste forskningen kring  lärande. Du delar IES värderingar och etos och tycker att en säker och trygg skolmiljö är grunden för lärande. Som person är du självständig men tycker om att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en sann pedagog som både kan jobba individuellt med eleverna men också trivs att samarbeta i team. Du är utbildad lärarassistent eller annan relevant utbildning och du pratar både engelska och svenska flytande. Känner du att det här är du? I så fall är du välkommen att söka till vår skola i Lund

Om tjänsten

Tjänsten går ut på att finnas till hands för elever som behöver extra stöttning i vår Studio. Till Studion kommer elever som behöver tillfällig stöttning med skolarbete eller behöver en extra avskalad och lugn miljö för att klara av självständiga uppgifter. I Studion arbetar även en annan lärarassistent och tillsammans utgör ni basen för Studion. Du kommer att ingå i ett specialpedagogiskt team tillsammans med tre speciallärare, två specialpedagoger, totalt tre andra lärarassistenter och två socialpedagoger.

Varje ämneslärare ansvarar för innehållet i arbetet eleven utför i Studion, vilket innebär att du som lärarassistent även kommer att samarbeta med flera olika lärare. Efter Studion har stängt finns möjlighet att lära känna eleverna ännu bättre genom viss tjänstgöring i vår Fritidsklubb.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Kvalifikationer

- Delar IES värderingar och etos
- Utbildad lärarassistent eller annan relevant utbildning eller erfarenhet av liknande sammanhang.
- Intresserad av olika digitala hjälpmedel, Chromebook i synnerhet
- Förmåga att bygga relationer med elever i behov av stöd 
- Goda kunskaper i engelska språket
- Mycket goda kunskaper i svenska språket
- Flexibel

Om IES

Vi är en skola med en tydlig struktur som möjliggör för lärare att fokusera på att undervisa och där eleverna vet vad som förväntas av dem. Vår värdegrund utgår från att vi tror på elevernas förmåga och potential och vi sätter lärande och kunskap i första rummet. Eleverna lär sig att ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och skolans miljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva.

Vi är en internationell skola som följer den svenska läroplanen och undervisningen bedrivs både på svenska och på engelska. I ämnet svenska och SO bedrivs undervisningen bara på svenska. IES är unikt med den breda kompetens våra internationella och svenska lärare tillsammans utgör. Erfarenhet och utbildning från hela världen möts för att skapa den bästa lärmiljön för våra elever. 

Tjänsten riktar sig till elever i årskurs 4-6 och är ett vikariat från 10 februari till 16 juni 2023. Tjänstgöringsgraden är 100%. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola. Visa mindre

3 SI-ledare Historiska institutionen

Ansök    Jan 3    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
SI-PASS (Samverkans-Inlärning / Peer Assisted Study Sessions) är en mycket framgångsrik pedagogisk modell som utvecklades i USA under 1970-talet och har spridits till många lärosäten världen över, bl.

a. de flesta lärosätena i Sverige. European Centre for SI-PASS på Lunds universitet är ett av fem centra i världen med ansvar för att informera om, utbilda i och utvärdera SI-PASS, och har helhetsansvar för SI-PASS i Europa.

Som SI-ledare i historia är du anställd som amanuens på Historiska institutionen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl lärare som ansvariga för SI-programmet på din avdelning, samt med andra SI-ledare, både inom och utanför samma ämne.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Att vara anställd som SI-ledare ger dig ledarskapserfarenhet och en attraktiv ledarskapsutbildning. Genom SI-ledarskapet får du fördjupade ämneskunskaper och pedagogisk erfarenhet, samt värdefulla professionella kontakter med såväl institutionen/fakulteten som andra SI-ledare och studentgruppen. Erfarenheten visar att f.d. SI-ledare är mycket konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Historiska institutionen söker 3 SI-ledare i nedanstående kurser. 

- Historia, Grundkurs (HISA24)
- Historia, Fortsättningskurs (HISA27, HISA35, ÄHID03)

Som SI-ledare kommer du att regelbundet (i genomsnitt 1 gång / vecka) ordna möten där du leder studentgrupper i ditt ämne enligt gängse SI-metodik. Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets begrepp och frågeställningar och tillsammans komma fram till svar och lösningar. Studenterna lär sig att se varandra som lärresurser och tränas i kollaborativt lärande.

SI-ledaren har som uppgift att leda studenterna och strukturera SI-passen så att dessa fungerar optimalt. SI-ledaren ska inte undervisa eller presentera något nytt stoff, utan gruppen ska tillsammans bearbeta kursinnehållet som redan presenterats av lärarna. SI-ledaren agerar som stöd och bollplank i denna process.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar mer specifikt:
- i genomsnitt 1 gång / vecka förbereda och leda ett SI-pass i det aktuella ämnet, efter genomgången SI-ledarutbildning
- registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
- skriva en reflektiv rapport efter varje SI-pass
- schemalägga din egna SI-pass och i övrigt bistå med SI-administration
- delta i SI-handledning när denna erbjuds
- även andra arbetsuppgifter kan förekomma

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid Lunds universitet. Examen får ej vara uttagen.

Krav för anställningen är:
- du ska vara antagen till en utbildning vid Lunds universitet
- du ska ha deltagit i SI-pass som student (om det har erbjudits i de utbildningar du läst)
- du ska ligga i fas med dina studier
- du ska relativt nyligen ha läst och blivit godkänd på de aktuella kurserna, eller motsvarande
- du ska vara ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
- du ska ha goda kunskaper i svenska

Krav för att vara SI-ledare är dessutom genomgången SI-ledarutbildning. Denna erbjuds för blivande SI-ledare i början på varje termin. Du kan alltså söka tjänsten utan att ha genomgått SI-ledarutbildning. Utöver detta läggs mycket stor vikt vid personlig lämplighet. 

Meriterande för anställningen är:
- du har goda resultat i den relevanta utbildningen
- du har ledarskapserfarenhet (inom t.ex. idrott, scoutrörelsen osv.)
- du har lätt för att samarbeta med andra
- du kan arbeta självständigt
- du blivit rekommenderad av en lärare eller av din SI-ledare
- du är intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap

Övrigt  
För samtliga gäller anställning 2023-01-16 – 2023-03-16, med möjlighet till förlängning. Om inget annat anges, är omfånget 10%.

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av att vara SI-ledare och på vilket sätt du är lämplig för detta uppdrag. Bifoga utdrag från LADOK som visar att du är i fas med studierna och godkänd på kursen som du vill vara SI-ledare på (eller har motsvarande kvalifikationer enligt ovan). Ansökan bör även innehålla en skriftlig personlig reflektion om SI och dess betydelse för studenterna (max 100 ord). De högst rankade sökande kommer att bli kallade till intervju.

Välkommen med din ansökan!

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Bli studiecoach – Sveriges mest flexibla extrajobb!

Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Är du student och vill ha extrajobb vid sidan om dina studier? Vi söker dig som vill göra skillnad i andra människors liv och i samhället genom ett flexibelt extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier. Som studiecoach hjälper du yngre elever med skolarbetet och läxorna. I hemmet eller online. För att få ett extrajobb som studiecoach hos oss behöv... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Är du student och vill ha extrajobb vid sidan om dina studier? Vi söker dig som vill göra skillnad i andra människors liv och i samhället genom ett flexibelt extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier. Som studiecoach hjälper du yngre elever med skolarbetet och läxorna. I hemmet eller online.
För att få ett extrajobb som studiecoach hos oss behöver du:
Studera vid högskola eller universitet
Vilja jobba minst 4h / vecka
Kunna kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift

Vi erbjuder
Tjäna 130 - 180 kr/h och få en tydlig lönetrappa
Var med och gör skillnad i samhället
Värdefull merit på ditt CV
Flexibla arbetstider

Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

MYP Learning Support Assistant, temporary position 90%

Ansök    Dec 8    Lunds kommun    Lärarassistent
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning... Visa mer
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.About Us
ISLK - International School of Lund is an IB World School authorized to teach the IB Early Years
Programme, Primary Years Programme and the Middle Years Programme.

The school works in close collaboration with Katedralskolan where the IB Diploma Programme is offered. ISLK is a growing school and has approximately 450 students at the moment.
More information about the school can be found at: www.lund.se/islkJob Description
The MYP Learning support assistant will:

- Support students in accessing the curriculum in class and with pull-out sessions according to student needs.
- Support students in MYP Mathematics and other subjects
- Work in collaboration with subject teachers and learning support staff
- Give social and emotional support to students
- Support students during transition periods and in between lessons when needed
- Facilitate the development of students’ organizational skills and independence
- Plan and perform study sessions for reinforced learning, planning and organisation in collaboration with teachers, students and the Learning support teacher and Learning support coordinator
- Instruct and monitor students in the use and care of assistive devices, supportive technology (e.g. Chromebook, Legimus) and accessing facilities
- Keep informed of students with learning support needs and assist teachers in implementing appropriate accommodations
- Perform other duties as assigned

The working language at ISLK is English. The learning support assistant applicant needs to be fluent in English and the application needs to be written in English to be considered.

Desired education and training
- Learning support training
- Teacher training
- IB training (in School by trained IB workshop leader or IB workshop)

Qualifications and experience
- Experience of support students age 11-16 in a school environment
- Ability to support students age 11-16 in Mathematics
- Experience Work with inclusive practices
- Experience working with students ages 11 to 16 in an international and multi-cultural setting
- Demonstrated effective communication skills in speaking and writing in English

Desired qualifications & experience
- Experience of different MYP subjects
- Knowledge of several languages


Temporary contract, (January 9-June 14 2023).

Candidate selection and interviews will be held continuously during the recruitment process. Visa mindre

Amanuenser Språk- och litteraturcentrum

Ansök    Dec 22    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
SI-PASS (Samverkans-Inlärning / Peer Assisted Study Sessions) är en pedagogisk modell som utvecklades i USA under 1970-talet och har spridits till många lärosäten världen över, bl.

a. de flesta lärosätena i Sverige. European Centre for SI-PASS på Lunds universitet är ett av fem centra i världen med ansvar för att informera om, utbilda i och utvärdera SI-PASS, och har helhetsansvar för SI-PASS i Europa.

Som SI-ledare i ett ämne på Språk- och Litteraturcentrum är du anställd som amanuens på Språk- och Litteraturcentrum och får din SI-ledarutbildning från European Centre for SI-PASS. Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl lärare som ansvariga för SI-programmet på din avdelning, samt med andra SI-ledare, både inom och utanför samma ämne.


Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Att vara anställd som SI-ledare ger dig ledarskapserfarenhet och en attraktiv ledarskapsutbildning. Genom SI-ledarskapet får du fördjupade ämneskunskaper och pedagogisk erfarenhet, samt värdefulla kontakter med såväl institutionen/fakulteten som andra SI-ledare och studentgruppen. Erfarenheten visar att f.d. SI-ledare är mycket konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden

Som SI-ledare är du även en del av ett världsomspännande nätverk, med bl.a. möjlighet att delta i internationella konferenser.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Språk- och Litteraturcentrum söker 25–30 SI-ledare i följande ämnen (nybörjar-, grund- eller fortsättningskurs). Om inget annat anges, är omfånget 10%.

Antik grekiska (5%) 
Arabiska
Barnlitteratur
Danska
Engelska
Europastudier
Filmvetenskap
Flerspråkighet (5%)
Franska (5-10%)
Hebreiska
Italienska (5-10%)
Jiddisch
Kandidatuppsats
Kinesiska
Latin (5%)
Lingvistik
Litteraturvetenskap
Nygrekiska (5%)
Rumänska (5%)
Ryska
Spanska
Svenska
Svenska som främmande språk
Tyska

Som SI-ledare kommer du att regelbundet ordna möten där du leder studentgrupper i ditt ämne enligt gängse SI-metodik (dvs inte undervisa, utan leda gruppen i kollaborativt lärande). Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets frågeställningar och tillsammans komma fram till lösningar.

Arbetsuppgifterna innefattar mer specifikt:
genomsnitt 1 gång/vecka förbereda och leda ett SI-pass i det aktuella ämnet rapportera närvaro efter varje SI-pass skriva en rapport efter varje SI-pass schemalägga dina SI-pass och i övrigt bistå med SI-administration delta i SI-handledning när denna erbjuds andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får ej vara uttagen.

Krav för anställningen är:
Du ska vara antagen till en utbildning inom HT-fakulteterna du ska ha deltagit i SI-pass som student (om det erbjöds i de utbildningar du läst) du ska ligga i fas med dina studier du ska relativt nyligen ha blivit godkänd på kursen den aktuella kursen, eller motsvarande (för SI i Svenska som främmande språk ska du ha läst svenska eller lingvistik, eller motsvarande) du ska vara ansvarstagande och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov du ska ha goda kunskaper i språket som SI-passen bedrivs på

Krav för att vara SI-ledare är dessutom genomgången SI-ledarutbildning, som erbjuds för blivande SI-ledare i början på varje termin. Du kan alltså söka tjänsten utan att ha genomgått SI-ledarutbildning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande för anställningen är:
Meriterande är om du har mycket goda resultat i den relevanta kursen du har ledarskapserfarenhet (inom t.ex. idrott, scouter) du har lätt för att samarbeta med andra du kan arbeta självständigt du blivit rekommenderad (t.ex. av din SI-ledare)  

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till perioden 2023-01-15 – 2023-03-15 med möjlighet till förlängning, och avser normalt omfattning 10% (undantag anges för vissa kurser). Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du vill bli SI-ledare och hur du är lämplig för detta uppdrag. Bifoga utdrag från LADOK som visar att du är i fas med studierna. Ange tydligt i din ansökan i vilken kurs du vill bli SI-ledare! Bifoga även en skriftlig personlig reflektion om SI och dess betydelse för studenterna (max 100 ord). För ev frågor om anställningen kontakta Arthur Holmer SI-samordnare https://www.sol.lu.se/person/ArthurHolmer

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Språk- och litteraturcentrum (SOL) är Sveriges största institution med inriktning på språk, språkvetenskap, litteraturvetenskap och områdesstudier. SOL erbjuder ett stort antal fristående kurser som kompletteras av ett växande antal programutbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Med sina 33 ämnen och ungefär lika många forskarutbildningar bildar SOL en solid enhet med bredd och djup i utbildning och forskning och utmärks av såväl nationell som internationell synlighet. SOL leds av en styrelse där prefekten är ordförande. Därutöver finns två biträdande prefekter med särskilda verksamhetsansvar. SOL har cirka 250 anställda och 3000 studenter, varav ett hundratal är forskarstuderande.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

3 Amanuenser

Ansök    Dec 14    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhe... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Som SI-ledare på Humanistiska och Teologiska fakulteten får du din SI-ledarutbildning från European Centre for SI-PASS och blir sedan anställd vid institutionen där ditt ämne finns.

Hos oss på Institutionen för arkeologi och antikens historia sker SI i nära samarbete med såväl lärare som andra SI-ledare på institutionen och erfarenheter delas över ämnena på regelbundna metodhandledarmöten som leds av SI-ansvarig vid institutionen.


Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Institutionen för arkeologi och antikens historia söker tre SI-ledare, en var i de tre ämnena antikens kultur och samhällsliv, arkeologi och historisk arkeologi. Tjänsten avser både grundkurs och fortsättningskurs i varje ämne.

Som SI-ledare kommer du regelbundet (i genomsnitt en gång i veckan för grundkursen, mer sällan för fortsättningskursen) att ordna möten där du leder studentgrupper i ditt ämne enligt gängse SI-metodik. Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets begrepp och frågeställningar och tillsammans komma fram till svar och lösningar. Studenterna lär sig att se varandra som lärresurser och tränas i kollaborativt lärande.


Som SI-ledare har du som uppgift att leda studenterna och strukturera SI-passen så att dessa fungerar optimalt. Tillsammans med gruppen bearbetar ni kursinnehållet som redan presenterats av lärarna och din roll som SI-ledare är att vara ett stöd och bollplank i denna process

Utöver att förbereda och leda SI-pass i aktuell kurs ska du också:
- Registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass. 
- Skriva en reflektiv rapport efter varje SI-pass.
- Schemalägga dina egna SI-pass i kontakt med studieadministratören, och i övrigt bistå med SI-administration.
- Delta i metodhandledarmöten ca var tredje vecka.
- Observera de andra SI-ledarna i arbetsgruppen 1-2 gånger per termin och ge feedback 
- Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer
För att söka en amanuenstjänst måste du vara antagen till en utbildning på grund- eller avancerad nivå på fakulteten. Masterexamen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:
- du ska vara antagen till en utbildning inom HT-fakulteterna
- du ska ha deltagit i SI-pass som student
- du ska ligga i fas med dina studier
- du ska relativt nyligen ha läst och blivit godkänd på kurserna du vill leda
- du ska vara ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
- du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska 

Krav för att vara SI-ledare är dessutom genomgången SI-ledarutbildning. Denna erbjuds för blivande SI-ledare i början på varje termin. Du kan alltså söka tjänsten utan att ha genomgått SI-ledarutbildning. Utöver detta läggs mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande för anställningen är:
- du har mycket goda resultat i kurserna du vill leda
- du har ledarskapserfarenhet (inom t.ex. idrott, scoutrörelsen osv.)
- du har lätt för att samarbeta med andra
- du kan arbeta självständigt
- du blivit rekommenderad av en lärare eller av din SI-ledare
- du är intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap.
- Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom SI-verksamheten samt bidra till dess framtida utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för uppgifterna.

Övrigt
Tjänsten avser både grundkurs och fortsättningskurs i varje ämne under vårterminen 2023 med tidsbegränsad anställningstid 2023-01-09 – 2023-06-15 och avser en omfattning på mellan 10-15%

Arbetstiden är förlagd till undervisningstid, måndag-fredag mellan klockan 08.00-17.00.

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av att vara SI-ledare och på vilket sätt du är lämplig för detta uppdrag. Bifoga utdrag från LADOK som visar att du är i fas med studierna och godkänd på kursen som du vill vara SI-ledare på (ange tydligt i din ansökan vilket ämne som du vill bli SI-ledare i). Ansökan bör även innehålla en skriftlig personlig reflektion om SI och dess betydelse för studenterna (max 100 ord). De högst rankade sökande kommer att bli kallade till intervju.


Välkommen med din ansökan!

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. 

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.Institutionen för arkeologi och antikens historia vid Lunds universitet är en av de äldsta och största arkeologiska institutionerna i Sverige. Vi erbjuder en vital miljö för forskning och undervisning och har gjort så sedan 1805.

Institutionen består i dag av fyra ämnen: antikens kultur och samhällsliv, arkeologi, historisk arkeologi och historisk osteologi. Ämnena samverkar med varandra, samtidigt som de har olika idéhistorisk bakgrund och delvis arbetar med olika källmaterial, metoder och teoretiska perspektiv. Detta är institutionens styrka ur både forsknings- och utbildningssynpunkt. Våra studenter väljer därför ofta att kombinera våra olika ämnen i sina studier för att få en personligt anpassad examen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Läs- och skrivutvecklare till Internationella Engelska Skolan Lund

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Läs- och skrivutvecklare till Internationella Engelska Skolan i Lund

Internationella Engelska Skolan (IES) Lund är en åk 4-9 skola med 730 elever och 80 medarbetare. Vi söker nu en engagerad och drivande person till vårt Specialpedagogiska team. Tjänsten är en ettårig projektanställning och riktar sig primärt till elever i årskurs 4 och 5.

Du tror på att varje elev kan och har möjlighet att nå sin fulla potential och du hjälper gärna lärare  att skapa förutsättningar för differentiering och även individuella anpassningar där det behövs. Du brinner för specialpedagogik och är intresserad av läs-och skrivutveckling, särskilt i årskurserna 4 och 5.  Du delar IES värderingar och etos och tycker att en säker och trygg skolmiljö är grunden för lärande. Som person är du självständig men tycker om att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en sann pedagog som både kan arbeta individuellt med eleverna eller i mindre grupper. Du har relevant  utbildning för uppdraget och pratar både engelska och svenska flytande. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i ärenden och rutiner och kan både jobba självständigt och vara del av ett team. Känner du att det här är du? I så fall är du välkommen att söka till vår skola i Lund

Arbetsuppgifter

Du kommer att få arbeta nära både lärare och elever, särskilt elever i behov av extra träning av läs- och skrivförmågorna.

Arbetet har stort fokus på elever med läs- och skrivsvårigheter i någon grad, främst i årskurs 4 och 5. I arbetet ingår bland annat att:

- Arbeta enskilt eller i mindre grupper med elever som behöver utveckla läshastighet eller lässtrategier
- Använda sig av Lexplore för att screena elevers läsförmågor
- Träna upp läshastighet och avkodningsförmåga med hjälp av Bravkod
- Arbeta i nära samarbete med speciallärare, klasslärare samt med förstelärare för läs-och skrivutveckling

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning. Vi ser det som meriterande om du har lärarassistent utbildning, socialpedagogisk utbildning eller annan utbildning riktad mot barn- och unga. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter ses som meriterande, likväl som erfarenhet av att arbeta i en lärandemiljö. Vi söker dig som har mycket god förmåga att möta elever i olika situationer och en förståelse och vilja att sätta sig in i elevers skiftande behov under undervisningssituationer. Du är en god ledare och samtalspartner. Vidare bidrar du till värdegrundsarbetet på skolan genom aktivt och vardagligt deltagande och har ett demokratiskt förhållningssätt till skolans alla aktiviteter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Tjänsten är en projektanställning på 1 år med start i augusti och på 100%. Vänligen ladda upp CV och personligt brev via IES Careers.  

Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Amanuens i material- och produktionsteknik

Ansök    Jan 27    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Arbetsuppgifter
Institutionen för maskinvetenskaper söker kvalificerade kandidater till en amanuensposition för att stödja vår undervisnings- och forskningsverksamhet.

Arbetsuppgifterna innefattar att:

- medverka vid undervisning, laborationer och övningar;
- medverka i forsknings- och utvecklingsprojekt;
- delta i utvecklingen av nya experimentella metoder och tekniker;
- underhålla experimentell utrustning och utforma lämpliga experimentella rutiner,
- förbättra och understödja säkra arbetsmetoder;
- administration i anslutning till arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Krav för anställningen:

- Bara den som är antagen till och inskriven på utbildning på grund- eller avancerad nivå får anställas som amanuens (examen får ej vara uttagen).
- Högskoleutbildning eller kurser på högskolenivå.
- Erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö och grundläggande försök i och programmering av CNC-maskiner inklusive tillhörande mätteknik.
- Erfarenhet av mikroskopi för uppmätning och dokumentation av bl.a. verktygsslitage vid skärande bearbetning.
- Behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift.
- Ha kunskap om olika material knutna till industriell tillverkning.
- Datorkunskap med erfarenhet av Windows och MS-Office.
- Inneha körkort med behörighet B.

Meriterande för anställningen:

- Arbete eller annan relevant erfarenhet av metallografisk provberedning och mekanisk provning.
- Ha säkerhetsmedvetande och erfarenhet av utbildning av nya användare i produktionsteknisk laboratoriemiljö.
- Analys av mätdata knutet till produktionsteknisk forskning och utveckling.
- Kreativitet och förmåga att lösa tekniska problem.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten inom institutionen.

Villkor
Omfattning 50%. Period: 220220-221231. En anställning som amanuens får högst motsvara 50% av full arbetstid. Anställningstiden är maximalt ett år med möjlighet till förlängning i maximalt tre år.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, utdrag ur LADOK eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Timvikarie till skola/fritidshem/förskola

Är du intresserad av att kunna kombinera ex studier med att vikariera hos oss? Kvalifikationer Vi söker dig som har ett intresse och ev erfarenhet att arbeta med barn och ungdomar. När ordinarie personal är frånvarande blir du tillfrågad om du har möjlighet vikariera. Arbetet kräver att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation. Vi förutsätter att du ser varje barn utifrån ett helhet... Visa mer
Är du intresserad av att kunna kombinera ex studier med att vikariera hos oss?


Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett intresse och ev erfarenhet att arbeta med barn och ungdomar. När ordinarie personal är frånvarande blir du tillfrågad om du har möjlighet vikariera.


Arbetet kräver att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation. Vi förutsätter att du ser varje barn utifrån ett helhetsperspektiv och går in i uppdraget med en positiv syn på barn och ungdomar.


Arbetsuppgifter
Du kan önska om du vill vikariera på förskola, fritidshem, skola åk F-9 eller inom alla tre verksamheterna. Du kommer att vara en del av hela Freinetskolans arbetsplats, som innebär samarbete med andra kollegor på skolan.


Om arbetsplatsen
Freinetskolan i Lund är en liten fristående skola åk F-9 med en förskola med två avdelningar. Skolan är belägen i den natursköna S:t Larsparken, som ofta används i verksamheten.
I freinetpedagogiken läggs stor vikt vid att skapa goda relationer och ett demokratiskt tänkande hos barnen/eleverna. En viktig del av pedagogiken är barnens/elevernas trevande försök. Genom att ibland få misslyckas, försöka igen och finna nya vägar utvecklas barnen/eleverna i sin självständighet och kreativitet. Freinetpedagogik innebär också att handen och hjärnans arbete värderas lika. Skolan använder verkligheten och det omgivande samhället som en del i verksamheten/ undervisningen. De nationella läroplanerna som styr undervisningen/verksamheten på Freinetskolan är väl kompatibla med freinetpedagogiken.


Information om tjänsten
Varaktighet: Timvikarie
Omfattning: efter behov
Tillträde: snarast
Lönetyp: timlön
Ansökan och kontakt
Välkommen med din ansökan! Skicka din ansökan till e postadress, [email protected]. Märk ansökan med i vilken/vilka verksamheter du har önskemål att jobba.
Har du några frågor gällande tjänsten kontakta oss på mailadress ovan.
Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Lärarassistent till Tunaskolans grundsärskola

Ansök    Aug 27    Lunds kommun    Lärarassistent
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare s... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.Om oss
Här är alla hjältar! - var det en av våra elever som sa.

Visst beskriver det Tunaskolan väl. Över 750
elever i årskurserna F–9 och grundsärskolan inkluderad går på Tunaskolan. Vi är stolta över den
mångfald vi representerar, och ser olikheter som en tillgång. Tunaskolan är samlokaliserad med
Östervångskolan. Hos oss går grundskolelever, elever i förberedelseklass och elever i grundsärskolan. På skolan arbetar många vuxna (pedagoger och övrig personal) med att ge kvalificerad utbildning, stötta och inspirera skolans alla elever inför framtida studier. Tunaskolans professionella och stolta lärarkår och personalgrupp gör sitt yttersta för eleverna.

Vår vision är att eleverna ska lära att lära nu och i framtiden. För oss innebär det att vi alltid ska veta vad vi gör och varför för att öka elevernas förmågor och kompetenser. Samspel och samarbete är fokusområden på vår skola för att skapa trygghet och likvärdighet både vad det gäller arbetsmiljö och bedömningsarbete.

Lärandet och arbetet med att göra eleverna självständiga i vardagen är centrala delar på Tunaskolans grundsärskola. Omsorg kan också vara en viktig del i arbetet med våra elever.

Arbetsuppgifter
Vi på Tunaskolans grundsärskola söker nu en lärarassistent till vår 1-3 klass inriktning ämnen. Tunaskolans grundsärskola har årskurser från 1 till och med 9. Vår skola erbjuder båda inriktningar inom grundsärskolan, det vill säga ämnen samt ämnesområden. Skolan erbjuder även en fritidsverksamhet för låg- och mellanstadiet.

Lärarassistentens arbetsuppgifter är att avlasta och komplettera lärare med uppgifter som ingår i lärarens kärnuppdrag. Likaså innebär uppdraget att stödja eleverna under skoldagen samt i fritidsverksamheten, både i lärmiljöerna och i det sociala samspelet. Vid behov agerar lärarassistenten språkrör mellan elev och omgivning samt som ett hjälpande jag till eleverna under skoldagen och i fritidsverksamheten.

Lärarassistenten har ett nära samarbete mellan lärare, fritidspedagoger, övriga elevstödjare, speciallärare, specialpedagog och övrig personal.

I arbetsuppgifterna ingår det även att ha en samverkan mellan skola och hem. Lärarassistenten ska bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för elevernas lärande, verka för elevens delaktighet och självständighet i samtliga sammanhang.

 

Vi söker dig som
Vi ser gärna att du har passande utbildning som exempelvis lärarassistentutbildning, pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande. Barnskötarutbildning, elevassistentutbildning, stödpedagogutbildning, barn- och fritidsprogrammet, vård eller omsorgsprogrammet med inriktning funktionsnedsättningar är också meriterande. Erfarenhet av arbete med barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning, tilläggsdiagnoser samt extraordinära behov är meriterande. Likaså arbete med kompensatoriska hjälpmedel, alternativa och digitala verktyg såsom bildstöd, pekkartor, tecken som AKK (tecken som stöd), iPads och datorer är meriterande.

Du har god förmåga att arbeta både i team och självständigt. Du är trygg, stabil och samtidigt flexibel. Vi förväntar oss att din samarbetsförmåga och förmåga till relationsskapande är god och att du är lyhörd och ödmjuk inför våra elever och kollegor.

Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

 
För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ Visa mindre

Pedagogisk Resurs Vårdbiträdesutbildning

Ansök    Jul 5    AU Utbildning AB    Lärarassistent
Arena utbildning är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av kommuner och Arbetsförmedling, samt MYH (yrkeshögskola), inom; Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasiala teoretiska kurser. Idag finns vi på fler än 65 orter, runtom i Sverige, från Helsingborg i söder till Umeå/Örnsköldsvik i norr. Tillsammans med oss på Arena Utbildning är du med och bygger framtidens vuxe... Visa mer
Arena utbildning är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av kommuner och Arbetsförmedling, samt MYH (yrkeshögskola), inom; Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasiala teoretiska kurser. Idag finns vi på fler än 65 orter, runtom i Sverige, från Helsingborg i söder till Umeå/Örnsköldsvik i norr.
Tillsammans med oss på Arena Utbildning är du med och bygger framtidens vuxenutbildning för blivande vårdbiträden/undersköterskor. Vi har Vårdbiträdesutbildning och vi på Arena Utbildning, söker pedagogisk resurs till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat.
Tjänsten innebär att du i samarbete med yrkesläraren kommer att arbeta med resurs av elever samt undervisa.
Tjänsten kommer även handla om att utgöra ett språkstöd, att stödja med yrkesspecifik svenska, att vara en extra resurs vid praktiska moment eller generellt hjälpa de som behöver stöd. Du kommer jobba nära yrkeslärare.
Vi söker dig som
* Brinner för att motivera och engagera dina elever
* Har drivkraft att utveckla och expandera på Arena Utbildning inom dina ansvarsområden
* Skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att våra elever ska nå sina mål.
* Har god samarbetsförmåga och ett coachande/validerande förhållningssätt
* Vill arbeta i en mångkulturell miljö
Kravspecifikation
Erfarenhet som språkstöd inom vård- och omsorgsutbildning minst ett år och
Erfarenhet av arbete inom vård- och omsorg minst ett år och
Erfarenhet och/eller utbildning inom specialpedagogik minst ett år samt
Erfarenhet som stöd i undervisningen till deltagare/elever med funktionsnedsättning minst ett år.
Ovan krav ska styrkas vid ansökan genom att bifoga intyg tillsammans med CV.
I övrigt önskar vi även att du har/är:
* God pedagogisk förmåga
* God kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt
* Lösningsfokuserad och flexibel
*Har god digitala kompetens och vana vid att arbeta i olika digitala system.
Meriterande
* Erfarenhet av att arbeta med digital lärplattform
* Erfarenhet av vuxenutbildning och undervisning av elever med annat modersmål än svenska är meriterande
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Anställningsform: Del- eller Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vi ingår i Arenakoncernen tillsammans med Arena Personal, Arbetslivsresurs, Impact och World Class. Tillsammans erbjuder vi utbildning, bemanning, rekrytering, omställning, organisationsutveckling och arbetslivsinriktad rehabilitering. Visa mindre

Lärarassistent

Ansök    Jun 1    Lunds kommun    Lärarassistent
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtide... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.Om oss
Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och
modersmålsverksamhet i Lunds kommun.

Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort
engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som
människa och medborgare.

Arbetsuppgifter
Du skall stötta lärarna i klassrummet med undervisningen på El- och energiprogrammet. Särskilt fokus ligger på ettornas kurser t ex Mekatronik och Elektromekanik. Det ingår även diverse administrativa sysslor, såsom elevfotografering inför elevernas ID06 legitimationer, hantering av nycklar till elevskåpen och beställning av arbetskläder till elever inför deras APL (praktik).

Vi söker dig som
Vi söker dig som har betyg i Mekatronik och Elektromekanik.

Meriterande för dig som söker tjänsten är arbetslivserfarenhet från gymnasieskola (gärna yrkesgymnasium) lärarassistentutbildning eller annan pedagogisk utbildning. Meriterande är också teknisk utbildning, teknisk bakgrund eller kunskap om el eller elbranschen. Du behöver vara duktig på att kommunicera i tal och skrift. Visa mindre

Lärarassistent till Hedda Anderssongymnasiet

Ansök    Mar 30    Lunds kommun    Lärarassistent
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtide... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.Om oss

Hedda Anderssongymnasiet är Lunds kommuns nyaste gymnasieskola inriktad på kreativitet,
handlingskraft och företagsamhet.

Tillsammans tar vi de första stegen till att skapa en bättre framtid, för
oss alla. Hedda startade 2018 och erbjuder ekonomi-, teknik- samhällsvetenskaps- och
naturvetenskapsprogrammet. Hedda Anderssongymnasiet ligger just nu i gamla tingshuset på
Byggmästaregatan 2 i Lund, fina lokaler nära centralstationen som vi kan växa i. Här kommer vi att
bedriva vår verksamhet tills våra nya skolbyggnader är klara på Svaneskolans tomt.
http://www.lund.se/heddagymnasiet

Arbetsuppgifter
I rollen som lärarassistent medverkar du till att skapa en trygg skolgång för skolans elever, arbetar med att förbättra resultat i skolan samt bidrar till ökad närvaro och minskade avhopp. Du har kontakt med vårdnadshavare och följer upp beslut tagna av mentor, elevhälsa och skolledning. Du samarbetar även med lärare och bibliotek samt blir en viktig medarbetare i skolans organisation. I tjänsten ingår att ha hand om skolans Studieverkstad och skapa en tillgänglig lärmiljö. Du arbetar med att hjälpa elever med studieplanering och handledning. I ditt arbete ingår även att organisera, administrera och genomföra åtgärder i samband med prov och andra examinationer samt bereda statistikunderlag och arbeta med IT-uppgifter.

Vi söker dig som
har eftergymnasial utbildning. Har du relevant utbildning på högskolenivå är det meriterande. Du måste ha goda kunskaper inom IT och stort intresse av att arbeta med ungdomar. Pedagogisk och administrativ erfarenhet är också meriterande.

Vi tillämpar löpande rekrytering. Visa mindre

Mentor 100% till Consensum gymnasium

Ansök    Apr 14    Consensum Lund AB    Lärarassistent
Är du vår blivande heltidsmentor? Nu har du chansen att bli en del av Consensums fantastiska team. Consensum är den lilla skolan med det stora hjärtat som bedriver gymnasieutbildningar inom hälso- vård- och naturvetenskap. Vi söker nu vår tredje heltidsmentor. Skolan är en liten mysig skola med ca 270 elever, vilka uppnår goda studieresultat. Kollegiet är kompetent och utvecklingsinriktat. Vi har heltidsmentorer som arbetar aktivt med både elevernas person... Visa mer
Är du vår blivande heltidsmentor?
Nu har du chansen att bli en del av Consensums fantastiska team.
Consensum är den lilla skolan med det stora hjärtat som bedriver gymnasieutbildningar inom hälso- vård- och naturvetenskap.
Vi söker nu vår tredje heltidsmentor. Skolan är en liten mysig skola med ca 270 elever, vilka uppnår goda studieresultat. Kollegiet är kompetent och utvecklingsinriktat. Vi har heltidsmentorer som arbetar aktivt med både elevernas personliga utvecklingsresa som med deras kunskapsresa.
Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Mentor
Som mentor på Consensum i Lund kommer du att arbeta med stöd till ett antal elever (3 st klasser). Du kommer främst arbeta med elevens studiemässiga utveckling och sociala situation på skolan med fokus på att eleverna ska nå sina mål.
Som mentor kommer du att ha föräldrakontakter, planera och delta i mentorstid, utvecklingssamtal, föräldramöten och liknande. Mentor ansvarar för en trygghet i skolan, såväl under lektionstid som raster. Du stöttar eleverna under skoldagen och i kontakten med undervisande lärare. Vidare samarbetar du med skolans elevhälsoteam, studievägledare och elevassistenter samt de andra två heltidsmentorer som finns på skolan. Du arbetar också kontinuerligt, tillsammans med lärare, med att analysera måluppfyllelsen samt kommunicera denna med elev och vårdnadshavare.
Andra uppgifter som du kommer att arbeta med är;
Uppföljning av närvaro/frånvaro.
Uppmuntra, coacha och arbeta med motiverande insatser, målbilder och framtidsplanering.
Stötta eleven genom hjälp med studieplanering och studieteknik.
Övergripande arbete och implementering/uppföljning av handlingsplaner, ordningsregler, rutiner, värdegrund och sociala aktiviteter.
Planera och hålla i mentorsamlingar för respektive klass.
För omyndiga elever är mentor kontakten mellan vårdnadshavare och skola.
Lärarresurs och ibland gå in som vikarie när ordinarie lärare är sjuk.Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant bakgrund och utbildning. Du har även tidigare erfarenhet av liknande uppdrag inom gymnasieskola eller annan utbildningsform. För att kunna skapa en helhetssyn på eleven, både utifrån elevens studiesituation och socialt, är också erfarenhet av elevhälsoarbete meriterande.
Vi söker dig som är lyhörd och som känner sig trygg i rollen som mentor och har den kunskap och de praktiska färdigheter som krävs för tjänsten. I din roll som mentor ska du ha förmågan att engagera och motivera våra elever. Du ska även ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument.
Du ska ha förmågan att anpassa din roll i samarbetet med kollegor, för att stödja elevens måluppfyllelse. Du har ett stort intresse av människor och tycker om att möjliggöra för personer att nå sin fulla potential. Viktigt att du är strukturerad och har lätt för att organisera.
Vår vision är “Alla kan lyckas” och våra förväntningar på alla våra medarbetare är att vi arbetar för det varje dag, så även Du.
Varmt välkommen med din ansökan!
Obs! Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.
Tjänsten börjar aug 2021.
www.consensum.se Visa mindre

Lärarassistent

Ansök    Apr 7    Lunds kommun    Lärarassistent
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtide... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.Om oss

Arbetsuppgifter
Du skall stötta lärarna i klassrummet med undervisningen på El- och energiprogrammet.

Särskilt fokus ligger på ettornas kurser t ex Mekatronik och Elektromekanik. Det ingår även diverse administrativa sysslor t ex elevfotografering inför elevernas ID06 legitimationer, hantering av nycklar till elevskåpen och beställning av arbetskläder till elever inför deras APL (praktik).

Vi söker dig som
Inget krav på utbildning.
Lärarassistentutbildning eller annan pedagogisk utbildning är meriterande. Utbildning inom teknik är meriterande.
Inga krav på arbetslivserfarenhet
Arbetslivserfarenhet från gymnasieskola är meriterande. Arbetslivserfarenhet från yrkesgymnasium är meriterande. Arbetslivserfarenhet från Elbranschen är meriterande.
God kommunikationsförmåga i tal och skrift.
Kunskaper om teknik är meriterande. Kunskaper om El är meriterande.
Personlig mognad
Initiativtagande
Flexibel
Stabil
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Serviceinriktad
Strukturerad
Specialistkunskap
Pedagogisk insikt
Helhetssyn Visa mindre

Timvikarie inom grundskola och fritidshem

Ansök    Mar 18    Lunds kommun    Lärarassistent
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare s... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.Om oss
Strax norr om Lund ligger fyra mindre skolenheter: Vallkärra skola, Håstad skola, Kulparkskolan och Prästängsskolan.

Skolledningen består av en rektor och två biträdande rektorer samt ett gemensamt skolhälsoteam.

Miljön på skolan inbjuder till lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Vi värnar om elevens sociala och kunskapsmässiga utveckling i samspel med andra. Vi arbetar tillsammans utifrån gemensamma värdegrunder grundat på trivsel, samarbete, respekt, medbestämmande, arbetsglädje och kreativitet.

Arbetsuppgifter
Att arbeta som timvikarie innebär:

- att du ersätter ordinarie personal vid frånvaro

- att arbeta med barn/elever i skola och/eller fritids

- att din arbetstid är enligt överenskommelse utifrån verksamhetens behov, enstaka timmar, på ett kortare vikariat i olika klasser och ämnen, eller med enskilda elever under dagen.

- att du blir kontaktad via telefon eller sms angående korttidsvikariat vilken innebär att många kontakter sker med kort varsel, ofta samma dag som behovet gäller.Vi söker dig som
- som vill arbeta som timvikarie inom grundskolans F-6 och fritids.

- är 18 år fyllda med genomförd gymnasieutbildning

- har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, gärna inom grundskola, eller annan verksamhet som bedöms som likvärdig.

- tar ansvar och är närvarande

- kan arbeta både självständigt i en elevgrupp och tillsammans med andra

- är flexibel, samarbetsvillig, har mycket god förmåga att skapa goda relationer och klarar av att det händer saker som måste hanteras i vardagen

- har en värdegrund och förhållningssätt som utgår från att alla barn kan lyckas

- är en tydlig ledare i och utanför klassrummet

- har förmåga att se elevernas behov och kan samråda med annan personal och vidta lämpliga åtgärder för att stötta elever

- har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket.Det är meriterande om du har en pågående eller avslutad pedagogisk utbildning, liksom om du har
erfarenhet av arbete med barn- och ungdomsverksamhet inom till exempel idrott, musik, bild eller andra relevanta ämnen.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ Visa mindre

Timvikarie inom grundskola och fritidshem

Ansök    Mar 18    Lunds kommun    Lärarassistent
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare s... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.Om oss
Strax norr om Lund ligger fyra mindre skolenheter: Vallkärra skola, Håstad skola, Kulparkskolan och Prästängsskolan.

Skolledningen består av en rektor och två biträdande rektorer samt ett gemensamt skolhälsoteam.

Miljön på skolan inbjuder till lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Vi värnar om elevens sociala och kunskapsmässiga utveckling i samspel med andra. Vi arbetar tillsammans utifrån gemensamma värdegrunder grundat på trivsel, samarbete, respekt, medbestämmande, arbetsglädje och kreativitet.

Arbetsuppgifter
Att arbeta som timvikarie innebär att med kort varsel jobba enstaka timmar, på ett kortare vikariat i olika klasser och ämnen, eller med enskilda elever under dagen när ordinarie personal är frånvarande. Arbetet är varierande och ger dig en bred erfarenhet.

För uppdragen krävs att du är flexibel, ansvarsfull och engagerad. Du har varje elev i fokus, är trygg i dig själv och väl bekant med läroplaner och skolvärlden. Du behöver kunna ställa upp med kort varsel och även arbeta i olika klasser eller med enskilda elever under dagen.

Vi söker dig som
Vi söker dig som vill arbeta som timvikarie inom grundskolans F-6 och fritids.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ Visa mindre

Projektassistent i Trafik och väg (projektanställning 1 år)

Ansök    Dec 17    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald. Projekta... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.Projektassistenten ska utföra en rad olika arbetsuppgifter kopplade till projektet ”Sårbarhet i kollektivtrafiken i Covid-19-eran: en holistisk strategi för att gå framåt”, finansierat av Trafikverket.

Projektet fokuserar på förändringar i kollektivtrafikens utbud under perioden mellan våren 2020 och våren 2021, i synnerhet med inriktning på Covid-19, som vägledning vid framtagande av framtida policy- och strategiarbete i Sverige. Syftet är att undersöka hur systemet för och utbudet av kollektivtrafiken har anpassats under de olika faserna av pandemin, särskilt med hänsyn till trängselproblematik.

Arbetsuppgifter

- Medverka i forskningen som berör aktuellt område: litteraturstudie, analys av regionalt trafikförsörjningsprogram och fallstudieanalyser.
- Datainsamling: Totalkostnad, produktion, passagerarantal i relation till kollektivtrafikens utbud i olika geografiska sammanhang
- Framtagande av frågeformulär
- Dialog och samarbete med kommuner och regioner
- Deltagande i en nationell konferens
- Förberedande av en vetenskaplig artikel
- Utarbetande av en projektrapport skriven på svenska
- Administration kopplat till ovan nämnda arbetsuppgifter

Krav

- Utbildning: masterexamen eller motsvarande inom relevant forskningsområde.
- Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Övriga meriter

- Bakgrund inom regional kollektivtrafik.
- Mycket god erfarenhet av undersökningar och analyser av kollektivtrafik

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning, 1 år. Tillträde 1/2-2021 eller enligt överenskommelse

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

 

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens vid Institutionen för datavetenskap

Ansök    Nov 27    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald. Arbetsup... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.Arbetsuppgifter
Amanuensen kommer huvudsakligen att hjälpa till med undervisning i institutionens kurser samt assistera kursansvariga med relaterade arbetsuppgifter såsom till exempel bedömning av inlämningsuppgifter, jourverksamhet, kursutveckling och annat beroende på det aktuella behovet.

I arbetsuppgifterna ingår att:

- medverka vid undervisning/laborationer/övningar.
- medverka vid kursutveckling.
- assistera vid utveckling av verktyg för undervisning/administration.

Kvalifikationer

- Bara den som är antagen till och inskriven på utbildning på grund- eller avancerad nivå får anställas som amanuens (examen får ej vara uttagen).
- God bredd på och betyg från kurser inom datavetenskap är ett krav.
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift krävs.
- Den sökande behöver vara utåtriktad, ha lätt för att ta kontakt med andra människor och att förklara saker på ett enkelt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten inom avdelningen/institutionen. Tidigare undervisningserfarenhet, t.ex. som timanställd övningsassistent eller annan undervisningstjänst, är meriterande.

Villkor
Anställningsomfattning 20-30%. Period 2021-01-01 – 2021-06-30.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, utdrag ur LADOK eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens med inriktning trafiksäkerhet och järnvägsanalys

Ansök    Aug 27    Lunds Universitet    Lärarassistent
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald. Amanuens... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.Amanuens vid Institutionen för teknik och samhälle, avd.

Trafik och väg, inriktning trafiksäkerhet och järnvägsanalys

Arbetsuppgifter

- Medverkan i pågående forskningsprojekt inom trafiksäkerhet och järnvägsanalys
- Medverkan vid avdelningens kurser i Trafik och väg
- Stöd avseende utbildnings- och forskningsadministration

Krav

- Formalia: anställning som amanuens är en studerande-anställning och bara den som är antagen till och inskriven på utbildning på grund- eller avancerad nivå får anställas som amanuens (examen får ej vara uttagen), se HF 5 kap, 10§.
- Utbildning: genomgått ett flertal av de kurser som ges på Trafik- och väginriktningen, eller på annat sätt förvärvat relevanta ämneskunskaper inom trafiksäkerhet
- Kunskaper: goda kunskaper i svenska och engelska, vana av Office-paketet samt programvara för trafikanalys
- Kompetenser, färdigheter: omvittnat god samarbetsförmåga, initiativrikedom och generella ingenjörsfärdigheter, dokumenterad vana av självständigt fältarbete

Övriga meriter:

- Erfarenhet av internationellt arbete

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet, uttryckt samhällsengagemang för transporter och hållbar utveckling samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten inom avdelningen.

Villkor

Tillträde snarast. Omfattning upp till 50% enligt överenskommelse till och med 201231, men kan förnyas längst till det att studenten tar ut sin examen, dock maximalt 3 år sammantaget.

Instruktioner för ansökan

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, utdrag ur LADOK eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Lärarassistent/djurvårdare

Ansök    Sep 4    Lärande i Sverige AB    Lärarassistent
Om Lärande i Sverige AB Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare... Visa mer
Om Lärande i Sverige AB

Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare och driver 27 verksamheter varav tre förskolor, 7 grundskolor och 17 gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra barn och elever, medarbetare samt partners.

Om Realgymnasiet

Realgymnasiet, en del av Lärande i Sverige AB, är en gymnasieskola som erbjuder både yrkesexamen och högskolebehörighet. Realgymnasiet finns idag i Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Uppsala, Västerås och Örebro.Idén om ”Det som är roligt för dig är viktigt för oss”, handlar om att så mycket som möjligt av ditt skolarbete ska vara kopplat till verkligheten. På så sätt blir lärandet mer intressant, mer kreativt och mycket roligare!Nyckeln till framgången är nära samarbeten med ledande aktörer inom tillväxtbranscher. De ger våra elever en relevant och modern utbildning, skapar goda nätverk både nationellt och internationellt samt rätt branschcertifikat. På så sätt blir våra elever attraktiva att anställa på arbetsmarknaden.Läs mer om våra skolor på https://www.realgymnasiet.se/

Om Realgymnasiet Lund

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/lund.Beskrivning
Vi söker nu en lärarassistent med bakgrund som djurvårdare eller liknande för att kunna finnas till hands för både elever, kollegor och djuren i våra djurrum på skolan.

Du är engagerad och finner det givande att arbeta med både människor och djur. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till olika situationer.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med hela klasser, men också vara en resurs i klass eller för en grupp av elever. Du kommer även involveras i vårt och elevernas arbete i våra djurrum.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lärarassistent alt. lärare eller dig som är under pågående utbildning med bakgrund som djurvårdare (eller liknande) och vill arbeta på Realgymnasiet i Lund. Du är flexibel och kan tänka dig att bedriva undervisning utifrån befintlig lärares planering med relativt kort varsel. Du skulle också kunna fungera som stöd för lärare i undervisningen. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lösningsfokuserad och du motiveras av mötet med elever. Du har elevernas lärande och personliga utveckling i fokus. Du är kommunikativ.

Villkor
Tjänsten är initialt en timanställning, där omfattning av tjänsten styrs av behovet, men kan komma att bli en större tjänst över tid.  

Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med rekryteringsfirmor.

Våra kärnvärden är Trygghet, Utveckling, Team och Framgång. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Teamarbete där vi delar kunskap och erfarenheter leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lärarassistent

Ansök    Maj 29    Lunds kommun    Lärarassistent
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Om oss Hedda Anderssongymnasiet är Lunds kommuns nyaste gymnasieskola inriktad på kreativitet, handlingskraft och företagsamhet. Tillsammans tar vi de första stegen till att skapa en bättre framtid, för oss alla. Hedda startade 2018 och erb... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?
Om oss

Hedda Anderssongymnasiet är Lunds kommuns nyaste gymnasieskola inriktad på kreativitet, handlingskraft och företagsamhet.

Tillsammans tar vi de första stegen till att skapa en bättre framtid, för oss alla. Hedda startade 2018 och erbjuder ekonomi-, teknik- samhällsvetenskaps- och nu inför höstterminen 2020 även naturvetenskapsprogrammet.
Hedda Anderssongymnasiet kommer till hösten att flytta till gamla tingshuset i Lund, fina lokaler nära centralstationen som vi kan växa i. Här kommer vi att bedriva vår verksamhet tills våra nya skolbyggnader är klara på Svaneskolans tomt.

http://www.lund.se/heddagymnasiet

Arbetsuppgifter
I rollen som lärarassistent medverkar du till att skapa en trygg skolgång för skolans elever, arbetar med att förbättra resultat i skolan samt bidrar till ökad närvaro och minskade avhopp. Du har kontakt med vårdnadshavare och följer upp beslut tagna av mentor, elevhälsa och skolledning. Du samarbetar även med lärare och bibliotek samt blir en viktig medarbetare i skolans organisation. I tjänsten ingår att ha hand om skolans Studieverkstad och skapa en tillgänglig lärmiljö. Du arbetar med att hjälpa elever med studieplanering och handledning. I ditt arbete ingår även att organisera, administrera och genomföra åtgärder i samband med prov och andra examinationer samt bereda statistikunderlag och arbeta med IT-uppgifter.

Vi söker dig som
har eftergymnasial utbildning. Har du relevant utbildning på högskolenivå är det meriterande. Du måste ha goda kunskaper inom IT och stort intresse av att arbeta med ungdomar. Pedagogisk och administrativ erfarenhet är också meriterande.

Vi tillämpar löpande rekrytering Visa mindre

Learning support assistant/After school program staff

Ansök    Maj 8    Lunds kommun    Lärarassistent
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? About us ISLK - International School of Lund is an IB World School authorized to teach the IB Primary Years Programme and the Middle Years Programme. The school works in close collaboration with Katedralskolan where the IB Diploma Programme... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?
About us

ISLK - International School of Lund is an IB World School authorized to teach the IB Primary Years Programme and the Middle Years Programme.

The school works in close collaboration with Katedralskolan where the IB Diploma Programme is offered. ISLK is a growing school and has appr. 470 students at the moment. More information about the school can be found at: www.lund.se/islk


Job description
To work as a learning support assistant in the classroom during school hours. Plan and carry out the work in the After school programme for students aged 6-13. This entails working in the after school programme during study days and school breaks. Perform other related duties as assigned. You work closely with the program coordinators.

Qualifications
Certified after school pedagogue or equivalent.

Experience
Experience of working with children in an educational setting both as a classroom assistant and as an after school program pedagogue. Experience of working in a multicultural setting. Knowledge about the Swedish and IB curricula for the primary years a plus. The working language is English.

Requirements

Attitudes and skills  for a cross culture Environment. Very good communicative,  organizational and collaborative skills. Position

Substitute position 100% school year 2020/2021 from August 10 2020 to June 11, 2021. Semestertjänst 

Ay Visa mindre

Amanuens vid Trafik och väg, Vägbyggnad (20%)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald. Amanuens vid Tra... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.Amanuens vid Trafik och väg, Vägbyggnad, 20%

Arbetsuppgifter

- Medverka vid undervisning/laborationer/övningar
- Administration

Den sökande kommer att hjälpa till med undervisning i vägbyggnadskurser som övningsledare och administratör.

Detta betyder i praktiken, deltagande i planering av kurser, undervisning för stora som små grupper, deltagande i övningar som övningsassistent och ansvarig för genomförande av laborationer.

I arbetsuppgifterna ingår också att ta fram nya övningar och laborationshandledningar och utveckla kursmaterialet i samråd med andra kurslärare. 

Krav

- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Högskoleutbildning med inriktning Trafik och väg
- Erfarenhet av undervisning.
- Kunskaper i office och CAD.

Övriga meriter:

- Utåtriktad, lätt att ta kontakt med andra människor och förklara saker på ett enkelt sätt och stresståligt.
- Förmåga att samarbeta med andra i grupp.

Den sökande ska vara engagerad i undervisning och trivas bra i rollen som lärare. Det krävs mycket självständigt arbete och i grupp med andra i lärarlaget.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till ex. god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten inom avdelningen/institutionen.

Villkor

- Omfattning 20%
- Period 2020-01-01 -- 2020-06-30

Bara den som är antagen till och inskriven på utbildning på grund- eller avancerad nivå får anställas som amanuens (examen får ej vara uttagen). En anställning som amanuens får högst motsvara 50% av full arbetstid. Maximalt 3 år sammantaget.

Instruktioner för ansökan Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, utdrag ur LADOK eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Learning Support Assistant

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Lund is a municipality marked by knowledge, innovation and new thinking. The city attracts people who want to change the world. In Lund Municipality, working 9 000 people to create the best possible conditions for our 117 000 inhabitants, our c... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund is a municipality marked by knowledge, innovation and new thinking.
The city attracts people who want to change the world. In Lund Municipality, working 9 000 people to create the best possible conditions for our 117 000 inhabitants, our company and to all who visit us.

ISLK - International School of Lund Katedralskolan is an IB World School authorized to teach the Primary Years Programme and the Middle Years Programme. The school works in close collaboration with Katedralskolan where the Diploma Programme is offered. ISLK is a growing school and has 320 students at the moment.

Read more about the school at www.lund.se/en/ISLK/

We will start the recruitment process current. Applications will be reviewed, and those who meeting our criteria will be called for an interview.


ARBETSUPPGIFTER
To work as a learning support assistant in classes room during school days.
Plan and carry out the work as a Fritidspedagog in the after school programme for students aged 11-13 during breaks and study days. Perform other related duties as assigned.


KVALIFIKATIONER
Very good communicative and organizational skills.
Experience from working with learning support is highly desirable.
Attitudes and skills required for a cross-cultural environment.
Fluency in English is required since English is the working language in school.


ÖVRIGT
In Lund's municipality, we want diversity in our working life.

Employment conditions according to agreements.
If you are offered a job, we will like to see an excerpt from the population register, obtainable from www.polisen.se or [email protected].

With regard to staff, colleagues, clients and user health applies the Lund Municipality smoke-free working hours.

Lund Municipality works according to a structured model for recruitment and advertising. We therefore decline further contact with the media/advertising sales, recruitment sites and the like. Visa mindre

Amanuens i vägbyggnad

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald. Arbetsuppgifter ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.Arbetsuppgifter

- Medverka vid undervisning/laborationer/övningar
- Administration

Amanuensen kommer att hjälpa till med undervisning i vägbyggnadskurser som övningsledare och administratör.

Detta betyder i praktiken, deltagande i planering av kurser, undervisning för stora som små grupper, deltagande i övningar som övningsassistent och ansvarig för genomförande av laborationer.

I arbetsuppgifterna ingår också att ta fram nya övningar och laborationshandledningar och utveckla kursmaterialet i samråd med andra kurslärare. 

Krav

- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Högskoleutbildning med inriktning Trafik och väg
- Erfarenhet av undervisning.
- Kunskaper i, office och CAD.

Övriga meriter:

- Utåtriktad, lätt att ta kontakt med andra människor och förklara saker på ett enkelt sätt och stresståligt.
- Förmåga att samarbeta med andra i grupp.

Det är meriterande om den sökande har erfarenhet av undervisning samt att man trivs i rollen som lärare. Det krävs mycket självständigt arbete och i grupp med andra i lärarlaget.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till ex. god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten inom avdelningen/institutionen.

Villkor

Anställning som amanuens är en studerande anställning och bara den som är antagen och inskriven på utbildning på grund- eller avancerad nivå får anställas som amanuens (examen får ej vara uttagen), se HF 5 kap, 10§.

- Omfattning 50%.
- Period 190815-200814

Instruktioner för ansökan

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, utdrag ur LADOK eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens i trafik och väg, inriktning trafiksäkerhet

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald. Amanuens vid Ins... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.Amanuens vid Institutionen för teknik och samhälle, avd.

Trafik och väg, inriktning trafiksäkerhet

Arbetsuppgifter

- Medverkan i pågående forskningsprojekt inom trafiksäkerhet
- Medverkan vid avdelningens kurser i Trafik och väg
- Stöd avseende utbildnings- och forskningsadministration

Krav

- Utbildning: genomgått ett flertal av de kurser som ges på Trafik- och väginriktningen, eller på annat sätt förvärvat relevanta ämneskunskaper inom trafiksäkerhet
- Kunskaper: goda kunskaper i svenska och engelska, vana av Office-paketet samt programvara för trafikanalys
- Kompetenser, färdigheter: omvittnat god samarbetsförmåga, initiativrikedom och generella ingenjörsfärdigheter, dokumenterad vana av självständigt fältarbete

Övriga meriter:

- Erfarenhet av internationellt arbete är önskvärt

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet, uttryckt samhällsengagemang för transporter och hållbar utveckling samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten inom avdelningen.

Villkor

- Omfattning: deltid, enligt överenskommelse (10-50%)
- Anställningsperiod: 2019-12-01 -- 2020-06-30

Anställning som amanuens är en studerandeanställning och bara den som är antagen till och inskriven på utbildning på grund- eller avancerad nivå får anställas som amanuens (examen får ej vara uttagen), se HF 5 kap, 10§. Vid behov kan anställningsperioden förnyas dock längst till det att studenten tar ut sin examen, maximalt 3 år sammantaget.

Instruktioner för ansökan

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, utdrag ur LADOK eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Amanuens i trafik och väg , inriktning trafiksäkerhet

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald. Arbetsuppgifter ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.Arbetsuppgifter

- Medverkan i pågående forskningsprojekt inom trafiksäkerhet
- Medverkan vid avdelningens kurser i Trafik och väg
- Stöd avseende utbildnings- och forskningsadministration

Kvalifikationer

- Utbildning: genomgått ett flertal av de kurser som ges på Trafik- och väginriktningen, eller på annat sätt förvärvat relevanta ämneskunskaper inom trafiksäkerhet
- Kunskaper: goda kunskaper i svenska och engelska, vana av Office-paketet samt programvara för trafikanalys
- Kompetenser, färdigheter: omvittnat god samarbetsförmåga, initiativrikedom och generella ingenjörsfärdigheter, dokumenterad vana av självständigt fältarbete

Övriga krav:

- Erfarenhet av internationellt arbete är meriterande

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet, uttryckt samhällsengagemang för transporter och hållbar utveckling samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten inom avdelningen.

Villkor

anställning som amanuens är en studerande anställning och bara den som är antagen och inskriven på utbildning på grund- eller avancerad nivå får anställas som amanuens (examen får ej vara uttagen), se HF 5 kap, 10§.

- Anställningsperiod är: 2019-06-11 -- 2019-08-11
- Omfattning: 50 %

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Learning Support Assistant 100%

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? ISLK - International School of Lund Katedralskolan is an IB World School authorized to teach the Primary Years Programme and the Middle Years Programme. The school works in close collaboration with Katedralskolan where the Diploma Programme is off... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

ISLK - International School of Lund Katedralskolan is an IB World School authorized to teach the Primary Years Programme and the Middle Years Programme. The school works in close collaboration with Katedralskolan where the Diploma Programme is offered. ISLK is a growing school and has 320 students at the moment.

Read more about the school at www.lund.se/en/ISLK/

Applications will be reviewed, and those who meeting our criteria will be called for an interview. If you are offered a job, we will like to see an excerpt from the population register, obtainable from www.polisen.se or [email protected].
ARBETSUPPGIFTER
To work as a learning support assistant in classes room during school days.
Plan and carry out the work as a Fritidspedagog for students aged 11-13. This entails working in the after school programme during after school hours and during school holidays. Perform other related duties as assigned.


KVALIFIKATIONER
Very good communicative and organizational skills.
Certified pedagogue, Fritidspedagog or the equivalent. Attitudes and skills required for a cross-cultural environment. The working language in school is English.


ÖVRIGT
Monthly salary. Salary claim to be included in the application.

In Lund's municipality, we want diversity in our working life. We welcome applications with different ethnic backgrounds.

Employment conditions according to agreements.

With regard to staff, colleagues, clients and user health applies the Lund Municipality smoke-free working hours.

The service is provided that it does not need to be harnessed for already employed in the municipality.

Lund Municipality works according to a structured model for recruitment and advertising. We therefore decline further contact with the media/advertising sales, recruitment sites and the like. Visa mindre