Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
K2 är Sveriges nationella centrum för forskning och utbildning om kollektiv mobilitet med kollektivtrafik som ryggrad.
Här möts akademi, offentliga aktörer och näringsliv för att tillsammans diskutera och utveckla kollektivtrafikens roll i Sverige. Vi forskar om hur kollektiv mobilitet kan bidra till framtidens attraktiva och ha?llbara städer och regioner. Vi utbildar kollektivtrafikens aktörer och sprider kunskap till beslutsfattare så att debatten om kollektiv mobilitet förs på vetenskaplig grund.
K2 erbjuder en bred akademisk miljö. Centret drivs och finansieras av Lunds universitet, Malmö universitet och VTI i samarbete med Region Stockholm, Västra Götalandsregionen och Region Skåne. Vi får också stöd av Vinnova och Trafikverket.
Med start 2025 kommer Lunds universitet att stå som värd för K2 och därför anställs föreståndaren vid Institutionen för teknik och samhälle. Anställningen erbjuder en möjlighet att aktivt medverka till samhällsutvecklingen genom kunskap kring kollektiv mobilitet.
Läs mer om vilka vi är och vad vi gör på https://www.k2centrum.se/ och https://www.tos.lth.se/.
Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Lunds universitet har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som föreståndare är du K2:s ansikte utåt i externa kontakter såväl nationellt som internationellt och koordinerar aktiviteter och aktörer inom K2. Här följer de centrala arbetsuppgifterna:
- Du upprätthåller kontakter med K2:s parter och finansiärer och företräder K2 i olika sammanhang.
- Du leder verksamheten på K2 och ansvarar för budget- och resursanvändning.
- Du har ansvar för kommunikationsplanens genomförande.
- Du följer upp genomförandet av beslutade K2-projekt.
- Du ansvarar för att utveckla och genomföra K2:s strategiska inriktning.
- Du identifierar möjligheter till extern finansiering och tar initiativ till att projektansökningar kommer till stånd.
- Du ansvarar för kontakten med K2:s regionala och internationella rådgivande råd.
- Du för en kontinuerlig dialog med politiska företrädare, myndigheter och näringsliv om relevanta forskningsfrågor, genomförandet av forskningsprojekt och implementering av forskningsresultat.
- Du upprätthåller kontakt och samarbete med forskningsmiljöer såväl nationellt som internationellt.
Arbetet som föreståndare innebär ett stort eget ansvar. I arbetet som föreståndare förverkligar du högt ställda mål och visioner från idé till verklighet.
Din närmaste chef är prefekten vid Institutionen för teknik och samhälle, men verksamhets- och innehållsmässigt rapporterar du direkt till K2:s styrelse.
Tjänsteresor förekommer, främst nationellt, men också ibland internationellt.
Kvalifikationer
Krav för anställningen är:
- Mycket goda kunskaper svenska och engelska i tal och skrift.
- God kompetens gällande ekonomisk planering, redovisning och uppföljning/analys.
- Erfarenhet av att leda forskningsgrupper, -miljöer eller -projekt.
- Du har förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta beslut och har en god initiativförmåga. Du har gott omdöme.
- Du har god kommunikativ förmåga och förmåga att samarbeta med många olika parter. Du är lyhörd och skapar och bibehåller goda relationer både internt och externt. Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete, har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.
- Avslutad forskarutbildning.
Meriterande för anställningen är:
- Erfarenhet av tvärvetenskaplig forskning och kunskaper om samhällsbyggnadsprocesser och transportsystemet.
- Kännedom om kollektivtrafikens förutsättningar från tidigare arbete eller forskning inom kollektivtrafiksektorn.
- Erfarenhet av administrativt arbete.
- Om du har ett starkt engagemang för hållbar utveckling.
- Erfarenhet av att söka finansiering/forskningsfinansiering.
- Erfarenhet av kontakter med forskningsfinansiärer, myndigheter och andra externa aktörer nationellt och internationellt.
Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms stärka arbetet inom K2 och institutionen samt bidra till deras framtida utveckling.
Övrigt
Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde den 1 december 2024 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Intervjuer planeras att hållas i oktober 2024.
Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).
Välkommen med din ansökan!
LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.
Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Visa mindre