Lediga jobb som Musikpedagog/Musiklärare i Lund

Se lediga jobb som Musikpedagog/Musiklärare i Lund. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Lund som finns hos arbetsgivaren.

Duktig fiolpedagog för privat musikskola

Vår privata internationella musikskola i Lund är välkänt för sin höga konstnärliga och musikpedagogiska kvalité. Hos oss är beslutsvägarna korta och verksamheten stabil. Vi undervisar elever med Lunds och Staffanstorps musikcheck samt privata elever som drivs av sitt brinnande intresse. En av våra tre fiollärare flyttar nu utomlands och lämnar efter sig en öppen plats i vårt lärarteam. Med start i augusti söker vi dig som har utbildning från en musikhögsko... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är välkänt för sin höga konstnärliga och musikpedagogiska kvalité. Hos oss är beslutsvägarna korta och verksamheten stabil. Vi undervisar elever med Lunds och Staffanstorps musikcheck samt privata elever som drivs av sitt brinnande intresse. En av våra tre fiollärare flyttar nu utomlands och lämnar efter sig en öppen plats i vårt lärarteam.
Med start i augusti söker vi dig som har utbildning från en musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning samt erfarenhet av att undervisa. Ditt eget musicerande har en högt konstnärlig nivå och du är en bra A-vista läsare. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Med fördel kan du även undervisa altfiol. Du kan planera ditt arbete, både på kort sikt och längre perspektiv. Vi önskar oss att du har mycket god repertoarkunskap och kan hitta rätt stycke för rätt elev i rätt ögonblick, både för nybörjare och avancerade elever. Du gillar att inspirera eleverna till kammarmusik och ensemblespel, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Du tycker att det är kul att möta nya människor oberoende av deras ålder och kan skapa goda relationer.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Är du ny i Sverige så behöver du ha minst ett Svenska B1 – prov eller likvärdiga kunskaper. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten passar utmärkt till dig som vill kombinera undervisning med annat arbete. Många av våra lärare är aktiva frilansmusiker. Viktigt för oss är att du tar undervisningen på allvar, kan garantera kontinuitet och följer våra elevers schema för undervisningsveckor.
Tjänsten ligger på fyra undervisningsdagar, mån, tors, fre, lör. Ev uppdelning kan diskuteras. Gällande deltagande i elevkonserter och andra projekt avgör du som lärare själv hur mycket du vill jobba. Extraarbeten utanför undervisningen betalas separat.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fiollärare

Fiollärare sökes! Vill DU bli en del av vårt fantastiska team? Akademiska Musikskolan Sverige är en nystartad musikskola som är auktoriserad och godkänd av kommunen för musikundervisning via "musikcheck" i Lund och Staffanstorp. Vi söker nu en duktig fiollärare som vill vara med helt från början när vi nu startar upp vår skola i Lunds kommun samt i Staffanstorps kommun. Vi ser gärna att förutom att du är en skicklig och kompetent musiker och pedagog har er... Visa mer
Fiollärare sökes!
Vill DU bli en del av vårt fantastiska team?
Akademiska Musikskolan Sverige är en nystartad musikskola som är auktoriserad och godkänd av kommunen för musikundervisning via "musikcheck" i Lund och Staffanstorp.
Vi söker nu en duktig fiollärare som vill vara med helt från början när vi nu startar upp vår skola i Lunds kommun samt i Staffanstorps kommun.
Vi ser gärna att förutom att du är en skicklig och kompetent musiker och pedagog har erfarenhet av att undervisa barn både i grupp och enskilt. Vi söker efter en person som har stor social kompetens, mycket driv och energi och vet hur man kan bidra för att få sin tjänst att växa, likväl som att bidra med en god stämning kollegialt. Eftersom vi är nystartade så måste du vara medveten om att du kanske börjar med ett mindre antal elever, men att ambitionen är att du successivt bygger på med elevantalet vart eftersom du är igång. Mycket av elevantalets ansvar ligger på dig och att du bidrar med egna idéer för att nå ut till fler elever och föräldrar. Det är toppen om du har ett stort nätverk.
Vår ambition är att alla lärare ska trivas och därför behöver vi dig som är skicklig men även har en stor portion positiv och god energi.
Akademiska Musikskolan Sverige strävar efter att bli störst i Sverige på högkvalitativ undervisning för både barn och vuxna med ett erkänt gott rykte och därför behöver vi hitta rätt person.
Du ska vara utbildad, men du kan även vara en student som går sista året på musikhögskolan.
Ersättning utgår per timme, och du fakturerar oss som konsult. Har du inget eget företag så går det bra via tex Frilansfinans. Du behöver även en egen ansvarsförsäkring utöver alla de försäkringar vi har tecknat för personalen. Du måste även visa upp ett utdrag från polisens register för att kunna arbeta i skola. Visa mindre

Sånglärare (ej mikrofon) till privat musikskola

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker en lärare i sång med erfarenhet att undervisa elever från 7 år upp till vuxen ålder. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att även bygga upp ganska unga elevers röst. Vår individuella... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker en lärare i sång med erfarenhet att undervisa elever från 7 år upp till vuxen ålder.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att även bygga upp ganska unga elevers röst. Vår individuella undervisning ger dig ett ett fint utrymme för detta. Vi ser gärna att du är förtrogen med svenska visor som kan stimulera unga med annan språkbakgrund att bli nyfiken på språket. Vårt mål är att de så småningom kan känna sig hemma i en av Lunds duktiga körer. För våra äldre elever och vuxna hittar du solorepertoar som utvecklar deras lust att sjunga samtidigt som du bygger en sund sångteknik. Mikrofon används hos oss enbart som ren förstärkning vid konserter.
Alla våra elever har även möjlighet att spela och sjunga i mindre ensembler som lärarna sätter ihop tillsammans. Korta akter med musikteater brukar vara ett uppskattat inslag på elevkonserter.
Har du utöver sång en viss kvalifikation att undervisa piano, främst för att lära eleverna att kompa sig själva med enkla ackord så är det en fördel.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver undervisning på svenska behöver du kunna undervisa även på engelska.
Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Undervisningsdagarna är söndagar och torsdagar (kan ev bytas mot en annan veckodag) enligt ett fast veckoschema.
Den här tjänsten passar utmärkt till dig som söker en viss ekonomisk trygghet vid sidan om ditt frilansande eller studier. Förutsättning är att du kan garantera kontinuitet i undervisningen och planerar långsiktig. Våra elever brukar fästa sig mycket vid sina lärare.
Tjänsten passar också dig som efter ett intensivt arbetsliv vill trappa ner eller dig som är kantor och vill deltidsarbeta med individuella elever.
Vid gör löpande anställningsintervjuer så tveka inte att söka direkt. Varmt välkommen! Visa mindre

Vikarie i Musik till Polhemskolan och Katedralskolan

Ansök    Okt 30    Lunds kommun    Musikpedagog/Musiklärare
Om rollen och dina arbetsuppgifter För musiklärare sedvanliga arbetsuppgifter. I tjänsten ingår Musik- och Ensemblekurser inom individuella val. I tjänsten ingår också att medverka vid planering och genomförande av skolavslutningar med musikaliska inslag. Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat på 75 % under vårterminen 2024. Tjänsten är delad mellan Polhemskolan och Katedralskolan varav 45 % är förlagda till Katedralskolan.  Vi söker dig som: - ha... Visa mer
Om rollen och dina arbetsuppgifter
För musiklärare sedvanliga arbetsuppgifter.

I tjänsten ingår Musik- och Ensemblekurser inom individuella val. I tjänsten ingår också att medverka vid planering och genomförande av skolavslutningar med musikaliska inslag.

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat på 75 % under vårterminen 2024. Tjänsten är delad mellan Polhemskolan och Katedralskolan varav 45 % är förlagda till Katedralskolan. 

Vi söker dig som:
- har lärarlegitimation i musik för gymnasiet
- har erfarenhet av att undervisa i musik på gymnasiet
- har god kännedom kring att arbeta med anpassningar i klassrummet och vid examinationer
- har god samarbetsförmåga och gärna en stor portion humor
- är nyfiken, vågar utmana eleverna och dig själv. 

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
Undervisning sker i både Polhemskolan och Katedralskolan.

Polhemskolan, som ligger belägen mitt i centrala Lund, är med sina 2 600 elever en av Sveriges största gymnasieskolor.

En skola av vår storlek utgör en dynamisk mötes- och arbetsplats för lärare som brinner för sitt yrke och som vill utvecklas tillsammans med andra.

Elever som söker sig till Polhemskolan kan välja mellan programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi och hantverk (frisör). Elever med specialintresse för fysik eller matematik kan välja någon av våra spetsutbildningar och för den som vid sidan om gymnasiestudierna vill utvecklas i sin idrott erbjuds både Nationell Idrottsutbildning (NIU) och Lokalt idrottsgymnasium. På Polhemskolan finns också ett 4-årigt samhällsvetenskapsprogram.

Läs mer om oss på www.lund.se/polhem

Katedralskolan är Nordens äldsta skola och grundades redan 1085. Mitt i centrala Lund är den lätt att nå med allmänna kommunikationer för våra 1500 elever och 160 anställda. Här erbjuder skolan utbildning av högsta kvalitet inom fem olika högskoleförberedande program. Skolans mål är att erbjuda en trygg och studiemotiveradande miljö för alla elever, där de kan utvecklas och få såväl den utmaning som den hjälp och det stöd de behöver.

Läs mer om oss på www.katte.se

Övrigt
Vi ber våra sökande att notera att vi genomför intervjuer löpande.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola 

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? Visa mindre

Kursledare i piano, Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Kursledare sökes inom följande område:


PIANO 

Elever från 6 år - vuxen - senior, nivåer från nybörjare till fortsättning. Undervisningen sker i första hand studiecirkelform.

Kurstillfällena är schemlagda främst eftermiddag och/eller kväll. Kurserna pågår 10-15 veckor i centrala LUND med start i januari/februari.

Anställning sker löpande. 

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden. Att vara ledare i vårt studieförbund innebär:

Att du är en självgående och engagerande kursledare som är genuint intresserad av ämnet. Samtidigt är du inlyssnande gällande deltagarnas intresse och behov. Din kreativitet i rummet och gällande utbud är av stor vikt! Vi bedriver vår kursverksamhet med fokus på deltagarna och det är viktigt att du är tillgänglig i tid/geografi. Din pedagogiska förmåga och ditt sätt att inge förtroende och trygghet sätts på prov på olika sätt i olika kurser. Du har möjlighet att påverka vårt kursutbud och kanske även kan vara kursledare i andra kurser/ämnen, även på avancerad nivå. Viss administration ingår i form av arbetsplaner och närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av pianoundervisning är önskvärd. Erfarenhet av musikundervisning i liten grupp är meriterande. Det är också meriterande om du förutom piano även kan undervisa i sång, gitarr, ukulele, fiol eller annat instrument.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av ditt ämnesområde. Du bör även vara ordningsam då arbetet innebär administration av närvarolistor samt ibland deltagarkontakter utanför kurstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde Januari/Februari 2024

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande)

 

Vid eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och annan ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

Musiklärare åk 1-6

Ansök    Jan 24    Lunds kommun    Musikpedagog/Musiklärare
Om rollen och dina arbetsuppgifter Du kommer att undervisa Vallkärra skolas elever samt Håstads skolas elever i ämnet musik. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen. Du bedriver undervisning som är tillgänglig för alla elever samt hittar strategier för att nå varje elev och stärka eleven i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvec... Visa mer
Om rollen och dina arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa Vallkärra skolas elever samt Håstads skolas elever i ämnet musik.

I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen. Du bedriver undervisning som är tillgänglig för alla elever samt hittar strategier för att nå varje elev och stärka eleven i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är utbildad och behörig lärare i musik. Du är flexibel, engagerad i ditt arbete och vågar pröva nya vägar. Du tar ett stort ansvar för undervisningen och har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling. Du skapar goda relationer till alla elever och hittar varje elevs inre drivkraft. Du är en person som har lätt för att samarbeta och intresse och kompetens att bedriva utvecklingsarbete.

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
Vallkärra och Håstads skola är Lunds äldsta skolor, med all sin charm, byggda mellan 1875-1890. 

På Vallkärra skola går 130 elever i årskurserna F-6 medan på Håstad skola går 42 elever i årskurserna  F-3.

Dina kollegor är alla drivande och engagerade pedagoger som har som gemensamt mål att vi sätter eleverna främst och tillsammans utvecklar vi skolan. I nuläget finns det kooperativa lärandet, differentierad undervisning och rastverksamheten i fokus. Vi är en skola med hög måluppfyllelse och låg personalomsättning. All utbildning utgår från styrdokumenten som bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Våra elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. 

Alla är viktiga på vår arbetsplats, och vi värnar om Vi-känslan över hela skolan. Vi söker nu en lärare som är behörig att undervisa i ämnet musik.

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? Visa mindre

PYP Music Teacher for ages 5-11 (80%)

Ansök    Sep 29    Lunds kommun    Musikpedagog/Musiklärare
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbi... Visa mer
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.About Us
ISLK - International School of Lund is an IB World School authorized to teach the IB Early Years Programme, Primary Years Programme and the Middle Years Programme.

The school works in close collaboration with Katedralskolan where the IB Diploma Programme is offered. ISLK is a growing school and has approximately 450 students at the moment.

More information about the school can be found at: www.lund.se/islk

Job Description 
To work as a Primary Years Programme Music teacher (80%), flexibility to teach students between the ages 5 to 11.

Qualification 
- Primary teaching certification with Music specialisation and preferably a minimum of two years teaching experience

- Previous IB PYP teaching experience, able to work both collaboratively and independently with IB curriculum

- Native English speaker or high proficiency in English

Experience
- Planning and implementing inquiry based music curriculum. 

- Strong communication and collaboration skills, proven ability to work with different groups within and between departments

- Effective organisational skills for planning and documentation, including time management

- Ability to plan, teach and develop curriculum within the standards and practices of the PYP

- Strong classroom, differentiation and behaviour management strategies

- Experience with contributing musical performances (including set up) to events such as; exhibitions, integrated unit performances with the homeroom classes, school graduations, Lucia, etc.

Desired or Requirements
- Enthusiasm and commitment to the IB mission statement and PYP framework

- Interest and proficiency in IT

In order to work with children or students in a preschool or school setting, you need to be able to present a verifiable extract from the criminal record database. Visa mindre

Lärare i fiol sökes till Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Lärare sökes inom följande område:
FIOL

Individuell undervisning för barn från 7 år

Kurserna pågår ca 15 veckor i följd med start i augusti.

De är förlagda till centrala Lund, eftermiddag/kväll/helg.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden.

Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och erfaren lärare som är genuint intresserad av ditt ämne. Du har dokumenterad pedagogisk och/eller utbildning i ämnet. Vid sidan av ämneskunskaper och pedagogisk skicklighet är det viktigt att kunna inge förtroende och trygghet hos eleverna. Du har möjlighet att utveckla din undervisning genom samverkan med annan musikverksamhet hos oss och elevuppspelningar. Chansen till förlängning av uppdraget över årsskiftet är god. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är ett krav.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av att förmedla ditt kunnande. Du bör även vara ordningsam då arbetet innebär administration av närvarolistor samt ibland elevkontakter utanför lektionstillfällena.

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde Augusti/September 2023

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid em/kväll/helg. Timanställning.

Lön Annan löneform. Ersättning per timme.

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

Inför eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:

[email protected]

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och annan ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

PYP Music Teacher for ages 5-11 (80%)

Ansök    Okt 16    Lunds kommun    Musikpedagog/Musiklärare
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbi... Visa mer
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.About Us
ISLK - International School of Lund is an IB World School authorized to teach the IB Early Years Programme, Primary Years Programme and the Middle Years Programme.

The school works in close collaboration with Katedralskolan where the IB Diploma Programme is offered. ISLK is a growing school and has approximately 450 students at the moment.

More information about the school can be found at: www.lund.se/islk

Job Description 
To work as a Primary Years Programme Music teacher (80%), flexibility to teach students between the ages 5 to 11.

Qualification 
- Primary teaching certification with Music specialisation and preferably a minimum of two years teaching experience

- Previous IB PYP teaching experience, able to work both collaboratively and independently with IB curriculum

- Native English speaker or high proficiency in English

Experience
- Planning and implementing inquiry based music curriculum. 

- Strong communication and collaboration skills, proven ability to work with different groups within and between departments

- Effective organisational skills for planning and documentation, including time management

- Ability to plan, teach and develop curriculum within the standards and practices of the PYP

- Strong classroom, differentiation and behaviour management strategies

- Experience with contributing musical performances (including set up) to events such as; exhibitions, integrated unit performances with the homeroom classes, school graduations, Lucia, etc.

Desired or Requirements
- Enthusiasm and commitment to the IB mission statement and PYP framework

- Interest and proficiency in IT

In order to work with children or students in a preschool or school setting, you need to be able to present a verifiable extract from the criminal record database.

We will work with a continuous selection in the recruitment process, and conduct interviews before the application period has expired. Visa mindre

Kursledare i piano, Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Kursledare sökes inom följande område:

PIANO

 

Nivåer från nybörjare - fortsättning för kursdeltagare i alla åldrar mellan 6 år - pensionär

Kurserna är schemalagda vardagkvällar och/eller lördagar. De pågår i ca 12 veckor med start i september.

Kurslokalen ligger mycket centralt i Lund.

Undervisningen bedrivs i första hand i studiecirkelform.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden. Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och engagerande kursledare som är genuint intresserad av ämnet. Samtidigt är du inlyssnande gällande deltagarnas intresse och behov. Din kreativitet i rummet och gällande utbud är av stor vikt! Vi bedriver vår kursverksamhet med fokus på deltagarna och det är viktigt att du är tillgänglig i tid/geografi. Din pedagogiska förmåga och ditt sätt att inge förtroende och trygghet sätts på prov på olika sätt i olika kurser. Du har möjlighet att påverka vårt kursutbud och kanske även kan vara kursledare i andra kurser/ämnen, även på avancerad nivå. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är önskvärd.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av ditt ämnesområde. Du bör även vara ordninsam då arbetet innebär viss administration av närvarolistor samt ibland deltagarkontakter utanför kurstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde September 2023

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

 

Vid eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och anna ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

Kursledare i piano, Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Kursledare sökes inom följande område:

PIANO

Nivåer från nybörjare - fortsättning för kursdeltagare i alla åldrar mellan 6 år - pensionär

Kurserna är schemalagda vardagkvällar och/eller lördagar. De pågår i ca 12 veckor med start i september.

Kurslokalen ligger mycket centralt i Lund.

Undervisningen bedrivs i första hand i studiecirkelform.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden. Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och engagerande kursledare som är genuint intresserad av ämnet. Samtidigt är du inlyssnande gällande deltagarnas intresse och behov. Din kreativitet i rummet och gällande utbud är av stor vikt! Vi bedriver vår kursverksamhet med fokus på deltagarna och det är viktigt att du är tillgänglig i tid/geografi. Din pedagogiska förmåga och ditt sätt att inge förtroende och trygghet sätts på prov på olika sätt i olika kurser. Du har möjlighet att påverka vårt kursutbud och kanske även kan vara kursledare i andra kurser/ämnen, även på avancerad nivå. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är önskvärd.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av ditt ämnesområde. Du bör även vara ordninsam då arbetet innebär viss administration av närvarolistor samt ibland deltagarkontakter utanför kurstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde September 2023

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

Vid eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och anna ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

Kursledare i piano, Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Kursledare sökes inom följande område:

PIANO

Nivåer från nybörjare - fortsättning för kursdeltagare i alla åldrar mellan 6 år - pensionär

Kurserna är schemalagda vardagkvällar och/eller lördagar. De pågår i ca 12 veckor med start i september.

Kurslokalen ligger mycket centralt i Lund.

Undervisningen bedrivs i första hand i studiecirkelform.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden. Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och engagerande kursledare som är genuint intresserad av ämnet. Samtidigt är du inlyssnande gällande deltagarnas intresse och behov. Din kreativitet i rummet och gällande utbud är av stor vikt! Vi bedriver vår kursverksamhet med fokus på deltagarna och det är viktigt att du är tillgänglig i tid/geografi. Din pedagogiska förmåga och ditt sätt att inge förtroende och trygghet sätts på prov på olika sätt i olika kurser. Du har möjlighet att påverka vårt kursutbud och kanske även kan vara kursledare i andra kurser/ämnen, även på avancerad nivå. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är önskvärd.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av ditt ämnesområde. Du bör även vara ordninsam då arbetet innebär viss administration av närvarolistor samt ibland deltagarkontakter utanför kurstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde September 2023

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

Vid eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och anna ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

Lärare musik åk 4-9 till Järnåkraskolan

Ansök    Maj 25    Lunds kommun    Musikpedagog/Musiklärare
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhe... Visa mer
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.Om oss
På Järnåkraskolan finns i samma byggnad årskurserna 4-9 med ca 550 elever.

De lägre årskurserna är tvåparallelliga och i årskurserna 7-9 är skolan fyrparallellig. Där finns även klasser med handbollsprofil för eleverna i högstadiet.

Vi är ca 45 medarbetare som arbetar tillsammans och nära eleverna för att skapa tillgängliga och trygga lärmiljöer. Vi månar om att skapa goda relationer med varandra och med våra elever. I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på tillgängliga lärmiljöer och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Personal är organiserade i arbetslag.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår att bedriva undervisning i musik i åk 4-9 samt arbetsuppgifter till en lärartjänst.  Tjänsten innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i linje med läroplanens intentioner. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och följer upp, bedömer och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling.

Vi förutsätter att du ser eleverna i ett helhetsperspektiv och att du har ett positivt förhållningssätt gentemot elever, föräldrar och kollegor. Din positiva grundsyn på elevers olika förmågor gör att du är lyhörd för och intresserad av deras tankar och intressen och använder detta som utgångspunkt i undervisningen. En viktig del i arbetet är också att uppmärksamma utvecklingsbehov och vara drivande i utvecklingen mot våra gemensamma mål.

Du kommer att ha ett nära samarbete med erfarna kollegor i ämnesgruppen och vara klassföreståndare i åk 4-6. 

Vi söker dig som
Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare för avsedda ämnen och årskurser. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att undervisa. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan på ett pedagogiskt sätt tillämpa dessa i ditt dagliga arbete. 

För oss är det viktigt att du:

- kan bygga goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare
- kan skapa goda lärmiljöer som möter elevers och gruppers olika behov
- är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet
- kan använda dator och andra tekniska hjälpmedel i ditt dagliga arbete och i undervisningen
- har god förmåga att dokumentera elevernas lärande.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Välkommen med din ansökan! 

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Visa mindre

Musiklärare Åk 1-6/åk 7-9 till Gunnesboskolan, Lund

Ansök    Maj 23    Lunds kommun    Musikpedagog/Musiklärare
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhe... Visa mer
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.Om oss
Gunnesboskolan a?r en grundskola i nordva?stra delen av Lunds kommun dit det finns goda kommunikationer, ba?de med ta?g och buss.

Elevantalet uppga?r till ca 640 elever uppdelat pa? tva? enheter F-6 och 7-9.  Pa? Gunnesboskolan arbetar vi aktivt fo?r att alla barn ska ka?nna sig trygga.  Vi arbetar ocksa? i ett F-9 perspektiv med att ho?ja kompetensen kring NPF.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att ansvara för musikundervisning i årskurserna 1-6 och/eller 7-9 tillsammans med en erfaren kollega. Du samarbetar tätt med övrig personal på skolan och utvecklar såväl undervisning som verksamhet tillsammans med dina kollegor. Du har höga och positiva förväntningar på eleverna och besitter en stark vilja att arbeta för att skapa de bästa pedagogiska förutsättningarna för eleverna. Du är lösningsfokuserad och anpassar din undervisning efter varje individs förutsättningar och behov.

Vi söker dig som
Du är legitimerad lärare med behörighet i ämnet musik, gärna med några års erfarenhet av yrket. Som person är du flexibel, kreativ och lyhörd. Du har en god ledarskapsförmåga samt en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Din samarbetsförmåga är god och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. 

Vi söker dig vars elevsyn präglas av att varje elev ska lyckas utefter sina förutsättningar och behov i en skola för alla. Vi värdesätter det relationspedagogiska arbetet och ser trygga relationer på skolan som en grund för elevernas lärande och utveckling. Vår målsättning är att arbeta aktivt med våra lärmiljöer, både i klassrummen och på skolgården, så att de blir utvecklande, tillgängliga och strukturerade.  Då du kommer att möta elever med olika bakgrunder och behov, bör din undervisning präglas av differentierade och språkutvecklande arbetssätt. Du ska kunna anpassa din undervisning efter behovet och förutsättningarna hos elevgruppen du möter. Du möter elever oavsett kunskapsnivå eller behov av särskilt stöd, genom varierande arbetssätt, redovisningsformer och digitala verktyg/hjälpmedel. 

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Visa mindre

Duktig pianopedagog för privat musikskola

Vår privata internationella musikskola i Lund är välkänt för sin konstnärliga och musikpedagogiska kvalité. Vi undervisar elever med Lunds och Staffanstorps musikcheck samt privata elever som drivs av sitt brinnande intresse. Vi önskar oss nu ännu en pianolärare till vårt lärarteam. Just nu kan vi möjligtgöra en start hos oss via ett långtidsvikariat på ett år i kombination med fasta ”egna” timmar. Goda förutsättningar till en större tillsvidaretjänst finn... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är välkänt för sin konstnärliga och musikpedagogiska kvalité. Vi undervisar elever med Lunds och Staffanstorps musikcheck samt privata elever som drivs av sitt brinnande intresse. Vi önskar oss nu ännu en pianolärare till vårt lärarteam. Just nu kan vi möjligtgöra en start hos oss via ett långtidsvikariat på ett år i kombination med fasta ”egna” timmar. Goda förutsättningar till en större tillsvidaretjänst finns.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning och erfarenhet av att undervisa. Ditt eget musicerande har en högt pianistisk nivå och du är en bra A-vista läsare. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Du kan planera ditt arbete, både på kort sikt och längre perspektiv. Vi önskar oss att du har mycket god repertoarkunskap och kan hitta rätt stycke för rätt elev i rätt ögonblick, både för nybörjare och avancerade elever. Du gillar att inspirera eleverna till kammarmusik och ensemblespel, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Är du ny i Sverige så behöver du ha minst ett Svenska B1 – prov eller likvärdiga kunskaper. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten passar utmärkt till dig som vill kombinera undervisning med annat arbete. Många av våra lärare är aktiva frilansmusiker. Viktigt för oss är att du tar undervisningen på allvar, kan garantera kontinuitet och följer våra elevers schema för undervisningsveckor. Vikariatet ligger på två undervisningsdagar, torsdagar och lördagar. Gällande deltagande i elevkonserter och andra projekt avgör du som lärare själv hur mycket du vill jobba. Extraarbeten utanför undervisningen betalas separat.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sång/pianolärare

Vi söker en sång/pianolärare som kan undervisa en eftermiddag i veckan (tisdagar) i Staffanstorp (Mellanvångsskolan). Tjänsten är vikariat för föräldraledighet med start vecka 9 (28 feb) och 10 undervisningstillfällen under VT, och 15 veckor under HT (start v 34: 22 augusti). Undervisning riktar sig till elever i åldrarna 7- 19 år. Undervisningen bedrivs mellan ca. 14.00 till 19.30. Det finns möjlighet att kopiera på skolan och även att köpa in undervisni... Visa mer
Vi söker en sång/pianolärare som kan undervisa en eftermiddag i veckan (tisdagar) i Staffanstorp (Mellanvångsskolan). Tjänsten är vikariat för föräldraledighet med start vecka 9 (28 feb) och 10 undervisningstillfällen under VT, och 15 veckor under HT (start v 34: 22 augusti).
Undervisning riktar sig till elever i åldrarna 7- 19 år. Undervisningen bedrivs mellan ca. 14.00 till 19.30.
Det finns möjlighet att kopiera på skolan och även att köpa in undervisningsmaterial på skolans räkning om så behövs.
Lön enligt överenskommelse
Vi är en skola med undervisning både i Lund och Staffanstorp och har ca. 300 elever totalt, du kan läsa om skolan och våra lärare på vår hemsida: lundsmusikskola.se
Ser fram emot att höra från dig!
Lena Norrving
Verksamhetsansvarig
[email protected]. tel. 0703413734 Visa mindre

Kursledare i piano sökes till Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Kursledare sökes inom följande område:

PIANO - klassisk teknik och/eller ackompanjemang

 

Nivåer från nybörjare - fortsättning för kursdeltagare i alla åldrar, från 6 år - seniorer. 

Kurerna är schemalagda i första hand LÖRDAGAR, start i februari.

Kurslokalen finns i centrala Lund.

Undervisningen bedrivs i första hand i liten grupp, sk studiecirkel.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden. Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och engagerande kursledare som är genuint intresserad av ämnet. Samtidigt är du inlyssnande gällande deltagarnas intresse och behov. Din kreativitet i rummet och gällande utbud är av stor vikt! Vi bedriver vår kursverksamhet med fokus på deltagarna och det är viktigt att du är tillgänglig i tid/geografi. Din pedagogiska förmåga och ditt sätt att inge förtroende och trygghet sätts på prov på olika sätt i olika kurser. Du har möjlighet att påverka vårt kursutbud och kanske även kan vara kursledare i andra kurser/ämnen, även på avancerad nivå. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är önskvärd.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av ditt ämnesområde. Du bör även vara ordninsam då arbetet innebär viss administration av närvarolistor samt ibland deltagarkontakter utanför kurstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde Februari 2023

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid lördagar. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

 

Vid eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och anna ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

Sånglärare (ej mikrofon) till privat musikskola

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu en lärare i sång (ej mikrofon) med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp även unga elevers röst. Vår individuella ... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu en lärare i sång (ej mikrofon) med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp även unga elevers röst. Vår individuella undervisning ger dig ett ett fint utrymme för det. Vi ser gärna att du är förtrogen med svenska visor som kan stimulera unga med annan språkbakgrund att så småningom känna sig hemma i en svenskspråkig kör. För våra äldre elever och vuxna hittar du individuell solorepertoar som både stimulerar och utvecklar deras lust att sjunga. Alla våra elever har även möjlighet att spela och sjunga i mindre ensembler som lärarna sätter ihop tillsammans.
Har du utöver sång en viss kvalifikation att undervisa piano, främst för att lära eleverna att kompa sig själv så är det en fördel.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver på svenska behöver du kunna undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten passar utmärkt till dig som söker en viss ekonomisk trygghet vid sidan om ditt frilansande eller studier. Förutsättning är att du kan garantera kontinuitet i undervisningen och planerar långsiktig. Våra elever brukar fästa sig mycket vid sina lärare. Undervisningsdagarna är söndagar och torsdagar (kan ev bytas mot fredagar) enligt ett fast veckoschema. Tjänsten passar också dig som efter ett intensivt arbetsliv vill trappa ner och inte förlora kontakten med elever och kollegor.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lärare i musik åk. 1-9

Freinetskolan i Lund söker lärare i Musik åk.1-9 Kvalifikationer Vi söker dig som har en lärarexamen och är legitimerad. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från yrket. Det är också meriterande om du är behörig i andra ämnen förutom musik och om du har erfarenhet av arbete med elever med funktionsvariation. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Vidare kräver arbetet att du har en god sam... Visa mer
Freinetskolan i Lund söker lärare i Musik åk.1-9
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en lärarexamen och är legitimerad. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från yrket. Det är också meriterande om du är behörig i andra ämnen förutom musik och om du har erfarenhet av arbete med elever med funktionsvariation.
Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Vidare kräver arbetet att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation.
Du har ett stort intresse för att utveckla den pedagogiska verksamheten till att bli inspirerande och utmanande. Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och går in i uppdraget med en positiv elevsyn.
Arbetsuppgifter
I ditt läraruppdrag hos oss kommer du att få förutsättningar att ha fokus på kärnuppdraget; elevernas lärande och utveckling mot målen. Du planerar din undervisning, genomför den och gör en bedömning av dina elevers förvärvade kunskaper. Planeringen av din undervisning kommer att ske såväl enskilt som tillsammans med dina kollegor. Din undervisning är modern och kreativ och syftar till att nå och hitta strategier för att stärka eleverna, både kunskapsmässigt och i deras utveckling mot ansvarstagande samhällsmedborgare. I uppdraget ingår även mentorskap för en grupp elever.
Om arbetsplatsen
Freinetskolan i Lund är en liten fristående skola åk F-9 med en förskola med två avdelningar. Skolan är belägen i den natursköna S:t Larsparken, som ofta används i undervisningen, både som inspiration och som klassrum.
I freinetpedagogiken läggs stor vikt vid att skapa goda relationer och ett demokratiskt tänkande hos barnen/eleverna. En viktig del av pedagogiken är barnens/elevernas trevande försök. Genom att ibland få misslyckas, försöka igen och finna nya vägar utvecklas barnen/eleverna i sin självständighet och kreativitet. Freinetpedagogik innebär också att handen och hjärnans arbete värderas lika. Skolan använder verkligheten och det omgivande samhället som en del i undervisningen. De nationella läroplanerna som styr undervisningen på Freinetskolan är väl kompatibla med freinetpedagogiken.
Information om tjänsten
Varaktighet: Tillsvidare med sex månaders provanställning
Anställningsform: Ferietjänst
Omfattning: 100 %
Tillträde: så fort som möjligt
Lönetyp: Månadslön
Ansökan och kontakt
Välkommen med din ansökan! Skicka din ansökan till e postadress, [email protected]
Har du några frågor gällande tjänsten kontakta tf rektor Susanne Norrman 0730 338525
Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kursledare i piano sökes till Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Kursledare sökes inom följande område:

PIANO - klassisk teknik och/eller ackompanjemang

 

Nivåer från nybörjare - fortsättning för kursdeltagare i alla åldrar, från 6 år - seniorer. 

Kurerna är schemalagda i första hand LÖRDAGAR, start i februari.

Kurslokalen finns i centrala Lund.

Undervisningen bedrivs i första hand i liten grupp, sk studiecirkel.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden. Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och engagerande kursledare som är genuint intresserad av ämnet. Samtidigt är du inlyssnande gällande deltagarnas intresse och behov. Din kreativitet i rummet och gällande utbud är av stor vikt! Vi bedriver vår kursverksamhet med fokus på deltagarna och det är viktigt att du är tillgänglig i tid/geografi. Din pedagogiska förmåga och ditt sätt att inge förtroende och trygghet sätts på prov på olika sätt i olika kurser. Du har möjlighet att påverka vårt kursutbud och kanske även kan vara kursledare i andra kurser/ämnen, även på avancerad nivå. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är önskvärd.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av ditt ämnesområde. Du bör även vara ordninsam då arbetet innebär viss administration av närvarolistor samt ibland deltagarkontakter utanför kurstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde Februari 2023

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid lördagar. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

 

Vid eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och anna ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

Musikpedagog/Barnskötare på vikariat hos Föräldrakooperativet Kossan

FÖRSKOLAN Förskolan ligger i en egen villa på Sliparelyckan i Lund med närhet till stora och fina grönområden. Vår förskola har funnits sedan 1988 och erbjuder plats för 22 barn i åldrarna 1-6 år. Kossan är en politiskt och religiöst obunden ekonomisk förening där medlemmarna är alla föräldrar till barnen som går på förskolan. Förskolerektorn och personalen ansvarar för den pedagogiska verksamheten och föräldrar medverkar i verksamheten genom att bland ann... Visa mer
FÖRSKOLAN
Förskolan ligger i en egen villa på Sliparelyckan i Lund med närhet till stora och fina grönområden. Vår förskola har funnits sedan 1988 och erbjuder plats för 22 barn i åldrarna 1-6 år. Kossan är en politiskt och religiöst obunden ekonomisk förening där medlemmarna är alla föräldrar till barnen som går på förskolan. Förskolerektorn och personalen ansvarar för den pedagogiska verksamheten och föräldrar medverkar i verksamheten genom att bland annat planera och utföra underhåll av huset.
SMÅ BARNGRUPPER
Kossan är en liten förskola med små barngrupper och hög personaltäthet. På så sätt kan vi möta barnens intressen och behov. Vi har en helhetssyn på barns lärande där omsorg och lärande är lika viktiga delar. Vi strävar efter att få in lärandet när barnen har en naturlig nyfikenhet och är som mest mottagliga. Vi söker nu en musikpedagog och/eller barnskötare för ett vikariat fram till årsskiftet i första hand.
ENGAGEMANG OCH DIN ROLL
En engagerad, driven och utbildad personal gör att den pedagogiska verksamheten verkligen är i toppklass. Att arbeta med pedagogisk dokumentation och läroplanen är självklart för dig. En förutsättning är att du ser det kompetenta barnet och arbetar medvetet med barnens delaktighet. Vi är en liten personalgrupp där du kommer ha stor möjlighet att påverka och utvecklas. Vi har siktet inställt på hög kvalitet i vårt uppdrag och att ha kul tillsammans på vår arbetsplats.
Arbetsuppgifter
Vi ser dig i rollen som våran musikpedagog och detta innebär att du använder musik och drama som pedagogiskt och socialt redskap och uttrycksform. Du stimulerar och utvecklar barns lärande med hjälp av musik och rörelse. Du arbetar aktivt för att skapa och upprätthålla goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor. Du vill vara en medskapare, där ditt förhållningssätt, din delaktighet och ditt engagemang gör skillnad i barnens vardag. Du arbetar medvetet med utbildning och undervisning under hela dagen. Tillsammans med kollegorna och med utgångspunkt i barnens nuläge sätter du mål och skriver didaktiska planeringar för att kunna följa upp och analysera undervisningens kvalitet.
Kvalifikationer
Vi söker dig med en pedagogisk examen som musikpedagog, dramapedagog, barnskötare eller motsvarande.
Att du har goda pedagogiska kunskaper och är förtrogen med förskolans läroplan och övriga styrdokument.
Vi ser att du har en mycket god samarbetsförmåga och har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket.

Meriterande
Du har förmågan att ligga steget före och är flexibel och lösningsfokuserad.
Att du har kunskaper inom flera språk.Gå gärna in och läs mer på vår hemsida.
Tjänsten omfattar 75%-100%. Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas vid eventuell anställning. Låter detta som en tjänst för dig? Då är du välkommen att skicka ett CV och ett personligt brev till [email protected]
Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningsperioden löpt ut.
Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Musiklärare på Gunnesboskolan och Hubertusgården

Ansök    Jun 17    Lunds kommun    Musikpedagog/Musiklärare
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhe... Visa mer
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.Om oss
Gunnesboskolan F-9 och Hubertusgården är två grundskolor i nordvästra delen av Lunds kommun dit det finns goda kommunikationer, både med tåg och buss.

På Gunnesboskolan går det ca 640 elever och på Hubertusgården går det ca 210 elever.

Lärare och pedagoger jobbar kontinuerligt med att utveckla sin undervisning för att hitta bästa möjliga väg till god kunskapsinhämtning för eleverna.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att ansvara för musikundervisning i årskurserna 1-6 på våra två olika skolor. Du samarbetar tätt med övrig personal på skolan och utvecklar såväl undervisning som verksamhet tillsammans med dina kollegor. Du har höga och positiva förväntningar på eleverna och besitter en stark vilja att arbeta för att skapa de bästa pedagogiska förutsättningarna för eleverna. Du är lösningsfokuserad och anpassar din undervisning efter varje individs förutsättningar och behov.

Vi söker dig som
är legitimerad lärare med behörighet i ämnet musik, gärna med några års erfarenhet av yrket. Som person är du flexibel, kreativ och lyhörd. Du har en god ledarskapsförmåga samt en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Din samarbetsförmåga är god och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. 

 Vi söker dig vars elevsyn präglas av att varje elev ska lyckas utefter sina förutsättningar och behov i en skola för alla. Vi värdesätter det relationspedagogiska arbetet och ser trygga relationer på skolan som en grund för elevernas lärande och utveckling. Vår målsättning är att arbeta aktivt med våra lärmiljöer, både i klassrummen och på skolgården, så att de blir utvecklande, tillgängliga och strukturerade.  Då du kommer att möta elever med olika bakgrunder och behov, bör din undervisning präglas av differentierade och språkutvecklande arbetssätt. Du ska kunna anpassa din undervisning efter behovet och förutsättningarna hos elevgruppen du möter. Du möter elever oavsett kunskapsnivå eller behov av särskilt stöd, genom varierande arbetssätt, redovisningsformer och digitala verktyg/hjälpmedel. 

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Visa mindre

Sång/pianolärare

Vi söker en sång/pianolärare till en tjänst på 80 % som kan undervisa fyra eftermiddagar i veckan - måndag + onsdag i Staffanstorp, torsdag + fredag i Lund. Undervisning riktar sig i första hand till elever i åldrarna 7- 19 år men vi har även vuxen elever i Lund. Undervisningen bedrivs mellan ca. 14.30 till ca.19.00, och med 30 undervisningsveckor per år. Det finns möjlighet att kopiera på skolan och även att köpa in undervisningsmaterial på skolans räkni... Visa mer
Vi söker en sång/pianolärare till en tjänst på 80 % som kan undervisa fyra eftermiddagar i veckan - måndag + onsdag i Staffanstorp, torsdag + fredag i Lund.
Undervisning riktar sig i första hand till elever i åldrarna 7- 19 år men vi har även vuxen elever i Lund. Undervisningen bedrivs mellan ca. 14.30 till ca.19.00, och med 30 undervisningsveckor per år.
Det finns möjlighet att kopiera på skolan och även att köpa in undervisningsmaterial på skolans räkning om så behövs.
Vi är en skola med undervisning både i Lund och Staffanstorp och har ca. 300 elever totalt, du kan läsa om skolan och våra lärare på vår hemsida: lundsmusikskola.se
Ser fram emot att höra från dig!
Lena Norrving, Verksamhetsansvarig
[email protected]. Visa mindre

Lärare i musik åk. 1-9

Freinetskolan i Lund söker lärare i Musik åk.1-9 Kvalifikationer Vi söker dig som har en lärarexamen och är legitimerad. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från yrket. Det är också meriterande om du är behörig i andra ämnen, ex franska, förutom musik och om du har erfarenhet av arbete med elever med funktionsvariation. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Vidare kräver arbetet att du h... Visa mer
Freinetskolan i Lund söker lärare i Musik åk.1-9
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en lärarexamen och är legitimerad. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från yrket. Det är också meriterande om du är behörig i andra ämnen, ex franska, förutom musik och om du har erfarenhet av arbete med elever med funktionsvariation.
Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Vidare kräver arbetet att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation.
Du har ett stort intresse för att utveckla den pedagogiska verksamheten till att bli inspirerande och utmanande. Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och går in i uppdraget med en positiv elevsyn.
Arbetsuppgifter
I ditt läraruppdrag hos oss kommer du att få förutsättningar att ha fokus på kärnuppdraget; elevernas lärande och utveckling mot målen. Du planerar din undervisning, genomför den och gör en bedömning av dina elevers förvärvade kunskaper. Planeringen av din undervisning kommer att ske såväl enskilt som tillsammans med dina kollegor. Din undervisning är modern och kreativ och syftar till att nå och hitta strategier för att stärka eleverna, både kunskapsmässigt och i deras utveckling mot ansvarstagande samhällsmedborgare. I uppdraget ingår även mentorskap för en grupp elever.
Om arbetsplatsen
Freinetskolan i Lund är en liten fristående skola åk F-9 med en förskola med två avdelningar. Skolan är belägen i den natursköna S:t Larsparken, som ofta används i undervisningen, både som inspiration och som klassrum.
I freinetpedagogiken läggs stor vikt vid att skapa goda relationer och ett demokratiskt tänkande hos barnen/eleverna. En viktig del av pedagogiken är barnens/elevernas trevande försök. Genom att ibland få misslyckas, försöka igen och finna nya vägar utvecklas barnen/eleverna i sin självständighet och kreativitet. Freinetpedagogik innebär också att handen och hjärnans arbete värderas lika. Skolan använder verkligheten och det omgivande samhället som en del i undervisningen. De nationella läroplanerna som styr undervisningen på Freinetskolan är väl kompatibla med freinetpedagogiken.
Information om tjänsten
Varaktighet: Tillsvidare med sex månaders provanställning
Anställningsform: Ferietjänst
Omfattning: 100 %
Tillträde: 8 augusti 2022
Lönetyp: Månadslön
Ansökan och kontakt
Välkommen med din ansökan! Skicka din ansökan till e postadress, [email protected]
Har du några frågor gällande tjänsten kontakta rektor Lana Berg 0708 161219
Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Lärare i träblås, klarinett 80%

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott ... Visa mer
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.Om oss
Kulturskolan Lund är en enhet inom kultur- och fritidsförvaltningen och består av ca 100 medarbetare.

Vår undervisning sker på ett tiotal platser runtom i kommunen och i en mängd olika lokaler. Ensemble- och orkesterverksamheten är omfattande och våra elever gör många fina konserter och uppspel varje termin.

Sedan 2019 finns det i kommunen ett musikcheckssystem där barn kan få tillgång till musikundervisning utan att köa. Det har inneburit en utökning av elevantalet på Kulturskolan med omkring 1 000 nya elever. Vi ser fram emot att kunna utöka med ännu fler nya musikelever under kommande år. 

Arbetsuppgifter
Är du en inspirerande och inkluderande pedagog och musiker med mycket driv, pedagogisk erfarenhet och kunskap inom träblås? Då kan du vara den vi letar efter.  

Kulturskolan Lund söker träblåslärare 80% med klarinett som huvudinstrument. Du bör även kunna undervisa i saxofon. Undervisning sker individuellt och i grupp. Utöver det ingår det i uppdraget att spela i Lunds stadsorkester, som är en del av Kulturskolan Lund.

Ditt förhållningsätt till det pedagogiska uppdraget ska präglas av professionell nyfikenhet med elevens behov och kulturella värld i fokus. Du ska trivas i det breda uppdraget som denna tjänst innebär, med ett engagemangsskapande förhållningsätt för de yngre eleverna och en coachande ingång till de äldre, drivna, eleverna. På Kulturskolan finns en väl uppbyggd orkesterverksamhet där elever från tidig ålder möter denna del av verksamheten. Här är du en aktiv del med de elever som faller under ditt ansvar. I tjänsten ingår att du är stämledare för klarinettstämman i Lunds Stadsorkester och att du själv innehar soloklarinettplatsen i orkestern. 

Som lärare hos oss ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du har hand om de kontakter som behövs med elever och vårdnadshavare. Du planerar, tillsammans med dina elever, din undervisning och den utåtriktade verksamheten, tillsammans med dina kollegor.

Vi söker dig som
- har utbildning från Musikhögskola med pedagogisk inriktning mot klarinett eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

- arbetar utåtriktat och innovativt med att presentera Kulturskolan Lund för de barn och unga som idag inte känner till eller känner vår verksamhet.

- har erfarenhet av undervisning på olika nivåer och med barn i olika åldrar.

- har bred genrekompetens och erfarenhet av enskild undervisning, gruppundervisning samt ensemble- och orkesterledning.

- är kreativ och gärna bidrar med nya idéer och vill vara med och utveckla blåsmusiken och Kulturskolan Lund.

- har god kännedom om ditt instrument (klarinett)  

Det ses som meriterande att du har hög konstnärlig nivå på ditt spel och gärna erfarenhet som musiker i orkesterverksamhet. Det ses även som meriterande med pedagogisk erfarenhet av saxofon. 

Som person är du nyfiken, ansvarsfull, självständig och du samarbetar gärna tillsammans med andra. Du är lyhörd och engagerad. Har en god pedagogisk grund att vila på där kännedom och förståelse för hur olika människor tar till sig kunskap är en självklarhet. Du är bra på att skapa goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Meriterande om du har körkort och tillgång till egen bil.

Vid eventuell intervju kommer provspelning i blåskvintett att tillämpas . Visa mindre

Klarinett- och Saxofonlärare

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Just nu söker vi en klarinettlärare som även kan undervisa i saxofon. Det handlar om undervisning för befintliga och nya elever från 7 år uppåt till vuxenålder. En del är redan ganska avancerade, en del är nybörjare. Vi är måna om alla och önskar oss en ny kollega som passar till detta tankesätt. Du ska ha utbildning från m... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Just nu söker vi en klarinettlärare som även kan undervisa i saxofon. Det handlar om undervisning för befintliga och nya elever från 7 år uppåt till vuxenålder. En del är redan ganska avancerade, en del är nybörjare. Vi är måna om alla och önskar oss en ny kollega som passar till detta tankesätt.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en erkänd musikutbildning. Du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel med en genomtänkt metodik. Vi önskar oss att du har god repertoarkunskap och kan röra dig både inom klassisk musik och jazz/pop - genrer. Du gillar att inspirera eleverna till kammarmusik och ensemblespel, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten passar utmärkt till dig som vill undervisa regelbundet en eller två dagar under vissa perioder på året - och ha tid för annat under andra. Många av våra lärare är aktiva frilansmusiker. Tjänsten ligger på en eftermiddag i veckan resp på söndagar. Gällande undervisningen är vi noga med kontinuitet. Schemat på undervisningsveckor måste följas. Gällande deltagande i elevkonserter och andra projekt är det ofta läraren som avgör. Extraarbeten utanför undervisningen betalas separat.
Eftersom du ska ta över elever från en lärare som pensioneras kan det bli tal om provundervisning.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Pianolärare med klassisk utbildning

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Just nu söker vi en eller två pianolärare som kan ersätta två omtyckta lärare som flyttar ifrån Skåne. Det handlar om undervisning för befintliga och nya elever från 5 år uppåt till vuxen ålder. En del är redan ganska avancerade, en del är nybörjare. Vi är måna om alla och önskar oss en ny kollega som passar till detta tank... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Just nu söker vi en eller två pianolärare som kan ersätta två omtyckta lärare som flyttar ifrån Skåne. Det handlar om undervisning för befintliga och nya elever från 5 år uppåt till vuxen ålder. En del är redan ganska avancerade, en del är nybörjare. Vi är måna om alla och önskar oss en ny kollega som passar till detta tankesätt.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Vi önskar oss att du har mycket god repertoarkunskap och kan hitta rätt stycke för rätt elev i rätt ögonblick. Du gillar att inspirera eleverna till kammarmusik och ensemblespel, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten passar utmärkt till dig som vill undervisa mycket under vissa perioder på året och ha tid för annat under andra. Många av våra lärare är aktiva frilansmusiker. Totalt är tjänsten på 5 undervisningsdagar varav en dag är lördag. Tjänsten kan delas mellan 2 personer. Gällande undervisningen är vi noga med kontinuitet. Schemat på undervisningsveckor måste följas. Gällande deltagande i elevkonserter och andra projekt är det ofta läraren som avgör. Extraarbeten utanför undervisningen betalas separat.
Vi ger sommarkurser som startar i mitten på maj och om du vill, så kan du starta ganska omgående med din undervisning.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kursledare Piano sökes till Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Kursledare sökes inom följande område:

PIANO - klassisk teknik och/eller ackompanjemang

 

Nivåer från nybörjare -fortsättning för kursdeltagare från 6 år - ungdomar - vuxna - seniorer. 

Undervisningen bedrivs i första hand i liten grupp dvs studiecirkel.

Kurserna pågår 10-12 veckor med start i februari och kurslokaln ligger centralt i LUND.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden. Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och engagerande kursledare som är genuint intresserad av ämnet. Samtidigt är du inlyssnande gällande deltagarnas intresse och behov. Din kreativitet i rummet och gällande utbud är av stor vikt! Vi bedriver vår kursverksamhet med fokus på deltagarna och det är viktigt att du är tillgänglig i tid/geografi. Din pedagogiska förmåga och ditt sätt att inge förtroende och trygghet sätts på prov på olika sätt i olika kurser. Du har möjlighet att påverka vårt kursutbud och kanske även kan vara kursledare i andra kurser/ämnen, även på avancerad nivå. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är önskvärd.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av ditt ämnesområde. Du bör även vara ordninsam då arbetet innebär viss administration av närvarolistor samt ibland deltagarkontakter utanför kurstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde Februari 2022

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

 

Vid eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och anna ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

Fiollärare för klassisk utbildning violin - musikskola

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu ännu en lärare till vårt stråkteam med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. D... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu ännu en lärare till vårt stråkteam med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Du har en genomtänkt metodik, god repertoarkunskap och gillar inspirera eleverna till kammarmusik och ensemblespel, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Självklart är du en duktig musiker själv. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.
Vi är södra Sveriges centrum för undervisning enligt ABRSM. Många av våra elever väljer att få arbeta med detta material. Varje år i maj genomför vi ca 70 internationella examinationer med en extern examinator. Det är meriterande om du redan är insatt i ABRSM, alternativ erbjuder vi dig en kostnadsfri fortbildning.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande redan när du söker tjänsten. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten passar utmärkt för dig som söker en viss trygghet vid sidan om ditt frilansande. Förutsättning är att du ändå kan garantera kontinuitet. Undervisningsdagar är måndagar och onsdagar enligt ett fast veckoschema. Tjänsten passar också dig som efter ett intensivt arbetsliv vill trappa ner och inte förlora kontakten med elever och kollegor.
Startdatum 1 april ger möjlighet till en veckas introduktion med befintliga elever. Terminen slutar i maj och därefter tar sommarkurser och musikläger vid. Till hösten fortsätter du med 2 undervisningsdagar/vecka med möjlighet till utökning om det passar dig.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lärare i fiol och/eller piano 20-80% vikariat

Ansök    Jan 11    Lunds kommun    Musikpedagog/Musiklärare
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott ... Visa mer
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.Om oss

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamhet inom bibliotek, fritid, idrott och kultur och har cirka 350 medarbetare.

En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommunen. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan Lund erbjuder vi kommunens barn och unga ett brett utbud av konstnärlig utbildning. Förutom musik och dans i alla dess former även drama/teater, film och animation, bild och nycirkus. Kulturskolan Lund har omkring 2 700 elever och det finns ca 1500 önskemål att få börja på skolan. Vi är idag drygt 100 medarbetare. Vår undervisning sker på ett tiotal platser runtom i kommunen i en mängd olika lokaler. Ensemble- och orkesterverksamheten är omfattande, och våra elever gör många fina konserter och uppspel varje termin.

Sedan 2019 finns i kommunen ett musikcheckssystem där barn kan få tillgång till musikundervisning utan att köa. Det har inneburit en utökning av elevantalet på Kulturskolan med omkring 900 nya elever, och vi ser fram emot att kunna utöka med ännu fler nya musikelever under kommande år. 

Arbetsuppgifter

En av våra lärare ska vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie för undervisning i fiol och/eller piano. Är du en inspirerande pedagog med mycket driv, pedagogisk erfarenhet och kunskap inom fiol och/eller piano? Då kan du vara den vi letar efter. 

I tjänsten ingår individuell undervisning i piano motsvarande en arbetsdag (20%) samt enskild och gruppundervisning i fiol. Eventuell medverkan i Stadsorkestern (fiol) kan bli aktuell. Storlek på tjänst varierar utifrån vilken kompetens du har.

Som lärare hos oss ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du har hand om de kontakter som behövs med elever och vårdnadshavare. Du planerar, tillsammans med dina elever, din undervisning och den utåtriktade verksamheten.

Du ingår i en ämnesgrupp där du tillsammans med dina kollegor planerar gemensamma projekt.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har pedagogisk examen vid musikhögskola med fiol och/eller piano som huvudinriktning eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.
Du har erfarenhet av undervisning på olika nivåer och med barn i olika åldrar. Du har bred genrekompetens och erfarenhet av enskild undervisning, gruppundervisning samt ensemble- och orkesterledning.

Som person är du ansvarsfull, välorganiserad, självständig och du samarbetar gärna tillsammans med andra. Du är trygg i dig själv och kan behålla lugnet i stressiga situationer. Du är lyhörd och engagerad, har förmågan att se och möta varje elev utifrån elevens förutsättningar. Du har förmåga att skapa goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare.

En eventuell förlängning av vikariatet kan bli aktuellt. Visa mindre

Sång/pianolärare

Lunds Musikskola söker en lärare som kan undervisa barn/ungdom i sång / piano 3 dagar i veckan. Arbetstiden är ca. 14.30 -19.00. Vi är en skola som är auktoriserade både i Lund och Staffanstorp där vi bedriver undervisningen på samma villkor som den kommunala musikskolan. Möjlighet till förlängning av tjänst eller fast tjänst Visa mer
Lunds Musikskola söker en lärare som kan undervisa barn/ungdom i sång / piano 3 dagar i veckan. Arbetstiden är ca. 14.30 -19.00.
Vi är en skola som är auktoriserade både i Lund och Staffanstorp där vi bedriver undervisningen på samma villkor som den kommunala musikskolan.
Möjlighet till förlängning av tjänst eller fast tjänst Visa mindre

Pianolärare för klassisk grundutbildning piano

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu ännu en pianolärare med inriktning att undervisa söndagar och ev fre eftermiddagar. Sök tjänsten enbart om du är tillgänglig dessa tider. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att ... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu ännu en pianolärare med inriktning att undervisa söndagar och ev fre eftermiddagar. Sök tjänsten enbart om du är tillgänglig dessa tider.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Du har god repertoarkunskap och gillar inspirera eleverna till kammarmusik, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten passar utmärkt till dig som har en internationell klassisk pianoutbildning. Den går också bra att kombinera med frilansarbete eller studier. Bland dina elever kan det finnas både unga som just kommer från vår Music Kindergarten och äldre som kommit ganska långt. Är du förtrogen med ABRSM så är det en merit. Vi lägger den nya tjänsten på söndagar ( helst hela dagen) i Lund och på fre em i Staffanstorp.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kursledare i piano sökes till Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Kursledare sökes inom följande område:

PIANO - klassisk teknik och/eller ackompanjemang

 

Nivåer från nybörjare -fortsättning för kursdeltagare från 6 år - ungdomar - vuxna - seniorer. 

Undervisningen bedrivs i första hand i liten grupp dvs studiecirkel.

Kurserna pågår 10-12 veckor med start i februari och kurslokaln ligger mycket centralt i Lund.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden. Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och engagerande kursledare som är genuint intresserad av ämnet. Samtidigt är du inlyssnande gällande deltagarnas intresse och behov. Din kreativitet i rummet och gällande utbud är av stor vikt! Vi bedriver vår kursverksamhet med fokus på deltagarna och det är viktigt att du är tillgänglig i tid/geografi. Din pedagogiska förmåga och ditt sätt att inge förtroende och trygghet sätts på prov på olika sätt i olika kurser. Du har möjlighet att påverka vårt kursutbud och kanske även kan vara kursledare i andra kurser/ämnen, även på avancerad nivå. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är önskvärd.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av ditt ämnesområde. Du bör även vara ordninsam då arbetet innebär viss administration av närvarolistor samt ibland deltagarkontakter utanför kurstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde Februari 2022

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

 

Vid eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och anna ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

Klarinettlärare för klassisk grundutbildning, biämne saxofon

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu en klarinett- och saxofonlärare med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Du ... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu en klarinett- och saxofonlärare med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Du har god repertoarkunskap och gillar inspirera eleverna till kammarmusik och ensemblespel, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten ligger på tisdag eftermiddagar och passar utmärkt till dig som söker en viss trygghet vid sidan om ditt frilansande. Förutsättning är att du ändå kan garantera kontinuitet. Tjänsten passar också dig som efter ett intensivt arbetsliv vill trappa ner och inte förlora kontakten med elever och kollegor.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Pianolärare för klassisk grundutbildning piano

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu ännu en pianolärare med inriktning att undervisa söndagar och ev fre eftermiddagar. Sök tjänsten enbart om du är tillgänglig dessa tider. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att ... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu ännu en pianolärare med inriktning att undervisa söndagar och ev fre eftermiddagar. Sök tjänsten enbart om du är tillgänglig dessa tider.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Du har god repertoarkunskap och gillar inspirera eleverna till kammarmusik, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten passar utmärkt till dig som har en internationell klassisk pianoutbildning. Den går också bra att kombinera med frilansarbete eller studier. Bland dina elever kan det finnas både unga som just kommer från vår Music Kindergarten och äldre som kommit ganska långt. Är du förtrogen med ABRSM så är det en merit. Vi lägger den nya tjänsten på söndagar ( helst hela dagen) i Lund och på fre em i Staffanstorp.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Musiklärare åk 1-6

Ansök    Apr 28    Lunds kommun    Musikpedagog/Musiklärare
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare s... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.Om oss
Vallkärra och Håstads skola är Lunds äldsta skolor, med all sin charm, byggda mellan 1875-1890.

På Vallkärra skola har vi 125  elever i årskurserna F-6 medan på Håstad skola har vi 64 elever i årskurserna  F-3.

Dina kollegor är alla drivande och engagerade pedagoger som har som gemensamt mål att vi sätter eleverna främst och tillsammans utvecklar vi skolan

Alla är viktiga på vår arbetsplats, och vi värnar om Vi-känslan över hela skolan. Vi söker dig lärare som är behörig att undervisa i ämnet musik.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa Vallkärra skolas elever samt Håstads skolas elever. Undervisningen är placerad på Prästängskolan eftersom både Vallkärra och Håstad skolor  är Lunds äldsta skolor så vi  har ingen tillgång till musiksal.

I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen. Du bedriver undervisning som är tillgänglig för alla elever samt hittar strategier för att nå varje elev och stärka eleven i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är utbildad och behörig lärare i musik. Du är flexibel, engagerad i ditt arbete och vågar pröva nya vägar. Du tar ett stort ansvar för undervisningen och har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling. Du skapar goda relationer till alla elever och hittar varje elevs inre drivkraft. Du är en person som har lätt för att samarbeta och intresse och kompetens att bedriva utvecklingsarbete

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ Visa mindre

Fiollärare för klassiskt grundutbildning violin

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu ännu en lärare till vårt stråkteam med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel.... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu ännu en lärare till vårt stråkteam med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Du har god repertoarkunskap och gillar inspirera eleverna till kammarmusik och ensemblespel, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten passar utmärkt till dig som söker en viss trygghet vid sidan om ditt frilansande. Förutsättning är att du ändå kan garantera kontinuitet. Tjänsten passar också dig som efter ett intensivt arbetsliv vill trappa ner och inte förlora kontakten med elever och kollegor.
Vi ger sommarkurser som startar i mitten på maj och om du vill, så kan du starta ganska omgående med din undervisning.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Klarinettlärare för klassisk grundutbildning, biämne saxofon

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu en klarinett- och saxofonlärare med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Du ... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu en klarinett- och saxofonlärare med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Du har god repertoarkunskap och gillar inspirera eleverna till kammarmusik och ensemblespel, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten ligger på tisdag eftermiddagar och passar utmärkt till dig som söker en viss trygghet vid sidan om ditt frilansande. Förutsättning är att du ändå kan garantera kontinuitet. Tjänsten passar också dig som efter ett intensivt arbetsliv vill trappa ner och inte förlora kontakten med elever och kollegor.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Pianolärare för klassisk grundutbildning piano

Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu ännu en lärare till vårt pianolärarteam med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörssp... Visa mer
Vår privata internationella musikskola i Lund är populär. Sedan Lund införde musikchecken har platsförfrågningar hos oss mångdubblats. Vi söker nu ännu en lärare till vårt pianolärarteam med erfarenhet av elever från 7 år upp till vuxen ålder.
Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter från en klassisk musikutbildning. Din främsta inriktning är klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not-och gehörsspel. Du har god repertoarkunskap och gillar inspirera eleverna till kammarmusik, gärna med en av våra många elevkonserter som mål. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.
Språk: LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum.
Den här tjänsten passar utmärkt till dig som har en internationell klassisk pianoutbildning. Bland dina elever kan det finnas både unga som just kommer från vår Music Kindergarten och äldre som kommit ganska långt. Är du förtrogen med ABRSM så är det en merit. Du startar med en eller två eftermiddagar men har goda utsikter på mer arbete framöver.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Musikpedagog till Norra Nöbbelövs församling

SVENSKA KYRKAN I LUND Med Närvarande ? Bedjande ? Försonande som ledord tar Svenska kyrkan i Lund nya steg inför framtidens utmaningar. Svenska kyrkan i Lund är ett pastorat med 7 församlingar, 1 domkyrka, 14 kyrkor, 3 kapell, och 2 förskolor och ett kansli. Dessutom har vi Sjukhuskyrka, Familjerådgivning och Diakonicentral. Här finns drygt 200 anställda och en mängd ideella medarbetare, varav drygt 130 förtroendevalda. Kyrkorådet har det... Visa mer
SVENSKA KYRKAN I LUND
Med Närvarande ? Bedjande ? Försonande som ledord tar Svenska kyrkan i Lund nya steg inför framtidens utmaningar. Svenska kyrkan i Lund är ett pastorat med 7 församlingar, 1 domkyrka, 14 kyrkor, 3 kapell, och 2 förskolor och ett kansli. Dessutom har vi Sjukhuskyrka, Familjerådgivning och Diakonicentral. Här finns drygt 200 anställda och en mängd ideella medarbetare, varav drygt 130 förtroendevalda. Kyrkorådet har det övergripande ansvaret och all verksamhet leds av domprosten. I varje församling finns församlingsråd och församlingsherde. Vi är en kyrka med gudstjänsten i centrum och vi finns i livets alla skeden; vid dop, konfirmation, vigsel och begravning.

NORRA NÖBBELÖVS FÖRSAMLING
Norra Nöbbelövs församling ligger i nordvästra Lund. Församlingen eftersträvar att vara en öppen kyrka med människors lika värde i fokus, en församling med kristen tro som grund som vill erbjuda människor en aktiv dialog präglad av ömsesidig respekt och tillit. I församlingen finns ett rikt arbete som riktar sig mot olika åldrar och som vi vill fortsätta att utveckla.

Församlingen består av ett arbetslag om tretton personer och har en nära samverkan med Torns församling i och med att församlingarna har gemensam församlingsherde samt att några medarbetare har tjänst i bägge församlingarna.

I pastoratet arbetar vi församlingsöverskridande på många områden. Fördelen med att ingå i ett stort pastorat är att det finns mycket erfarenhet och resurser att ta del av.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill ta ansvar för och ser nya möjligheter i att utveckla arbetet kring barn och deras familjer. Musik, rytmik och sång är värdefulla redskap i ditt arbete. Vi vill att du på ett öppet pedagogiskt sätt delar med dig av din kunskap om och erfarenhet av både evangelium och kyrka.

Du kommer bland annat att hålla i Öppet hus och rytmikstunden som är en viktig del av barn- och familjeverksamheten. Du kommer också att ansvara för församlingens två barnkörer. I samband med att körerna medverkar i Mässor med Små och Stora ansvarar du även för övrig musik vid dessa tillfällen. Vi ser också att du är med och utvecklar nya områden för att möta barn i kyrkans regi.

Kvalifikationer: Relevant utbildning i musik, rytmik och pedagogik. Du ska ha erfarenhet av att leda barnkörer samt av att spela på gudstjänster. Du ska ha god kännedom om svenska kyrkans tro och liv.

Tillträde den i januari 2020 eller efter överenskommelse
Vi planerar att hålla intervjuer under vecka 3-2020.

För mer information om oss:
https://www.svenskakyrkan.se/lund
https://www.svenskakyrkan.se/lund/nobbelov

För information om våra fackliga företrädare, kontakta HR Assistent Annette Svensson
[email protected] eller 046-71 87 02


Vi undanber oss vänligen kontakt från rekryterings- och annonseringsföretag. Visa mindre

Musiklärare

Vår musiklärare, som arbetat med oss på LMG i många år, kommer att söka sig vidare till nya uppdrag. Vi söker alltså dig som vill arbeta på en lite mindre skola med stor sammanhållning och med fokus på arbetsglädje och kunskap.Utbildning: Lärare i musikErfarenheter: Ett par års arbetslivserfarenhet inom skolverksamhet är ett önskemål men inget krav.Språkkunskaper: Svenska i tal och skriftDatakunskaper: Grundläggande datorkunskaper och gärna erfarenhet av l... Visa mer
Vår musiklärare, som arbetat med oss på LMG i många år, kommer att söka sig vidare till nya uppdrag. Vi söker alltså dig som vill arbeta på en lite mindre skola med stor sammanhållning och med fokus på arbetsglädje och kunskap.Utbildning: Lärare i musikErfarenheter: Ett par års arbetslivserfarenhet inom skolverksamhet är ett önskemål men inget krav.Språkkunskaper: Svenska i tal och skriftDatakunskaper: Grundläggande datorkunskaper och gärna erfarenhet av lärplattformen Infomentor.Verksamhetsbeskrivning: I kunskapsstaden Lund, mitt i den vackra S:t Larsparken ligger vi, Lunds Montessorigrundskola. Här frodas arbetsglädje och kunskapssökande i trygg och vacker parkmiljö med elever från alla delar av Lund och närliggande kommuner. Vårt mål är att utifrån alla elevers inneboende nyfikenhet utveckla glädjen och lusten till att lära. På LMG erbjuder vi klasser med hög lärartäthet och vi välkomnar barn från förskoleklass och hela vägen upp till och med högstadiets sista termin i nian.Varmt välkommen att höra av dig! Visa mindre

Kursledare i piano sökes till Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Kursledare sökes inom följande område:
PIANO - klassisk teknik och/eller ackompanjemang

 

Nivåer: nybörjare, fortsättning och ev. avancerad. Undervisningen bedrivs i första hand i liten grupp. Deltagare är barn från 6 år till ungdomar, vuxna och seniorer.

 

Kurserna pågår ca 10 veckor med start i början av februari. De hålls i centrala Lund och är i vår schemalagda på tisdagar, em/kväll.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden. Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och engagerande kursledare som är genuint intresserad av ämnet. Samtidigt är du inlyssnande gällande deltagarnas intresse och behov. Din kreativitet i rummet och gällande utbud är av stor vikt! Vi bedriver vår kursverksamhet med fokus på deltagarna och det är viktigt att du är tillgänglig i tid/geografi. Din pedagogiska förmåga och ditt sätt att inge förtroende och trygghet sätts på prov på olika sätt i olika kurser. Du har möjlighet att påverka vårt kursutbud och kanske även kan vara kursledare i andra kurser/ämnen, även på avancerad nivå. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är önskvärd.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av ditt ämnesområde. Du bör även vara ordninsam då arbetet innebär viss administration av närvarolistor samt ibland deltagarkontakter utanför kurstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde Början av februari 2020

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid främst på tisdag em/kväll. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

 

Vid eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och anna ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

Pianolärare 100%

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimu... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning, förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund.


ARBETSUPPGIFTER
Kulturskolan Lund växer. Med start höstterminen 2019 har alla barn i Lund födda 2011 och 2012 möjlighet att få undervisning på ett instrument. Kommunen har även beslutat att satsningen ska utökas med fler platser från nästa år. Kulturskolan söker därför efter instrumentallärare som vill bli en del av denna utökning av verksamheten.
Vi söker lärare som kan undervisa på alla instrument i vårt utbud, men just nu framförallt i piano då det är många barn som önskar lära sig spela det.
För att trivas med uppdraget bör du gilla att undervisa yngre elever där spelglädje och nyfikenhetsskapande pedagogik är framträdande. Du skall kunna möta det enskilda barnets behov och intresse samt ha ett tydligt barnperspektiv i din undervisning.
Som musiklärare ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du ansvarar för de kontakter som krävs med elever och vårdnadshavare samt deltar på personalmöten. Du planerar självständigt, tillsammans med dina elever, din undervisning och den utåtriktade verksamheten tillsammans med dina kollegor.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med följande kvalifikationer:
- Musikhögskola med pedagogisk inriktning mot piano eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Erfarenhet från tidigare arbete på kulturskola är önskvärt
- Grundläggande datorkunskaper är ett krav
- Det är meriterande om du har körkort för personbil och tillgång till bil.

Som person är du självgående och engagerad. Du är trygg i dig själv och kan behålla lugnet i stressiga situationer. Du är utåtriktad och har stor social kompetens. Du trivs med ordning och reda, planerar ditt arbete och arbetar målinriktat med att slutföra uppgiften, i bemötandet av andra är du vänlig men känner dig ändå bekväm med att agera rådgivande och uttrycka åsikter utifrån din kompetens.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden så är du intresserad vänta inte med din ansökan.ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Pianopedagog , klassiskt / allround

Vår skola verkar vara populär. Vi söker nu ännu en pianopedagog med erfarenhet av arbete med elever i olika åldrar och en stor lust att lära ut pianospel. Tjänsten ligger på torsdagar och minst en dag till. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter och bör vara van att arbeta metodiskt och kunna planera din undervisning väl. Din främsta inriktning klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not- som geh... Visa mer
Vår skola verkar vara populär. Vi söker nu ännu en pianopedagog med erfarenhet av arbete med elever i olika åldrar och en stor lust att lära ut pianospel. Tjänsten ligger på torsdagar och minst en dag till. Du ska ha utbildning från musikhögskola eller liknande meriter och bör vara van att arbeta metodiskt och kunna planera din undervisning väl. Din främsta inriktning klassiskt/allround och du känner dig trygg med att bygga upp eleverna i både not- som gehörsspel. Du har god repertoarkunskap och gilla inspirera individuella elever till kammarmusik och ensemblespel. Du är förtrogen med olika pianoskolor och metoder och kan välja bästa vägen anpassad till varje enskild elev. Du tycker det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer.LIMUS är en internationell musikskola. Vårt vardagsspråk är svenska som du behöver kunna tala och förstå flytande. Utöver svenska är det en fördel om du kan undervisa på engelska. Du kommer arbeta i ett team med ytterst kompetenta lärare där du både får utrymme för dina egna idéer och möter en väl strukturerad arbetsplats där spridandet av glädjen för musiken står i centrum. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Musiklärare , Nyvångskolan

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare st... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Nyvångskolan är en F-9 skola med ca 830 elever och strax över 130 anställda. Skolan är belägen i Dalby, ca 1 mil öster om Lund. Kommunikationerna mellan Dalby och Lund/Malmö med kollektivtrafik är goda.

Elevdemokrati har länge varit skolans profil och man arbetar aktivt med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa. Personalens hälsa och trivsel är också viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum.

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som musiklärare innebär att du planerar, genomför och utvärderar musikundervisningen i linje med läroplanens intentioner. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och ansvarar för att följa upp, bedöma och dokumentera elevernas kunskapsutveckling. Förutom undervisningen är du även samordnare för våra skolavslutningar.

Som lärare på Nyvångskolan deltar du i skolans utvecklingsarbete. Under en längre tid har skolan haft en mycket positiv utvecklingsprocess som resulterat i en hög grad av måluppfyllelse. Vi välkomnar nya tankar och idéer och vill att man som lärare håller sig uppdaterad på nya forskningsrön inom skolområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en grundskollärarexamen med legitimation i ämnet musik för avsedda årskurser, gärna med tidigare erfarenhet av att undervisa. Du ser varje enskild elevs behov av utveckling, både i förhållande till läroplan och kunskapskrav, och du anpassar din undervisning efter elevernas förutsättningar. Du är väl förtrogen med skriftlig dokumentation och använder gärna IT i din undervisning.

I rollen som pedagog är du en tydlig ledare och du arbetar aktivt med att hitta olika vägar för att locka fram engagemang och glädje bland dina elever. Du är även en god kommunikatör och har väl fungerande relationer med såväl elever som vårdnadshavare.

Som person är du öppen, kreativ och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och ser arbetslaget som en viktig resurs i arbetet.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Visa mindre

Fågelskolan söker lärare i musik

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare st... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Fågelskolan i Lund är en del av detta och vi söker nu en lärare på 50 % som ska undervisa i musik åk F-6. Alla elever hos oss har ett digitalt verktyg och vill du vara med och utveckla vårt digitala arbete med fokus på elevernas lärande och utveckling, är du rätt person.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet ingår att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet. Det handlar om systematiskt kvalitetsarbete i vardagen utifrån Lgr11. Som musiklärare i åk F-6 ingår du i några olika arbetslag, där vi strävar efter att utveckla ämnesövergripande arbetssätt. I arbetslagen råder ett öppet och tillåtande klimat, vilket är en god förutsättning för av våga pröva nya idéer och tankar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en legitimerad lärare med behörighet i musik upp till årskurs 6. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av undervisning i musikämnet.

Då vi har haft individuella intervjuer med elever om deras motivation till lärande lyfter de bland annat fram att det är viktigt att läraren brinner för sina ämnen och är kunnig. Det är även viktigt för dem att läraren visar att hen bryr sig om sina elever, att läraren gör eleverna delaktiga, att läraren är tydlig i sina förväntningar på eleven, att mål och syfte med en lektion och ett arbetsområde är tydligt och att läraren är rättvis.

Du ska ha en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift och vara van vid att skriva tydliga pedagogiska planeringar samt arbeta med ett formativt förhållningssätt i undervisningen.

Du är en person med personlig mognad som har god samarbetsförmåga med intresse och kompetens att bedriva utvecklingsarbete både i ditt ämne och sett till lärande för skolan som helhet. Du skapar goda relationer till alla elever och hittar varje elevs inre drivkraft. Du är en tydlig vuxen och en god förebild för alla våra elever. Du ser hela eleven och arbetar med elevens personliga utveckling och lärande i samspel med kunskapsutvecklingen.
Du har erfarenhet av att möta elever med olika språklig bakgrund och skilda förkunskaper.

För att lyckas i rollen som lärare krävs förmågan att bemöta elever på ett öppet och ödmjukt sätt samtidigt som tydlighet och kommunikation är viktigt. Du är driven i ditt arbetssätt och har förmåga att tänka nytt. Du är inte främmande för nya idéer och aktiviteter som bidrar till utveckling av elevers lärande.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Visa mindre

Lärare i fiol sökes till Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Lärare sökes inom följande område:
FIOL

Individuell undervisning för barn från 7 år

 

Kurserna pågår ca 15 veckor i följd med start i augusti.

De är förlagda till centrala Lund, eftermiddag/kväll/helg.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden.

Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och erfaren lärare som är genuint intresserad av ditt ämne. Du har dokumenterad pedagogisk och/eller utbildning i ämnet. Vid sidan av ämneskunskaper och pedagogisk skicklighet är det viktigt att kunna inge förtroende och trygghet hos eleverna. Du har möjlighet att utveckla din undervisning genom samverkan med annan musikverksamhet hos oss och elevuppspelningar. Chansen till förlängning av uppdraget över årsskiftet är god. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är ett krav.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av att förmedla ditt kunnande. Du bör även vara ordningsam då arbetet innebär administration av närvarolistor samt ibland elevkontakter utanför lektionstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde Augusti 2019

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid em/kväll/helg. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

 

Inför eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och annan ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre

Musikpedagog – Kulturskolan PopIn

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimu... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning, förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund.


ARBETSUPPGIFTER
Kulturskolan PopIn är en rörlig del av kulturskolan som finns på platser i Lunds kommun som ligger långt ifrån centralorten. Den är till för att skapa en trygg, stimulerande och tillgänglig plats där unga i Lunds kommuns östra tätorter kan ägna sig åt kulturaktiviteter. Målet är både att göra det möjligt för fler att delta i Kulturskolans verksamhet samt att inkludera denna verksamhet i ungdomarnas närområden och vardag.
Arbetet innebär att vara en av tre lärare/handledare för unga i ett projekt som sträcker sig över höstterminen 2019 och sker i samverkan med kommunens fritidsgårdar. Projektets innehåll utgår från en projektplan som du och dina två kollegor arbetar vidare med och som sedan utvecklas tillsammans med deltagarna. Du står för det musikpedagogiska innehåll i projektet, som utöver musik även består av dans och en film.
Grunden i projektet är att stödja och inspirera ungdomar i sitt eget lärande och skapande genom att utifrån handledarrollen och den sakkunniga finnas med i ungdomsdrivna aktiviteter
Arbetet kommer att börja med öppna sommarlovsaktiviteter på heltid under omkring fyra veckor, för att sedan övergå i en deltidstjänst under höstterminen. Du håller tillsammans med två andra pedagoger i aktiviteter utifrån ett rullande schema på fritidsgårdar och andra platser i kommunen, varvat med tid för planering och reflektion.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet inom att arbeta med musik för barn och unga. Erfarenhet av musikskapande i exempelvis Garageband är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på kulturskola.
Arbetet innebär att prova ett nytt sätt för Kulturskolan att arbeta och kommer till stor del att utformas och omformas av dig i samråd med dina kollegor. Det är därför viktigt att du är intresserad av processen såväl som av utförandet. Du måste kunna avgöra om och när en plan behöver förändras, och trivas med att anpassa dig och hitta lösningar i stunden.
Meriterande är erfarenhet av fritidsverksamhet samt av projektledning.
Du talar svenska och engelska. Vi ser gärna att du också talar något av de andra stora språken i Lunds kommun.
Du bör inneha B-körkort.

Omfattning:
100 % i perioden 22/7 18/8.
40% i perioden 19/8 20/12.
Tidsbegränsad visstidsanställning, semesteranställning

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Instrumentallärare 10 - 100 %

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimu... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning, förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund.


ARBETSUPPGIFTER
Kulturskolan Lund växer. Med start höstterminen 2019 har alla barn i Lund födda 2011-12 möjlighet att få undervisning på ett instrument. Kulturskolan söker därför efter instrumentallärare som vill bli en del av denna utökning av verksamheten. Vi söker lärare som kan undervisa på alla instrument i vårt utbud men framförallt i gitarr, piano, slagverk, fiol, cello, tvärflöjt, klarinett och trumpet.
För att trivas med uppdraget bör du gilla att undervisa yngre elever där spelglädje och nyfikenhetsskapande pedagogik är framträdande. Du skall kunna möta det enskilda barnets behov och intresse samt ha ett tydligt barnperspektiv i din undervisning.
Som musiklärare ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du ansvarar för de kontakter som krävs med elever och vårdnadshavare samt deltar på personalmöten. Du planerar självständigt, tillsammans med dina elever, din undervisning och den utåtriktade verksamheten tillsammans med dina kollegor.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med följande kvalifikationer:
- Musikhögskola med pedagogisk inriktning mot aktuellt instrument eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
-Kunskap att undervisa på ett biinstrument är meriterande
- Erfarenhet från tidigare arbete på kulturskola är önskvärt
- Grundläggande datorkunskaper är ett krav
- Det är meriterande om du har körkort för personbil och tillgång till bil.

Som person är du självgående och engagerad. Du är trygg i dig själv och kan behålla lugnet i stressiga situationer. Du är utåtriktad och har stor social kompetens. Du trivs med ordning och reda, planerar ditt arbete och arbetar målinriktat med att slutföra uppgiften, i bemötandet av andra är du vänlig men känner dig ändå bekväm med att agera rådgivande och uttrycka åsikter utifrån din kompetens.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Visstidsanställning, ferieanställning
Omfattning: 10-100 %
Tillträde: 2019-08-14

Urval, intervjuer samt rekrytering sker löpande under ansökningsperioden så är du intresserad vänta inte med din ansökan.

Huvudinstrument: Ange tydligt i din ansökan vilket som är ditt huvudinstrument samt ev.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Lärare i viola 100%

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimu... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning, förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund.


ARBETSUPPGIFTER
Då kulturskolans violapedagog går i pension söker vi nu en lärare som har engagemang och kunskap att fortsätta utveckla ämnet. Tjänsten innefattar undervisning i viola, enskilt och i grupp samt utefter suzukimetoden. Utöver det ingår det i uppdraget att spela i Lunds stadsorkester som är en del av kulturskolan Lund.
För att trivas med jobbet skall du vara en violast ut i fingerspetsarna och brinna för ditt instrument. Ditt förhållningsätt till det pedagogiska uppdraget bör präglas av professionell nyfikenhet med elevens behov och kulturella värld i fokus. Du bör trivas i det breda uppdraget som denna tjänst innebär med engagemangsskapandet förhållningsätt för de yngre eleverna och en coachande ingång till de äldre drivna eleverna. På kulturskolan finns en väl uppbyggd orkestertrappa där elever från tidig ålder möter denna del av verksamheten. Här är du en aktiv del med de elever som faller under ditt ansvar. Du bör också spela på en sådan nivå att du når upp till de krav som ställs på en musiker i Lunds stadsorkester.
Som musiklärare ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du ansvarar för de kontakter som krävs med elever och målsmän. Du planerar självständigt, tillsammans med dina elever, din undervisning och den utåtriktade verksamheten tillsammans med dina kollegor. I din tjänst ingår det att delta vid Kulturnatten, öppet hus och på kulturskolans dag.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med följande kvalifikationer:
- Musikhögskola med pedagogisk inriktning mot viola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
-Utbildning i eller erfarenhet av att undervisa i suzukimetoden är meriterande
- Erfarenhet från tidigare arbete på kulturskola är önskvärt
- Grundläggande datorkunskaper.
- Erfarenhet av att leda orkester och ensembler
-Det är meriterande om du har körkort för personbil och tillgång till bil.


Som person är du självgående och engagerad. Du är trygg i dig själv och kan behålla lugnet i stressiga situationer. Du är utåtriktad och har stor social kompetens. Som person trivs du med ordning och reda, planerar ditt arbete och arbetar målinriktat med att slutföra uppgiften, i bemötandet av andra är du vänlig men känner dig ändå bekväm med att agera rådgivande och uttrycka åsikter utifrån din kompetens.

Vid ev. intervju kommer även ett spelprov att genomföras.

Tillsvidareanställning, ferieanställning.
Heltid
Tillträde: 2019-09-16


ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Lärare i Fagott

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimu... Visa mer
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning, förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund.


ARBETSUPPGIFTER
Som musiklärare ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du ansvarar för de kontakter som krävs med elever och målsmän. Du planerar självständigt, tillsammans med dina elever, din undervisning och den utåtriktade verksamheten. I din tjänst ingår det att delta vid Öppet Hus och på Kulturskolans Dag.

Tjänsten omfattar undervisning på fagott (huvudinstrument) och önskvärt även saxofon (biinstrument). Undervisning sker både enskilt och i grupp. Dessutom kommer du att leda olika typer av ensembler, till exempel blåsorkestern BlåsTvå. Du ingår i ämnesgruppen blås, tillsammans med kollegor på de övriga blåsinstrumenten. I tjänsten ingår även arbete med det dubbla rörbladsprojektet Dubbelt av Dubbelt. Det ingår i uppdraget att spela som fagottist i Lunds Stadsorkester som är en del av Kulturskolan Lund.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med följande kvalifikationer:
- Musikhögskola med pedagogisk inriktning mot fagott/saxofon eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Du bör spela på en sådan nivå att du når upp till de krav som ställs på en stämledare i Lunds Stadsorkester.
- Flerårig erfarenhet från liknande tjänst är meriterande.
- Grundläggande datorkunskaper krävs och önskvärt med kunskap i notskrivningsprogram t ex Sibelius.
- Det är meriterande om du har körkort för personbil och tillgång till bil.

Som person är du självgående och engagerad. Du är trygg i dig själv och kan behålla lugnet i stressiga situationer. Du är utåtriktad och har stor social kompetens. Som person trivs du med ordning och reda, planerar ditt arbete och arbetar målinriktat med att slutföra uppgiften, i bemötandet av andra är du vänlig men känner dig ändå bekväm med att agera rådgivande och uttrycka åsikter utifrån din kompetens.
Vid eventuell intervju kommer ett spelprov att genomföras.

Tillsvidareanställning
Deltid 40%
Tillträde: 2019-08-14


ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Lärare i fiol sökes till Lund

Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & f... Visa mer
Platsbeskrivning Medborgarskolan är ett studieförbund som bl.a. anordnar kurser och skapar mötesplatser för alla som söker kunskap, utveckling och upplevelser! Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Vi finns i hela Sverige, med kurser inom språk, ateljé & hantverk, data/IT, kropp & själ, navigation, dans & teater, ekonomi & företagskunskap, djur & natur, samhällskunskap, foto & film, sång & musik, mat & dryck och teknik. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Lärare sökes inom följande område:
FIOL

Individuell undervisning för barn från 7 år

 

Kurserna pågår ca 15 veckor i följd med start i augusti.

De är förlagda till centrala Lund, eftermiddag/kväll/helg.

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medborgarskolan söker dig som vill leda kurser inom något av ovanstående områden.

Att vara ledare hos oss innebär:

Att du är en självgående och erfaren lärare som är genuint intresserad av ditt ämne. Du har dokumenterad pedagogisk och/eller utbildning i ämnet. Vid sidan av ämneskunskaper och pedagogisk skicklighet är det viktigt att kunna inge förtroende och trygghet hos eleverna. Du har möjlighet att utveckla din undervisning genom samverkan med annan musikverksamhet hos oss och elevuppspelningar. Chansen till förlängning av uppdraget över årsskiftet är god. Viss administration ingår i form av närvarolistor.

 

Beskrivning av kvalifikationer:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av ovanstående.

Erfarenhet av tidigare undervisning är ett krav.

Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och genuint intresserad av att förmedla ditt kunnande. Du bör även vara ordningsam då arbetet innebär administration av närvarolistor samt ibland elevkontakter utanför lektionstillfällena.

 

Varaktighet Tidsbegränsad

Tillträde Augusti 2019

Arbetstid Deltid, schemalagd arbetstid em/kväll/helg. Timanställning.

Lön Annan löneform

Ersättning per timme

Kollektivavtal finns

Ansökan Endast via mail/ReachMee (anställning sker fortlöpande).

 

Inför eventuell anställning kommer vi att begära in utdrag ur belastningsregistret.

 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt vid frågor:


[email protected]

 

Vill du ingå i vår vikariebank?

Har du inte möjlighet att binda upp dig varje vecka så finns vår vikariebank att ingå i. Då blir du tillfrågad vid sjukdom och annan ledighet hos ordinarie ledare. Visa mindre